Šta se desi ako svakoga dana jedete burek i jogurt?

Živo me interesuje, ako neko zna, ili pretpostavlja, da nam svima kaže, šta će da se desi ako svaki dan jedem burek i jogurt? Preferiram sa sirom, ali može i sa mesom, ako baš. Prazan ne volim. Sa krompirom još manje.

Unapred zahvalan
Imaj na umu da svaki put kad sirnicu nazoveš "burek sa sirom" negdje u svijetu jedan Bosanac padne sa skele. Nas iz Bosne to boli!

Prilozi

• 54798749_438422786929720_709644101854691328_n.jpg
    54798749_438422786929720_709644101854691328_n.jpg
    138,6 KB · Pregleda: 19
Meni je burek kad su listovi a pita kad je uvijeno. Ali to je samo meni. Davno sam čula da je samo burek sa mesom a ostalo su pite.
Inače ovde zovu prazan burek a ja zovem maslanica.
gvirnuo sam na internet... burek je persijska reč koju su turci preuzeli te je tako i do nas došla. Sve slane pite koje se rade sa tankim korama su tehnički burek.

Živo me interesuje, ako neko zna, ili pretpostavlja, da nam svima kaže, šta će da se desi ako svaki dan jedem burek i jogurt? Preferiram sa sirom, ali može i sa mesom, ako baš. Prazan ne volim. Sa krompirom još manje.

Unapred zahvalan
prvo burek nije sa sirom, nutelom, visnjama i ostalim stvarima..to su pite
burek je samo sa mesom... tako bar kazu drugari iz bosne a oni se razumeju u te stvari

drugo..ako svaki dan jedes burek sa mesom, jednog dana ces pozeleti gibanicu.

burek je samo sa mesom... tako bar kazu drugari iz bosne a oni se razumeju u te stvari

i ti izmišljavaš. Udješ u pekaru i tražiš burek sa sirom a ne pitu sa sirom. Ima da ti se smeju za pitu

gibanicu jedem kod kuće
masnu, sve niz rukav curi

tačno , ali onaj sa sirom , nije sa sirom nego sa urdom , a samo se tako kaže da je sa sirom

Back