Sta se promenilo u nacinu razmisljanja i ponasanju?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta se vezano za vasu licnost promenilo pozitivo ili negativno kad se osvrnete iza sebe nekih par godina, 5,10,20?
Bilo da su to zivotni stavovi, navike, ponasanja, razmisljanja, nesto u vasem karakteru sta god?
Bilo da su se te promene desile spontano, usled nekih dogadjaja, da ste se same naterale na to?
Postao sam realan, i poceo da pijem bezalkoholno pivo

Šta se vezano za vasu licnost promenilo pozitivo ili negativno kad se osvrnete iza sebe nekih par godina, 5,10,20?
Bilo da su to zivotni stavovi, navike, ponasanja, razmisljanja, nesto u vasem karakteru sta god?
Bilo da su se te promene desile spontano, usled nekih dogadjaja, da ste se same naterale na to?

Postao sam učeniji, mudriji, pronicljiviji, hladniji, rezerviraniji. Danas imam puno više znanja nego pre 20 godina. Ne samo faktičnog, nego i o sebi i o drugim ljudima. Nekad su mi ljudi na lestvici prihvaćanja kretali od 50, a se dizali ili spuštali kako je ko zavredio.
Danas mi svi kreću od 0. Nema više kredita bez zasluge. (Kapitalizam je to. :mrgreen:)

Bolji sam i s parama, imovinom. Imam mnogo više nego pre, iako to ne smatram nekim uspehom. Pod najveći uspeh smatram očuvanje nekih prijateljstava i osmeh na licima ljudi koje sretnem nakon mnogo godina. To su momenti kad "se vratim".

Nisam nešto previše zadovoljan sa sobom. Nedostaje mi nekadašnji entuzijazam, vera, toplina. Nadam se da nisam to izgubio već da se sakrilo negde u meni i spava čekajući bolja vremena.

Ne osećam se za ništa kriv, to je sve samo odbrambeni mehanizam od sveta.
Bem ga i svet, kud ode.

Ne mislim ni da sam bolja, niti pametnija...samo sam shvatila da se "svet ne vrti ono moje ose" i da ne može uvek biti kako sam ja zamislila!Počela sam sa godinama da verujem u sudbinu, ili karmu(da nam je nešto jednostavno dato, drugo nije), pa makar i dubili na glavi!Ali, da je velika stvar prihvatiti sebe i pronaći "mesto pod suncem"! Ne verujem u suštinsku promenu ličnosti,moguće su neke korekcije i prilagođavanja.Suštinski transformiše samo teška trauma ili čudo!

Poslednja izmena:
Mogu reći da me je korona mnogo osvestila. Više ne padam u vatru zbog posla, novca, nebitnih ljudi... Na jedno ušlo na drugo izašlo... Shvatila sam konačno da sebi treba da pružim kraljevski tretman pre svih, i da u životu treba živeti punim plućima, kada ti se jede jedi, kada ti se troši troši, kada ti se svi smuče oteraj ih u kur. Ac
Ionako se pretvoriš u gomilu papira iza sebe, a život ide dalje samo u problemima i novim izazovima što sam starija.
Rešila sam da postanem razmažena i sebična. Malo je vreme da prestanem da se trošim da drugima bude dobro, i da počnem da radim konačno da meni bude dobro.

Mogu reći da me je korona mnogo osvestila. Više ne padam u vatru zbog posla, novca, nebitnih ljudi... Na jedno ušlo na drugo izašlo... Shvatila sam konačno da sebi treba da pružim kraljevski tretman pre svih, i da u životu treba živeti punim plućima, kada ti se jede jedi, kada ti se troši troši, kada ti se svi smuče oteraj ih u kur. Ac
Ionako se pretvoriš u gomilu papira iza sebe, a život ide dalje samo u problemima i novim izazovima što sam starija.
Rešila sam da postanem razmažena i sebična. Malo je vreme da prestanem da se trošim da drugima bude dobro, i da počnem da radim konačno da meni bude dobro.
To jeste veliko umeće...svetu se i ovako ne da ugoditi! Ja ne umem da budem razmažena, nisam tako vaspitavana, niti sam radila u takvoj sredini! Ni prijatelji mi nisu takvi, kao ni ljudi iz bliže sredine i porodice. Prosto me nekako bude sramota...ja i kad odem na godišnji, ne umem da se izležavam i "hvatam mušice". Kad kući, odmaram, pitaju me da nisam bolesna! 😁
Dok sto puta kažem...neću više, od sutra drugi list! Mene lenčarenje baca u depru.
Odmaraću kad odem na "onaj svet"! 😁

Жени је биће које прима материју и које у најбитнијим линијама, прихвата поглед на свет свог мушкарца.

Осим када је мушкарац утегнут у уске зелене панталоне, кад чупа обрве, кад влажи на Екс Ју и иде у соларијум. Онда жена нема шта прихватити, нема принцип који води, па лута сама у потрази за жељеним обрасцима.

Жени је биће које прима материју и које у најбитнијим линијама, прихвата поглед на свет свог мушкарца.

Осим када је мушкарац утегнут у уске зелене панталоне, кад чупа обрве, кад влажи на Екс Ју и иде у соларијум. Онда жена нема шта прихватити, нема принцип који води, па лута сама у потрази за жељеним обрасцима.

Негде је нестао пост где сам написала да си кретен па га, ето, обнављам.

Back