Pozdrav svima! Evo malo cu vam pomoci sa pitanjima koja vas muce,jer i ja sam bila sva pogubljena i sludjena gde,sta i kako posle Visoke skole dok mi lepo nisu objasnili i razjasnili

...E ovako apsolvent sam na Beogradskoj Poslovnoj Skoli Strukovnih Studija i ove godine sam upisala 4.godinu na Akademiji za poslovnu ekonomiju cije je sediste u Cacku a otvoreno je i odeljenje sa sedistem u Beogradu(Terazije 45) i mogu vam reci da sam prezadovoljna docekom i pristupom Profesora i samog vlasnika Akademije. Dakle,meni je na BPS ostalo jos 3 ispita do diplome(strukovne),tako da ja sada imam vec 161 ESPB koji mi daju mogucnost, kada se uradi ekvivalencija i priznaju ispiti (sa BPS ) da upisem 4.godimu na Akademiji s' tim sto imam da polozim 5 diferencijalnih ispita koji se polazu putem seminarskih radova i 5 regularnih predmeta.Kada zavrsim 4.god na Akademiji za poslovnu Ekonomiju sticem zvanje DIPLOMIRANI EKONOMISTA i mogu da upisem MASTER pa cak i na nekom drzavnom fakultetu sto je meni i bilo bitno jer sa strukovnim studijima nisam mogla dalje--->Nas Zakon je studije u visokom obrazovanju podelio na akademske i strukovne i dok je za akademske predvideo sva tri stepena studija, za strukovne studije izostavio master i doktorske
strukovne studije. Time je napravljen strateški propust..Dakle ako zelite da nastavite studije posle Visoke skole upisivanjem MASTER studija jedina solucija vam je da upisete 4.godinu na nekom od privatnih fakulteta. Iz tog razloga gledajte da prodjete sto jeftinije i ne dajete pare na neke SEGA-MEGA fakultete,vec platite zaista realnu cenu za jedan kvalitetan fakultet (dajem vam primer Akademije za posl.ekonomiu)koja je doooosta jeftinija,povoljnija,pogodnija od ostalih privatnih fakulteta.Uostalom ta cetvrta godina vam je ustvari samo usputna stanica ka Master diplomi zato gledajte da ne platite puno vec da prodjetre sto povoljnije ali opet da steknete dobru podlogu,obogatite znanje i dobijete kvalitetnu strucnu praksu. Od srca vam preporucujem ovu akademiju.Ako imate nekih pitanja slobodno me kontaktirajte,pomocicu vam oko upisa ako se odlucite za studiranje i nastavak studija bas ovde. Upoznacu vas sa vlasnikom i videcete da postoji sasvim drugaciji pristupi i u skolstvu nego onaj na koje ste navikli (na one nadobudne i prepotentne,stroge i drske porofesore potpuno korumpirane)e ovde to nije tako.Uslov za upis na osnovne akademske studije imaju svi koji su zavrsili trogodisnju ili cetvorogodisnju srednju skolu bez obzira na struku. Osnovne studije traju 4. godine i njihovim zavrsetkom stice se zvanje DIPLOMIRANI EKONOMISTA. Uslov za upis na master studije jesu zavrsene osnovne akademske studije u obimu 240 ESPB bez obzira na struku.Svima koji imaju zavrsene osnovne strukovne studije u obimu 180 ESPB (ili ako ima minimum stecenih 111 ESPB ) iz oblasti ekonomije, menadzmenta, finansija, turizma, hotelijerstva mogu upisati 4. godinu akademskih studija.
Akademija za poslovnu ekonomiju ima dva smera:
1.) Finansije i bankarstvo
2.) Poslovanje malih i srednjih preduzeca.
Pozdrav jos jednom...Nadam se da sam pomogla nekima koji su kao i ja bili pogubljeni i izgubljeni u ovim nasim zakonima o skolstvu i nisu znali kako dalje.Slobodno pitajte sve sto vas zanima rado cu pomoci!