Šta sam morala da prihvatim da bih krenula dalje

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.905
NOVA TEMA.jpg

O promenama smo pisali u temi "Hajde da promenimo nešto" https://forum.krstarica.com/threads/hajde-da-promenimo-mesto.1009587/

Sadržaj ove teme je drugačiji.

Nema te promene dok ne priznaš sebi par stvari koje možda ne želiš da čuješ. Meni je trebalo vremena da ih svarim, ali kad sam ih prihvatila, stvari su krenule da se pomeraju.

Prvo, ljudi mogu da se menjaju. Nije lako, pogotovo ako vučeš neke stare rane, ali nije ni nemoguće. Samo morate da prestanete da čekate da se nešto desi samo od sebe.

Drugo, svi mi želimo da budemo srećni. I ako vam deluje da ste zaboraviili kako to izgleda, ta potreba nije nestala - samo je zatrpana. Mora malo da se kopa.

Treće, otpor prema promeni je realna stvar. Navike, strahovi, komfor zona - sve to vuče nazad. Ali ako ne preuzmete odgovornost, ništa se neće pomeriti.

Četvrto, izbegavanje bola te samo duže drži u mestu. Nema rasta bez neprijatnosti. Kad sam prestala da bežim od toga, krenula sam da dišem.

I peta stvar - ne postoji univerzalni recept. Morate da probate, da grešite, da tražite šta vama leži. Nema gotovog plana, ali ima načina.

Šta je vama najteže da prihvatite kad pomislite na promenu?

Poslednja izmena:
Mislim da je otpor prema promeni ono šta sputava promene.

Potrebna je i hrabrost kako bi se izašlo iz zone komfora.

Kada treba nešto da se menja, u pozitivnom smeru najteže pada nerazumevanje okoline.

Žao mi je što zbog tog nerazumevanja okoline nisam mogla da rizikujem.

Kada danas pomislim na jednu situaciju i mogući rizik shvatam da nisu bili u pravu oni koji su se plašili.

Danas bi sve bilo drugačije.

Sa druge strane, zadovoljna sam što mogu da krenem dalje i što živim bez straha.

Jedino još imam strah vezan za fizičku povredu, ali on nije svakodnevan.

Koliko ste spremni da rizikujete i menjate svoj život, kada vam se ukaže prilika za promenom?

Nisam mnogo o tome mislio.
Sta bi bilo najteze da prihvatim?
Pa mozda npr odustvo ono fizicko nekih ljudi ako bih preselio negde daleko.
Ali to se lako resava svi imamo Viber ili drustvene mreze.
Sve drugo me uopste ne bi brinulo.
Zivot je promena.
Sada radim stvari za kojue nisam ni znao da sam sposoban.
Svi to mozzemo.

Mislim da je otpor prema promeni ono šta sputava promene.

Potrebna je i hrabrost kako bi se izašlo iz zone komfora.

Kada treba nešto da se menja, u pozitivnom smeru najteže pada nerazumevanje okoline.

Žao mi je što zbog tog nerazumevanja okoline nisam mogla da rizikujem.

Kada danas pomislim na jednu situaciju i mogući rizik shvatam da nisu bili u pravu oni koji su se plašili.

Danas bi sve bilo drugačije.

Sa druge strane, zadovoljna sam što mogu da krenem dalje i što živim bez straha.

Jedino još imam strah vezan za fizičku povredu, ali on nije svakodnevan.

Koliko ste spremni da rizikujete i menjate svoj život, kada vam se ukaže prilika za promenom?
Nisam ljubitelj rizika
igram na sigurno
alii
ako bi se ukazla prilka zgrabio bih je oberucke
Eto toliko sam spreman.

O promenama smo pisali u temi "Hajde da promenimo nešto" https://forum.krstarica.com/threads/hajde-da-promenimo-mesto.1009587/

Sadržaj ove teme je drugačiji.

Nema te promene dok ne priznaš sebi par stvari koje možda ne želiš da čuješ. Meni je trebalo vremena da ih svarim, ali kad sam ih prihvatila, stvari su krenule da se pomeraju.

Prvo, ljudi mogu da se menjaju. Nije lako, pogotovo ako vučeš neke stare rane, ali nije ni nemoguće. Samo morate da prestanete da čekate da se nešto desi samo od sebe.

Drugo, svi mi želimo da budemo srećni. I ako vam deluje da ste zaboraviili kako to izgleda, ta potreba nije nestala - samo je zatrpana. Mora malo da se kopa.

Treće, otpor prema promeni je realna stvar. Navike, strahovi, komfor zona - sve to vuče nazad. Ali ako ne preuzmete odgovornost, ništa se neće pomeriti.

Četvrto, izbegavanje bola te samo duže drži u mestu. Nema rasta bez neprijatnosti. Kad sam prestala da bežim od toga, krenula sam da dišem.

I peta stvar - ne postoji univerzalni recept. Morate da probate, da grešite, da tražite šta vama leži. Nema gotovog plana, ali ima načina.

Šta je vama najteže da prihvatite kad pomislite na promenu?
I ne uzimati stvari previse ozbiljno u zivotu.

Ispustila sam deo zivota zbog neimanja hrabrosti da probam nesto da promenim ,sada je kasno,ali trudim se da obojim zivot veselim bojam u alterlativna resenja ,sto bi rekli kad nema kise dobar i hrad.Ljudi zivot je kratak uzivajte i ne kajte se zbog nicega Stisnite zube ,zazmurite na jedno oko i napred samo hrabro bez puno razmisljanja,Samo napred ostro.Kad ti napadas i hodas napred seces vazduh celom i sve oko tebe se izmi e praveci ti prostor .E da sam ja malo zustrije hodala gde bi mi bio kraj?A ja sve nesto kao ne mogu,ne smm,sta ceda kaxu?E moji vi ko ima mladost ima i mogucnost za popravni

Ispustila sam deo zivota zbog neimanja hrabrosti da probam nesto da promenim ,sada je kasno,ali trudim se da obojim zivot veselim bojam u alterlativna resenja ,sto bi rekli kad nema kise dobar i hrad.Ljudi zivot je kratak uzivajte i ne kajte se zbog nicega Stisnite zube ,zazmurite na jedno oko i napred samo hrabro bez puno razmisljanja,Samo napred ostro.Kad ti napadas i hodas napred seces vazduh celom i sve oko tebe se izmi e praveci ti prostor .E da sam ja malo zustrije hodala gde bi mi bio kraj?A ja sve nesto kao ne mogu,ne smm,sta ceda kaxu?E moji vi ko ima mladost ima i mogucnost za popravni
Svako se radja za sebe,nebitne su godine da promenis svoj zivot tako da te ucini te srecnom.
Jednom se radjamo jednom umiremo,,nemamo vise zivota da bi trosili na tugu.
Zato nikad nije kasno da promenis i ispunis sebe.
Osoba il bilo sta te cini nesrecnom ima samo jedno resenje-eliminisati to.

Зашто? Не знам да ли живот може да се распадне кад имаш 13-14 година и имаш будућност пред собом?
Zato što me vojna akademija nije primila zbog toga što sam žensko a ne zbog toga što nisam položila testove.

Da sam pala na psihičkom ili na fizičkom testu - dobro, imam 14 godina, ali da mi se ne da PRILIKA DA POLAŽEM (samo) zato što sam žensko je zabolela jako, osećala sam da me moja država odbacuje, ne znam kako bih opisala, srušio mi se svet i svi moji planovi, nisam ni znala kako će tek život kasnije da me gazi, sa 14 godina ovo je za mene tada bilo jako bolno.

Back