Šta radi glupi Office 2016

Hајде јубиларни стоти пут да кажем да је docx.
Bio je par godina u дdoc а онда сам га лани пребацио у седмицу. Рецимо, видела се нека разлика у згуснутости редова, иако је на paragraph setting били све исто. Као и на "распоред на страници, увлачење редова, размак између редова...
Али, то сам "испеглао", и небројено пута слао тој копирници, све ОК. Све док копирница са седмице није прешла на десетку.

Hајде јубиларни стоти пут да кажем да је docx.
Bio je par godina u дdoc а онда сам га лани пребацио у седмицу. Рецимо, видела се нека разлика у згуснутости редова, иако је на paragraph setting били све исто. Као и на "распоред на страници, увлачење редова, размак између редова...
Али, то сам "испеглао", и небројено пута слао тој копирници, све ОК. Све док копирница са седмице није прешла на десетку.

Нисам сигуран како ћеш ово да примиш али то је већ твој проблем.

Покушај д разумеш и прихватиш да си ти корисник, ниси један једини у свету, твоје потребе и навике су само твоје личне и никог не обавезују... а поготово не неку мултинационалну корпорацију каква је Мајкрософт која се не либи ни неких озбиљних кршења закона (тј уцена, мита, подваљивања, шпијунирања (на свим нивоима) ... )
Твој проблем јесте што самтраш да си куповином Офис 2007 решио све своје поблеме и да ће ти то остати до краја професионалне каријере - срећом по Мајкрософт у свету постоје многи корисници којима требају неке друге опције и могућности у канцеларијском пакету и самим тим Мајкрософт то и испоручује (а чак и кад су сви задовољни морају на неки начин да кориснике натерају да преузму нове верзије са неким новим могућностима). Дакле ако већ живиш од тог посла, немој да те мрзи већ се с времена на време распитај о разликама у канцеларијским пакетима како би смањио оваква кукања која су у нивоу корисничких подешавања програма!
Такође не би ти било згорег да некад уђеш у подешавања програма које користиш ( а могао би с времена на време да користиш и новије верзије) и бар се упознаш са могућностима јер неки други корисник можда користи баш та нека друга подешавања за које ти и не знаш да су могућа.

Da slazem se da u novim verzijama su odradili prilicno nepregledno mnoge stavke i pretrpali sa uglavnom nepotrebnim
Cak su neke bitne zavukli pa moras preko opcija da ih ukljucujes i namestas.
Generalno moraces da izgubis nekoliko sati da sve namestis kako tebi odgovara ali to uradis samo jednom. A sto se tice kompatibilnosti fajlova i druge ekstenzije mislim da je to moglo da se resi i bez toga ali sta je tu je.

Шта имам од тога на шта бих се ја враћао, или ти. Овде имам практичан проблем, да је неко снимио Ворд фајл у верзији 2016 који ме зеза. И не познајем никога у БГ ко има верзију 16. Треба човеку да помогнем око прелома и лектуре а не могу.

Cini mi se da si rekao da je prelazio na sled. stranicu na 'enter' a ne pravom komandom? U tom slucaju ti ne preostaje nista nego da sam podelis tekst na stranice pravilno,i da ispravljas sve ostalo rucno :sad2:
Inace kad smo kod toga,ja radim u firmi gde je Office-paket 2010 i nisam do sada imao problema sa starijim verzijama,otvarao je sve dokumente kako su i bili napisani (isto je delio stranice kao i kod tebe,ako su pogresno prelazili na sledecu).

]Cini mi se da si rekao da je prelazio na sled. stranicu na 'enter' a ne pravom komandom?[/B] U tom slucaju ti ne preostaje nista nego da sam podelis tekst na stranice pravilno,i da ispravljas sve ostalo rucno :sad2:
Inace kad smo kod toga,ja radim u firmi gde je Office-paket 2010 i nisam do sada imao problema sa starijim verzijama,otvarao je sve dokumente kako su i bili napisani (isto je delio stranice kao i kod tebe,ako su pogresno prelazili na sledecu).
Čisto da pitam: koja je to prava komanda za novu stranu?
Nova strana se otvara automatski kad se popuni trenutna, a "nasilni prelazak" na novu stranu, ako baš odlučiš da otvoriš novu stranu, tj. da se baš određeni deo teksta započne na novoj strani je CTRL-ENTER.
Ako neki nivo naslova UVEK treba da bude na novoj strani, onda se u stilu tog naslova čekira "Page break before" i ostalo ide automatski. Čim selektuješ naslov i dodaš mu taj stil naslova, on ode na novu stranu i poprimi podešeno formatiranje.

Sam si rekao vise puta,CTRL+ENTER.U tom slucaju bi trebalo da prepozna novu stranicu,mada dosta zavisi od formata teksta (razmak,velicina fonta,znas to vec i sam).
Ja kako sam shvatio ovde se radi o tekstu koji ne prenosi naslov na sve stranice,i covek rece da je prelazio na drugu stranicu visestrukim koriscenjem ENTER,tako da vrlo verovatno je problem u tome.Sastavljanje reci isto tako je verovatno u pisanju,ako je tekst kucan brzo,i covek jednostavno nije delio reci.

Sam si rekao vise puta,CTRL+ENTER.U tom slucaju bi trebalo da prepozna novu stranicu,mada dosta zavisi od formata teksta (razmak,velicina fonta,znas to vec i sam).
Ja kako sam shvatio ovde se radi o tekstu koji ne prenosi naslov na sve stranice,i covek rece da je prelazio na drugu stranicu visestrukim koriscenjem ENTER,tako da vrlo verovatno je problem u tome.Sastavljanje reci isto tako je verovatno u pisanju,ako je tekst kucan brzo,i covek jednostavno nije delio reci.
Ovo je naravno skroz pogrešno.

Ovo nije, problem se pojavio na drugom kompjuteru u novijoj veziji Office-a

Back