Sta raditi?

Sta treba da radimo,da bi smo prosli sa najmanje posledica?

• Treba uci u NATO

• Treba praviti savez sa Rusijom

• Treba ostati neutralan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da li neko moze da mi objasni kako bi izgledao taj eventualni Rusko-Srpski vojni pakt u komunikacionom smislu?

Buduci da smo bukvalno opkoljeni NATO zemljama da li bi za svaki prelet avionom, transport vojnih vozila,
ili najobicniju vojnu posetu Ruskih oficira morala da se trazi dozvola od NATO-a?

NATO ce se promeniti-Rusija -evropske zemlje i USA i Kanada ce stvoriti Savez i novi Pakt bezbednosti vrlo brzo.

Ide se u tome pravcu-uzece dosta vremena.
Ekonomska kriza ce najvise pogoditi USA u UK-glavne zemlje NATO-a.
Posle ekonomske krize ce se stvoriti novi politicki-ekonomski i vojni poredak Evrope-Severne Amerike i Rusije i Celog Sveta i podelice se Interesne Sfere..
Stvorice se Nova (Stara PostNapoleonova Evropa) gde ce Rusija biti Novi Evropski Zandarm.

Da li neko moze da mi objasni kako bi izgledao taj eventualni Rusko-Srpski vojni pakt u komunikacionom smislu?

Buduci da smo bukvalno opkoljeni NATO zemljama da li bi za svaki prelet avionom, transport vojnih vozila,
ili najobicniju vojnu posetu Ruskih oficira morala da se trazi dozvola od NATO-a?

Ne. Ne bi se tražila dozvola od NATO-a, nego bi se samo toj/tim državama preko kojih se preleće najavio let.
Zamisli preko koliko arapskih država lete američki avioni u komunikaciji sa Izraelom. Zar misliš da traže dozvolu od Arapa?

PAZNJA! PRVO PROCITAJ POST,PA TEK ONDA GLASAJ!
Znam da je bila i tema i anketa,ali imam jednostavne cinjenice koje bi mogle da promene stanje na toj anketi(obzirom da glasovi iz anketa ne mogu da se povuku):

I korak:
Neutralnost nije dobra,tako ce i jedni i drugi da nas napadaju.Bolje prici jednoj strani,tako ce nas samo suprotna strana napadati,umesto obe(objasnio sam da cak i nepismen moze da shvati,sto se trudim i u svim postovima).

II korak:
Razmislite,ko je cinio zlo nasem narodu:
Zasto ne treba uciu nato:

1.Bombardovanje 99' -zbog Milosevica,ali svako pametan bi se zapitao: "pa cekaj,ako je za onoliko bombardovanje kriv samo jedan covek,a ameri su imali najbolje tajne agente u to vreme,zar nije jedan mogao da ga smakne,bez da unistava celu naciju?"
Time je podpomognuto siptarima na kosovu i rasparcana jugoslavija.
2.Priznavanje kosova-prvi su priznali nezakonito proglasavanje,jos su poslali vojnike dole,da "odrzavaju mir".Ako pod "odrzavanjem mira" spada zabrana srbima da obnavljaju kuce tamo gde su siptari vecina,i sprecavanje srba gde jesu vecina da stopiraju obnavljanje kuca siptara i jos mnogo primera gde su srbi na KiM ponizavani,a siptarima je sve bilo dozvoljeno,onda im je misija uspesna.

Zasto treba uci u pakt sa rusima:
1.Nista nam nazao nisu uradili.Ako nam nisu pomogli nikada u istoriji(sto nije istina,ali ako bas to zelite da mislite),nisu nam nista ni nazao ucinili.
2.I kada nas nisu branili,nisu bili protiv nas.Nisu nas bombardovali,cak ni njihovi najveci izdajnici(mislim na predsednike,i izdajnike na visokim polozaima u Rusiji).

III korak
Sada glasajte,ali uvazite ove cinjenice,jer samo to i jesu,ovde nije ubaceno moje misljenje niti bilo cije. :D

Trebalo je da staviš i svoje mišljenje, mada mislim da i nema potrebe, pošto se iz teksta nazire tvoja subjektivnost (umesto objektivnosti ako si je želeo) i naginjanje prema Rusiji.Činjenica je da dalje nećemo moći sami, kome ćemo se prikloniti to ćemo već videti, nas ionako niko ništa ne pita.Milošević se ‚‚pokrivao‚‚ referendumima u poslednjem momentu a videćemo šta će aktuelna gospoda na vlasti da izmisle i hoće li se i oni setiti oprobanog metoda svog predhodnika ili će kao i do sada raditi na svoju ruku kao da narod u opšte i ne postoji.:roll:

Jedan problem, koji se opet previđa. Polazi se od pretpostavke da postoji ili će biti formiran neka linija Rusija-Kina.
Prvo, svaka država, što je valjda i normalno, gleda, pre svega svoje interese. U skladu s njima stvara saveze, partnerstva, unije ili šta već...NATO je poslužio interesima SAD da budu prisutne u Evropi, kasnije se to proširilo i na svet. Francuska je pokrenula EZ kako bi povratila svoj poljuljani uticaj u Evropi itd. Ko kaže da će Kina biti odani saveznik Rusije, ukoliko joj nije potrebna, a ima neke svoje interese suprotnim interesima Rusije?
Zašto ste toliko sigurni da će Kini uopšte biti potrebna Rusija, kad već sad samostalno uveliko utiče na dešavanja u svetu?
Ko može da garantuje da Rusija neće ostaviti Srbiju na cedilu, ukoliko se potrefe neke okolnosti koje ugrožavaju i nacionalni interes Rusije? Možda ne što želi, već što mora, ali će sigurno žrtvovati pre Srbiju, nego dovesti u opasnost sebe, nije li se to već dešavalo?

Jedan problem, koji se opet previđa. Polazi se od pretpostavke da postoji ili će biti formiran neka linija Rusija-Kina.
Prvo, svaka država, što je valjda i normalno, gleda, pre svega svoje interese. U skladu s njima stvara saveze, partnerstva, unije ili šta već...NATO je poslužio interesima SAD da budu prisutne u Evropi, kasnije se to proširilo i na svet. Francuska je pokrenula EZ kako bi povratila svoj poljuljani uticaj u Evropi itd. Ko kaže da će Kina biti odani saveznik Rusije, ukoliko joj nije potrebna, a ima neke svoje interese suprotnim interesima Rusije?
Zašto ste toliko sigurni da će Kini uopšte biti potrebna Rusija, kad već sad samostalno uveliko utiče na dešavanja u svetu?
Ko može da garantuje da Rusija neće ostaviti Srbiju na cedilu, ukoliko se potrefe neke okolnosti koje ugrožavaju i nacionalni interes Rusije? Možda ne što želi, već što mora, ali će sigurno žrtvovati pre Srbiju, nego dovesti u opasnost sebe, nije li se to već dešavalo?

Zato sam ja i napisao da je današnji bipolarni poredak, gde jednu stranu čine neblokovske sile Rusija, Kina, Indija, prerasti u višepolarni poredak, što je po meni najbolji odnos snaga u svetu.

nova ruska strategija bezbednosti bi imala smisla i uspeha iskljucivo ako bi joj se pridruzile i neke uticajnije evropske zemlje , pre svega Nemacka i Italija , a mozda i Francuska u dogledno vreme , tu bi onda i za nas bilo mesta
a u eventualnom savezu Rusije sa druggim azijskim zemljama bez evropskih drzava , ni Srbija ne bi imala sta da razi , ni sto se tice nas, a pogotovo njih .

Zato sam ja i napisao da je današnji bipolarni poredak, gde jednu stranu čine neblokovske sile Rusija, Kina, Indija, prerasti u višepolarni poredak, što je po meni najbolji odnos snaga u svetu.

Nova nemacka Vlada ce traziti od USA da oslobodi Nemacku nuklearnog naoruzanja.

Merkel’s Government to Seek Withdrawal of U.S. Nuclear Weapons

By Patrick Donahue and Tony Czuczka

Oct. 24 (Bloomberg) -- Chancellor Angela Merkel’s incoming second-term government plans to hold talks with the U.S. on the removal of American-made nuclear weapons from the country.

Foreign Minister-designate Guido Westerwelle renewed his call for a “country free of nuclear weapons” today after Merkel’s coalition partners reached an agreement for a new government, which is scheduled to take office Oct. 28.

“We want the last nuclear weapons still stationed in Germany to be withdrawn -- and therefore we will take up the appropriate talks with our allies,” Westerwelle told reporters in Berlin. Merkel, asked about the policy, said “we will do this as part of talks with our partners.”

Merkel’s Christian Democratic bloc wrapped up talks in the early hours for a new government with the pro-business Free Democratic Party headed by Westerwelle. The parties’ 124-page coalition agreement calls specifically for talks with the North Atlantic Treaty Organization and the U.S. to remove the weapons.

Under a Cold War-era NATO sharing agreement, the U.S. has stationed nuclear weapons on German soil. Several hundred warheads are stationed at U.S. airbases in five European countries, including Germany, according to the Carnegie Endowment for International Peace.

To contact the reporter on this story: Patrick Donahue in Berlin at at pdonahue1@bloomberg.net.

Back