Koliko često jedete prstima?

Uhvatio sam sebe da to često radim.
I slađe mi. A vi?
uvek prstima i uvek sirova hrana ne prskana.
zapravo kašika viljuška i nož su zavera protiv ljudi!

kako?
pa evo, ako je obrok previše vruć onda ćete ga baciti iz ruke (ako jedete prstima)
ako jedete escajgom onda ćete ga staviti u usta i odoše zubi polako!

dakle ruke su prvi ogran varenja - to malo ko shvata!
i potpuno je prirodno da jedemo rukama a ne escajgom

Uhvatio sam sebe da to često radim.
I slađe mi. A vi?
Jedem pitu prstima, naravno ne vani, između svoja 4 zida.
Kako djeca jeli smo jaja prstima, komadom kruha bi zahvatili jaje i trpali u usta. Tetka iz inostranstva nas je molila da to ne radimo u prisustvu njenog muža nijemca, koji bi se tobože zgrozio, a to što je on podrigivao naglas i često nas ne bi trebalo da zgrozi, a jeste!

Зависи шта.

Малопре сам јео јагоде, наравно да ћу прстима. Готово сво воће једем прстима / рукама.

Пљеске, пицу, пецива, гиросе исл. једем прстима. И намажен леба.

Али кувана јела, меса, салате, роштиљ, пржена јела... са прибором.

Vidi, vidi, i stručnjaci su se pozabavili ovim fenomenom, te došli do ovih zaključaka

PREDNOSTI:

Poboljšano senzorno iskustvo:

Hranjenje prstima omogućava intimnije i senzornije iskustvo sa hranom, jer ruke mogu da osete njenu teksturu, temperaturu i aromu.

Povećano zadovoljstvo:
Neke studije sugerišu da jedenje rukama može da podstakne veći osećaj zadovoljstva i sitosti, jer usporava proces jedenja i poboljšava vezu sa hranom.

Poboljšano varenje:
Neki veruju da hranjenje prstima može da stimuliše sistem za varenje slanjem signala mozgu da se hrana konzumira.
Ja se izvinjavam što ću da političim ali mi pred očima slika predsednika kako trešnje jede pomoću viljuške i noža i ima i kašiku kojom sipa 🤣 sad mi je jasno zašto je često nezadovoljan, ima loše varenje ;)

Back