Sta se radi u klanicama?

DavidB92/BackUp

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.160
Autorska tema.
Znamo vec svi kako se muce zivotinje u klanicama,a posle kolju... Ali da probudimo malo svest ljudima. Mi doprinosimo tome tako sto jedemo previse mesa,tako da smo i mi gresni.
Postavljate video klipove ste se zapravo radi u klanicama.

Pravi zakon o tzv "klanju stoke " podrazumeva bezbolan rez ravnim nozem momentalnim presecanjem vratnih arterija gde zivotinje gube svest ali im se nastavlja proces disanja odnosno nema davljenja ugruscima ( kao sto verski zakoni nalazu ). Svako mucenje , vezivanje ili presecanje grkljana nije halal.
U tzv indusrijskim zapadnim klanicama se ubijaju svinje i celokupne melju sveze za mesne preradjevine bez vadjenja droba , bez vremena za normalnu neuralnu smrt.

Pravi zakon o tzv "klanju stoke " podrazumeva bezbolan rez ravnim nozem momentalnim presecanjem vratnih arterija gde zivotinje gube svest ali im se nastavlja proces disanja odnosno nema davljenja ugruscima ( kao sto verski zakoni nalazu ). Svako mucenje , vezivanje ili presecanje grkljana nije halal.
U tzv indusrijskim zapadnim klanicama se ubijaju svinje i celokupne melju sveze za mesne preradjevine bez vadjenja droba , bez vremena za normalnu neuralnu smrt.

Praksa pokazuje drukcije.

Praksa pokazuje drukcije.
Gledao sam na kanalu pravi halal ili se to tako nekako zove , niti ima mucenja niti vezivanja ,sve se desi za sekund, i zivotinje se puste potom da se "ohlade "
to jest zamru im svi nervii i istekne sva zivotinjska krv , nije li to onda posao za koji stvarno treba profesionalna obuka i svest.
Izbegavam da jedem meso , bas iz razloga kojim se zivotinje tretiraju , ali ima prilika kad se jede .
Svaka mucena ili uplasena zivotinja luci hormon koji utice na ponasanje ljudi, svaka zivotinja koja je hranjena kalijumovom (stocnom) soli i koncentratom
je potencijalni ubica ljudi , koji jedu to meso .

Gledao sam na kanalu pravi halal ili se to tako nekako zove , niti ima mucenja niti vezivanja ,sve se desi za sekund, i zivotinje se puste potom da se "ohlade "
to jest zamru im svi nervii i istekne sva zivotinjska krv , nije li to onda posao za koji stvarno treba profesionalna obuka i svest.
Izbegavam da jedem meso , bas iz razloga kojim se zivotinje tretiraju , ali ima prilika kad se jede .
Svaka mucena ili uplasena zivotinja luci hormon koji utice na ponasanje ljudi, svaka zivotinja koja je hranjena kalijumovom (stocnom) soli i koncentratom

halal je islamski princip, valjda i jevreji imaju nešto slično
nisi napiso pa da dodam

Si ti svestan koliku kolicinu gluposti si rekao na ovako kratkom komentaru?Jesi li bio i u jednoj klanici kad tako mlatis?

Slazem ja da postoje dobre klanica,ali vecina je ovakvih kao na snimku.
Tako isto postoji i kosar meso koji pretezno Jevreji kolju po Biblijskim zakonima.

mnoge dijete pre preporučuju meso nego mlečne proizvode

dobro ne znam jel mnoge ali neke što sam gledala čini mi se

Dijete... Pusti dijete.
Sama krv na mesu moze biti opasna,jer bakterije najpre napadaju krv. Zbog toga ljudi kad se malo povrede,prvo se ispere vodom,a onda se rana prekrije necim da ne bi krv dolazila sa spoljnim bakterijama.
A ovde inace nije pitanje sta je zdravije,nego mucenje zivotinja.

Si ti svestan koliku kolicinu gluposti si rekao na ovako kratkom komentaru?Jesi li bio i u jednoj klanici kad tako mlatis?
Nije lik rekao ništa za klanice, već za halal. Rekao je da iskasapljeno meso nije halal.

A argumenti da se košenjem trave ubija hiljade života su infantilni, jer taj život nema nervni sistem, samim tim ne oseća bol, nije "santient".
I ja jedem životinje, ali makar nisam licemer pa da uključim sve mehanizme odbrane da bih se odbranila od jednostavne činjenice da jedem nešto što ima nervni sistem.

Nije lik rekao ništa za klanice, već za halal. Rekao je da iskasapljeno meso nije halal.
Zbog ovoga sam ga pitao da li je video klanicu.Tvrdi da skoro pa zive svinje ubacuju u mlinove i melju ih u preradjevine...
Slazem se da biljke ipak ne osecaju (mada se neki nece ni sa tim sloziti ali to je vec druga prica),ali ovo sta pise je potpuna dezinformacija koju guraju vegani u svom agresivnom napadu na ostale...

Back