Шта са мигрантима?

Gurnuo majku i sina pod brzi voz



Gurnuo majku i sina pod brzi voz


FRANKFURT - Muškarac iz Eritreje gurnuo je osmogodišnjeg dječaka pod voz na glavnoj željezničkoj stanici u Frankfurtu pri čemu je dijete poginulo, saopštila je danas policija.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni gurnuo i dječakovu majku, ali da je ona preživjela.
Policija ističe da je motiv napada za sada nepoznat.

"Prema izjavama svjedoka, četrdesetogodišnji muškarac gurnuo je dječaka i majku na šine u trenutku ulaska brzog voza u stanicu. Majka je preživjela, ali je, nažalost, dječak podlegao povredama", rekla je portparol policije Izabel Nojman.
Prema njenim riječima, u toku je ispitivanje osumnjičenog.
Nakon incidenta zatvoreno je nekoliko platformi željezničke stanice u Frankfurtu.

https://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Gurnuo-majku-i-sina-pod-brzi-voz/550804
 
Muslimani moraju da sire Islam i u tome ih niko ne moze sprijecavati. Krscani se ne mogu krstiti cijelog zivota. Oni moraju poceti da se klanjaju i da posjecuju Dzamiju. Austrija npr mora biti islamska i u njoj muslimani moraju naci svoj dom. Muslimani moraju da grade bratstvo izmedju muslimana i da muslimani pocnu da se klanjaju na sred ulice i da ih nniko ne moze uznemiravati. Europa je primila dosta muslimana iz citavog svijeta. Muslimani moraju da zive slobodno i da im bude dopusteno da se klanjaju.
 
Grčka prebacuje na kopno migrante s ostrva

Objavljeno: 03.11.2019. u 18:18
1
Zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da je u planu da se u narednih 15 dana na kopno prebaci 5.000 migranata, koji će biti smješteni u hotelima budući da je glavna turistička sezona završena, a od toga će biti izuzet sjever Grčke, gdje se već nalazi previše kampova za migrante

b503deb1b2c874797e0d9beb06d15924.jpg




FOTO: Fena


Ovog vikenda nastavljeno je prebacivanje migranata sa ostrva iz prenatrpanih kampova na kopno, a kako su grčki zvaničnici objavili, u subotu je prebačeno 415, dok će danas biti prebačeno još 380 migranata.

Kako prenosi AP migranti su se nalazili u kampu na ostrvu Lezbos, gdje je i dalje 15.000 migranata u centru predviđenom za smještaj 3.000 ljudi. Migranti su na kopno prebačeni brodom vojne mornarice.

Zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da je u planu da se u narednih 15 dana na kopno prebaci 5.000 migranata, koji će biti smješteni u hotelima budući da je glavna turistička sezona završena, a od toga će biti izuzet sjever Grčke, gdje se već nalazi previše kampova za migrante.
Rekao je da će vlada ograničiti broj migranata na 0,8 posto lokalnog stanovništva po okrugu. Grčka ima 54 okruga, od kojih će polovina biti izuzeta od smještaja migranata, uključujući i sva ostrva.

Mjesta na kojima migranti najčešće prelaze granicu su ostrva na istoku blizu granice s Turskom i kopnena pogranična područja nedaleko od Turske.
Na ostrvima je oko 35.000 migranata što smeta lokalnom stanovništvu i zbog čega se lokalne ostrvske vlasti stalno žale.
U subotu ujutru, stanovnici ostrva Kos, predvođeni gradonačelnikom, spriječili su iskrcavanje 75 migranata iz redovnog putničkog broda koji ih je povezao sa udaljenog ostrva Kasterlorizo, tako što su blokirali izlaz traktorima i drugim vozilima.
https://faktor.ba/vijest/grcka-prebacuje-na-kopno-migrante-s-ostrva/57539
 
Ja ne znam stvarno svi pricaju o nemkim migrantima ja video samo nekoliko.

Kad ih budeš viđao više, već će biti kasno.

Bilo kakvom naseljavanju bi morao da prethodi referendum na kojem bi se i običan narod izjasnio o tome šta misli o mešanju, a ne da se o tome pitaju nekakve smradikalne klimakterične prdare po skupštinama i odborima za ovo i ono.
 
"Migranti joj palili kosu i psovali majku srpsku" VIDEO

Pirotski taksisiti protestovali su nakon što su Osnovno javno tužilaštvo i Prekršajni sud procenili da napad na taksistkinju nije krivično delo, a ni prekršaj.

Kako taksisti navode, nakon što je policija saopštila da je proverila prijavu napada migranata na jednu taksistkinju, Osnovno javno tužilaštvo procenilo je da nema elemenata krivičnog dela, a sudija Prekršajnog suda utvrdio da nema ni elemenata prekršaja.


Pedesetak taksista se danas ipak okupilo ispred prigradskog Centra "Četvrti kilometar", gde borave strani migranti, zbog, kako su naveli, solidarnosti s taksistkinjom koja tvrdi da je napadnuta i "radi upozorenja da se tome mora hitno stati na put".

Taksistkinja Natalija Rangelov je izjavila da su je trojica migranata u ponedeljak uveče napala dok ih je vozila do Tranzitno-prihvatnog centra "Četvrti kilometar" kraj Pirota, gde borave, da su je psovali, zapalili joj kosu i da ju je jedan udario.

U Tranzitno-prihvatnom centru "Četvrti kilometar" boravi 177 migranata, od kojih su 84 iz Avganistana.

Regionalni koordinator Komesarijata za izbeglice i migracije Slobodan Savović je za TV Pirot rekao da među migrantima "ima različitih ljudi", da "to moramo da shvatimo" i da "po našem zakonu ne možemo da im ograničimo kretanje".

Stanje u Centru je "redovno", a "što se tiče njihovog ponašanja u gradu, to je van naše moći i to je stvar javnog reda i mira", rekao je Savović.

"Sinoć oko pola šest sam primila trojicu koji su tražili da ih odvezem do naselja na Četvrtom kilometru. Čim su seli počeli su da pale cigarete, da mi dobacuju nepristojne reči, a jedan mi je čak opsovao majku srpsku. Pokušala sam da ih smirim, ali nije vredelo, nastavili su sa vulgarnostima i počeli fizički da nasrću na mene. Jedan me je dohvatio za glavu i upaljenom cigaretom počeo da mi pali kosu. Zaustavila sam auto i počela da bežim. Nekako sam uspela da im umaknem, ali ovo im nije prvi put da se ponašaju tako bezobzirno i bezobrazno, čak i prema kolegama muškarcima", za Novosti kaže Natalija, koja je popilično uzbuđena i plaši se da više uopšte sedne za volan i vozi migrante sa Bliskog istoka.

Prema njenim rečima, policija je reagovala veoma brzo i odmah identifikovala dvojicu napadača i pritvorila ih, dok je treći još u bekstvu.

Njene kolege Mihajlo Krstić i Zoran Stanković takođe kažu da im je "dogorelo do nokata" od ponašanja migranata iz Avganistana, Sirije, Iraka, Burundija, kojih u Četvrtom kilometru trenutno ima oko 170.
 

Back
Top