Sta se promenilo u nacinu razmisljanja i ponasanju?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.944
Šta se vezano za vasu licnost promenilo pozitivo ili negativno kad se osvrnete iza sebe nekih par godina, 5,10,20?
Bilo da su to zivotni stavovi, navike, ponasanja, razmisljanja, nesto u vasem karakteru sta god?
Bilo da su se te promene desile spontano, usled nekih dogadjaja, da ste se same naterale na to?

Ја од пре 5 година и ја данас се не би у много чему сложиле.
Приоритети су ми се потпуно изменили а кроз то и многи ставови.
Од нестрпљиве и опседнуте контролом над свим и свачим постала сам смирена,стрпљива и опуштена .
Да се то није догодило,сигурно би полудела током протекле године. Овако сам само мало луцкаста,а можда сам то била и пре.

Šta se vezano za vasu licnost promenilo pozitivo ili negativno kad se osvrnete iza sebe nekih par godina, 5,10,20?
Bilo da su to zivotni stavovi, navike, ponasanja, razmisljanja, nesto u vasem karakteru sta god?
Bilo da su se te promene desile spontano, usled nekih dogadjaja, da ste se same naterale na to?
Pre, glava mi je bila u oblacima..puno sam verovala ljudima, davala sam sansu I kad ne treba I bila pretolerantna
A onda me zivot osamario
Prvi
Drugi
Treci put
Da li bih neke stvari uradila drugacije - da
I to je najvaznija lekcija koju sam naucila I koju u svom zivotu ne mogu na zalost da promenim, ali cu da sednem sa svojim detetom I njenim deckom da obavim taj najvazniji razgovor sa tim zivotnim savetom kao smernicom

Najvažnija promjena ili bolje reći najdraža je ta što sam našla neki svoj mir. Kao mlađa sam bila nervozna i eksplozivna. Naučila sam da se distanciram od ljudi koji mi unose nemir,naucila sam da volim sebe ,da na probleme reagujem akcijom a ne sikiracijom. Promjene su normalan tok života,svi se mijenjamo u zavisnosti od toga kako nam život ide u tom pravcu idu i promjene. Neko ide ka zloj babi a neko u drugom pravcu.

Izdesavalo se svasta u ovih 15 godina.
Dvoje dece, brak, problemi, resenja...
Negativno je to sto sam prosla kroz bolnice i neke teske zdravstvene situacije... jos uvek ne mogu da kazem jesam li jaca ili samo svesnija.
Negativno su porodicni izazovi... iz kojih sam naucila svasta... o sebi prvenstveno.
Pozitivno je sto radim na sebi konstantno. Trudim se.

Naravno da se menjamo. Sustinski ne, ali navike i razmisljanja mozemo promeniti.
Pocela sam da volim sebe.
Da cenim svoj rad.
Da se emotivno distanciram od ljudi koji mi crpe energiju.

Ima jedna promena kojoj ne znam da li da se radujem ili da tugujem. Koliko je dobrog, toliko je i lošeg donela. Ranije sam imala puno dilema o ljudima, o njihovom ponašanju, zašto je to rekla, zašto je to uradio, šta znači ovo, šta znači ono...vremenom mi se taj vid i osećaj izoštrio, jasnije mi je, dilema je sve manje, mogu reći da ih ni nema. Ali šta sam time dobila? Mir, da. Samo je mnogo dosadnije.:lol:

Nešto mi se ponavlja, nekako ne napredujem po tom pitanju.:sije:

Delujem mirno i naivno ( verovali ili ne :tease:), u početku progledam svim ljudima kroz prste, ne skačem odmah. I tako neki umisle da su našli žrtvu, pa kad pređu granicu reagujem, onda se naljute i prekinu svaki kontakt. :lol:

Raspisah se, ovo mi je jutro za samoanalizu

Ima nešto što mi se ponavlja, nekako ne napredujem po tom pitanju.:sije:

Delujem mirno i naivno ( verovali ili ne :tease:), u početku progledam svim ljudima kroz prste, ne skačem odmah. I tako neki umisle da su našli žrtvu, pa kad pređu granicu reagujem, onda se naljute i prekinu svaki kontakt. :lol:

Raspisah se, ovo mi je jutro za samoanalizu
O da. Isti slučaj. Nisam konfliktna i nemam želju baš na sve da reagujem, pa ostavljam utisak da se može sa mnom kako želiš. Kad mi ovakve reagujemo ljudi budu iznenadjeni . Kao šta ti je? Ništa,samo mi je dosta.

Promenila sam se na bolje,ali sam sve manje tolerantna i jos uvek dozvoljavam da me pojedini ljudi iritiraju, posebno oni koje nikada ne vidite izbacenje iz sistema a sa takvima nikada ne znaš sta ti misle i sta mozes da ocekujes od njih
Mene teško izbace iz sistema,znam da je to ljudima iritantno ali šta da radim kad sam takva. Ne mogu da imam reakcije na nešto što me pretjerano ne dotiče. Kažem šta mislim ali nekom to nije dovoljno,ako ne vrištiš u ne ujedaš kao da ne reaguješ.

Poslednja izmena od moderatora:
Мењала сам се како се врв врћина мења с годинама, али нисам суштински, нити у те промене верујем.
Размаженија сам него пре. Пре сам мислила да све могу сама, да је испод части прихватити помоћ,... Сада пустим. Постала сам више жена. Никада се нисам такмичила са другима али се више не такмичим ни са собом.
Променила сам и поглед на свет, не прихватам наметнуто и опште прихваћено здраво за готово, постављам питања, сумњам, не ширим руке ћуркасто свему што је модерно, слушам разна мишљења... па доносим сопствене закључке. Који, наравно, не морају бити исправни али ми је и то у реду.
Схватила сам шта значи оно да је историја учитељица живота, вреднујем је више него пре иако је још увек не познајем добро, више ценим претке и њихове циљеве и жртве, а самим тим и неке особне које су на част а данас испадају мане, сазрела сам у патриотском смислу.
Колико сам ја васпитавала сина, толико је и он мене. Те промене су можда и најинтензивније. Нема особе за коју се некада, иако је добро знам, не запитам- ко је ово? Па и за себе пред огледалом. Једино ми је он увек једнако познат.
Мање се оптерећујем манама, поготово физичким. Бирам удобнију одећу и обућу. Више угађам себи и лепше знам да уживам. Рецимо да сам себичнија. Тако је и у међуљудским односима. Пре сам имала више стрпљења и оправдања за друге. Више немам. Или глатко или никако. Не очекујем ни да мене неко трпи.
Пре сам била храбрија. Сада се за неке ствари чудим себи.

Back