Шта радити? Савет.

gost 267708

Veoma poznat
Poruka
12.785
Шта радити када си духовно у кризи, када схватиш да се само лоше ствари догађају око тебе, када видим шта се све дешава Србима и кроз историју и данас, када видим шта се дешава мојима и мени, када видим шта се дешава мојим пријатељима, када видим да само лоши људи и гњиде пролазе и успевају у животу, прича је да добро побеђује на крају, па кад дођемо до краја да ли је уопште битно, кад је крај онда је крај?!

Имам утисак да си све ставио у исти кош, и духовно и материјално, и овоземаљско и небеско...
Живот има успоне и падове и то је тако. Оно што теби треба је да сагледаш успешно шта је то што зависи од тебе и да све остало почнеш да посматраш са више смирености.
Уједно, личи да ти је и вера пољуљана ("шта на крају?" питање помало вуче на то). Надам се да имаш неког пријатеља са којим можеш отворено да поразговараш о томе што те мучи.
Мани се лоших људи и гњида, чак и размишљање о њима може да човеку поквари читав период живота. Не каже се за џабе "отето - проклето". Не бих ја био у кожи тих "успешних".

То ''какве су ти мисли такав ти је живот'' то је тачно, али када ти је живот константно у неком проблему, и мене и свих нас, онда мисли не могу да ми буду другачије.

Ставио сам све у исти кош јер ми је свега више преко главе. Иначе вера ми је у доброј мери пољуљана, и могу ја да поразговарам са пријатељем, али он ми не може помоћи, нити ја могу помоћи другима, нпр има један текст из песме посвећен Србима на Космету ''тај осећај да су без помоћи ко ноћна мора прогони.''

Исто што је рекао један човек за то отето проклето, каже отето-проклето ја џепове напунио.

Једноставно ми понекад дође да узмем и кренем да шутирам све те гњиде, дође ми да их све нашамарам, да само изађем на улицу и урадим то што сам рекао већ.

Шта радити када си духовно у кризи, када схватиш да се само лоше ствари догађају око тебе, када видим шта се све дешава Србима и кроз историју и данас, када видим шта се дешава мојима и мени, када видим шта се дешава мојим пријатељима, када видим да само лоши људи и гњиде пролазе и успевају у животу, прича је да добро побеђује на крају, па кад дођемо до краја да ли је уопште битно, кад је крај онда је крај?!

нико није случајно такав и ту... без сопствене заслуге и кривице.
добар од невоље створи благостање, већина се жали и тражи кривца.
смисао и сврха су бескрајни.

А објасни ми зашто сам ја то крив и за шта сам ја заслужан да нам гњиде буду глави у држави, да се кур*е, наркомани, лопови, и макрои зову елитом, зашто сам ја крив што нас америка бомбардује па сад млади имају рак и умиру, коме сам ја крив што нам отимају све што имамо, коме сам ја крив што данас не смеш никоме да пружиш руку јер не знаш шта те чека, што све има неку позадину ма како изгледало?

Коме смо ми криви да сви хоће да нас униште зато што смо Срби и Православци? Колико времена, и кога, и шта треба више да прође кроз нас и Србију па да нама буде боље?

Nadji pravu duhovnost..
ISTINU u Bozjoj reci Bibliji..
Ona govori o Bozjoj nameri za covecanstvo..
O Uzrocima zla i zastiti od zla...
O spasenju i pravoj veri...
O putu istine...

Проблем мој тренутни је то што сам слушао доста наших духовника, имаш и данас видео записе на интернету, и било је ок док не дођеш у стање да више речи не вреде, слушање свих људи око тебе успут лагање свих тих људи око тебе да ће нешто бити да ће ово да ће оно, је направило моменат где речи тешко да уопште могу да допру до мене као неког охрабрења. И пас кад га сатераш у ћошак крене да кидише на тебе и хтео би да те поцепа, па ви сад сами пробајте да закључите у ком стању је омладина данас, и када кажу Боже одакле оволико мржње и насиља...

Проблем мој тренутни је то што сам слушао доста наших духовника, имаш и данас видео записе на интернету, и било је ок док не дођеш у стање да више речи не вреде, слушање свих људи око тебе успут лагање свих тих људи око тебе да ће нешто бити да ће ово да ће оно, је направило моменат где речи тешко да уопште могу да допру до мене као неког охрабрења. И пас кад га сатераш у ћошак крене да кидише на тебе и хтео би да те поцепа, па ви сад сами пробајте да закључите у ком стању је омладина данас, и када кажу Боже одакле оволико мржње и насиља...
Citaj sam Bibliju shvaticves sta je prava vera...
Pocni novi zavet... i 1 mojsijevu uporedo...
makar novi zavet procitaj
Hrist je uzor nama...
a valjda imas sam savest i znas sta je moralno...

"Bolje je uzdati se u Gospoda,
nego se uzdati u knezove "
Izgleda kao da polažeš nadu u čoveka. To je lepo. Ali u čoveku nema spasenja. Kada se oteraš priteran uz ćošak, uzdigni se ka Gospodu. Bez cmizdrenja i besmislenog pitanja "zašto". Zato što On zna srca ljudi i zna šta nama treba. Veruj u Njega, da ništa nije slučajno, da ništa nije uzalud, i da svet nije napušten.

Citaj sam Bibliju shvaticves sta je prava vera...
Pocni novi zavet... i 1 mojsijevu uporedo...
makar novi zavet procitaj
Hrist je uzor nama...
a valjda imas sam savest i znas sta je moralno...

Имам савест, и знам шта је морално, зато ме и нервира ово што гледам данас, и ово што се дешава око мене, зато и губим веру. Не, грешиш, Христ би требало да је узор, али прођи улицом и видећеш да су то јеца, цеца, бека, кека и остале сељанке.

Имам савест, и знам шта је морално, зато ме и нервира ово што гледам данас, и ово што се дешава око мене, зато и губим веру. Не, грешиш, Христ би требало да је узор, али прођи улицом и видећеш да су то јеца, цеца, бека, кека и остале сељанке.
pa ok tako je, Biblija je i prorekla ovo vreme i naziva ih "poslednjim danima "
Predstoji \Bozja intervencija...
Samo Bog moze da unisti zlo...
A opet na nama je da radino na sebi i svojoj duhovnosti...
Da ne budemo kao drugi koji nemaju moralna merila...

meni je uzor Hrist a ne ljudi koji me okruzuju......
Kad radis na svojoj veri time pomazes i drugima oko sebe...
Svojim primerom...

"Bolje je uzdati se u Gospoda,
nego se uzdati u knezove "
Izgleda kao da polažeš nadu u čoveka. To je lepo. Ali u čoveku nema spasenja. Kada se oteraš priteran uz ćošak, uzdigni se ka Gospodu. Bez cmizdrenja i besmislenog pitanja "zašto". Zato što On zna srca ljudi i zna šta nama treba. Veruj u Njega, da ništa nije slučajno, da ništa nije uzalud, i da svet nije napušten.

Полажем велику наду у човека јер знам да има још људи, само се крију, ствар ''паметнији попушта'' је довела до тога да глупи владају, нормални људи су у рупама, не излазе, не гледају, не слушају, беже као пацови од мање вредних људи и љига.

И иначе ја не цмиздрим него сам бесан као и већина омладине данас, да цмиздирим не би ме било давно...

Има једна песма, текст каже овако: ''Господе ја знам да има те ал' не знам да л' нас чујеш, знам да видиш све и зато не разумем, да л' ове што су нам се крви напили пушташ на земљи па ћеш их тек горе казнити'' .

Кад дође суд дошли смо до краја.. Тако да ту стварно нема ништа да ме охрабри. Знам да је овај живот пролазан, а небески вечан, и да треба да се трудиш да заслужиш небески, али вера је пољуљана јако, баш јако.

Nema kraja.
Gledajuci lose ljude o kojima si govorio , ne treba da osjetis ocaj,vec sazaljenje i srecu sto nisi kao oni. A onda se treba pomoliti za njihove duse, jer oni grdni pojma nemaju...

Па знате како, у најгорим временима после турске окупације, причати о томе како ће бити још горе, и како ћемо тек на*ебати, мислим да ту нема ништа охрабрујуће, и не видим ту ништа што би требало да ме обрадује.

Па знате како, у најгорим временима после турске окупације, причати о томе како ће бити још горе, и како ћемо тек на*ебати, мислим да ту нема ништа охрабрујуће, и не видим ту ништа што би требало да ме обрадује.
Nakon Bozjeg Suda i Armagedona, bice raj na zemlji...
Ko prezivi...
Ohrabrujuce je to sto mozemo to docekati...

Back