Za 50 evra (ili po danasnjem kursu 53,8 us$ odnosno 73,5 can$) moze da se kupi:
A) u USA Verizon plan od 120 GB 5G interMeta i neogranicenim nacionalnim razgovorima/SMS bas za tu cifru, u Kanadi Freedom plan od 100 GB 5G interMeta i neogranicenim nacionalnim+US razgovorima/SMS za 56 can$ (uracunat porez)
napomena: ja imam manji paket od 75GB 5G i potrosim recimo do 10GB ali onima koji vise na interMetu kao recimo chika dlugomir to je mozda i malo
B) u Texasu/USA mozete kupiti 15 galona mid-grade benzina za tih 53.8us$ (sto mu je 56,3 litra odnosno 1 litar dodje 0,94 eura ili 111 dinara), u Alberti/Canada za tih 50eura/73,5 c$ mozete uzeti 51,6 litara benzina istog kvaliteta sto je skoro 10% manje nego u Texasu
C) u nekom shopping mallu u USA mozete kupiti Tommy Hilffiger muske
regular fit solid stretch pantalone za tacno 53,7us$ koliko su na snizenju od 40% (snizenje je opste, na celom kontinentu) a u Canadi su na snizenju 75,0 c$ sto mu je nesto malo skuplje, vidim da takve pantalone u Nemackoj sa snizenjem od 30% kostaju 83 eura ( na USA/CAN treba dodati 10-12% takse pa bi im cena preracunata u eure iznosila 58-60 eura sto je poprilicno nize nego u Nemackoj)
D) ako ste ljubitelj jedine dobre kapljice single malt scout whiskey-a onda cete se uklopiti u cifru od 50us$ sa
Aberlour 12 Yr 750ml sa 47,0 us$ bez taxe odnosno 51,0 sa taxom u federalnoj drzavi Washington (ne mesati sa hlavnim gradom USA, u ovoj drzavi je Seattle), ista takva flasa u susednoj Kanadi (British Columbiji) kosta 82 c$ bez taxe odnosno cak 92 c$ sa taxom ( sto bi bilo cak 68 us$ a sto bi znacilo da Kanadjanje deru sa obicnom skotskom kapljicom). A gle, takav isti vviski se prodaje i u
Srbiji (whiskyclub.rs) za 6.890 din ili po nekom kursu koji sam nasao na brzaka 64 us$. Iz svega sledi da je u Srbiji dobra stara skotska cirka poprilicno skuplja nego u USA ali opet jeftinija nego u Kanadi. Pa se vi zalite na Vucica, on je bre dobar covek u odnosu na ovog Trudoa (koji vise nije ni handsome, sto mu je nekada bio jedini kvalitet).
Itd.