A
Aruena
Gost
Cetvrta sam godina gimnazije i zelela bih da upisem filozofiju.Medjutim,zanima me cime bih mogla da se bavim posle studija,koje su mogucnosti sa zavrsenom filozofijom.Please,HELP!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nice je potpuno u pravu...saberi u svojoj glavi koliko ces biti zadovoljna i zadovoljena sa tom diplomom (koliko ce te to ciniti ispunjenom),a onda oduzmi materijalno-finansijsko-egzistencijalne probleme,pa ako ti rezultat ispadne pozitivan,upisi filozofiju!Aruena:Nietzsche verovatno si u pravu,ali covek mora od necega i da zivi posle fakulteta.A za sve imam jos jedno pitanje-koliko je tesko upisati filozofiju u Bg-u i da li fakultet organizuje neke pripreme?Cula sam da za test opste kulture postoji neka knjiga sa pitanjima,da li je to istina?
Aruena:Nietzsche verovatno si u pravu,ali covek mora od necega i da zivi posle fakulteta.A za sve imam jos jedno pitanje-koliko je tesko upisati filozofiju u Bg-u i da li fakultet organizuje neke pripreme?Cula sam da za test opste kulture postoji neka knjiga sa pitanjima,da li je to istina?
Ne znam koliko se razumes u psihologiju,ali su ti verovatno poznati pojmovi trema i panika.E zato sam pitala za pripremeNietzsche:Jao, bre, deco, sta ce vam pripreme iz filozofije?? 8)
Ako bi neko hteo da daje pare evo ja spremam po niskoj ceni i garantujem jedno od prvih deset mesta na listi. :x
Nietzsche:Ako ti razmisljas kako ces da zaradjujes po zavrsenom fakultetu onda nemoj upisivati filozofiju.
Filozofija se upisuje i uci s ljubavlju a to znaci beskompromisno, a ne kao ekonomija, pravo i slicne stvari koje se uglavnom upisuju iz finansijskih razloga i bez ljubavi (jer je za pomenuto potrebno odsustvo bilo kakvog smisla).
A odgovor na tvoje pitanje: sa diplomom profesora filozofije mozes raditi u prosveti (i cini mi se nigde drugde).
Nietzsche:Ako ti razmisljas kako ces da zaradjujes po zavrsenom fakultetu onda nemoj upisivati filozofiju.
Nietzsche:Meni bi bilo drago da je istina to sto govoris, ali u informatoru koji ja imam pise da je moguce raditi samo u prosveti, dok mi je profesor naveo jos i neke kulturne ustanove za koje ja sumnjam. Bilo bi dobro da je tacno to sto govoris. I nadam se da je tacno.
OXIMORONKA:NICE-necu se mnogo zavlaciti u detalje...sta si rekao za ekonomiju i pravo? ako sam dobro razumela tvoje reci o potrebnom smislu tj ne - trebanju smisla za te studije...onda stojim iza svojih reci...a i jos stosta bih mogla da dodam.
jelena-bg:E pa verovali ili ne, ja studiram ekonomiju i to sa ljubavlju!!! Cenim filozofiju i sve druge nauke i uopste mi nije jasno to vase misljenje o ekonomiji kao nauci?!?!
mdanon84:"Vidis, ni meni nikako nije jasno to "misljenje o ekonomiji kao nauci". Ja se, zapravo, smejem kad cujem da je neko doktor "ekonomskih nauka".
A onoj odozgo, ili onom, sto upisuje FON ili tako nesto: Zadovoljstvo mi je da se drasticno razlikuju nasa misljenja, ili jos bolje, razmisljanja."
I hajde reci mi molim te, po cemu to ekonomija nije nauka, i zasto se smejes kada je neko stekao titulu doktora ekonomskih nauka? Ocigledno ne poznajes dovoljno tu materiju! I nemoj da molim te vredjas ni tu nauku ni taj fakultet, a ni FON, koji sam ja inace odavno vec upisao. Ko je tebi dao pravo, i razlog, da prosudjujes takve stvari??? Citao sam tvoje postove na forumima, i na bukvalno svim pljujes po svemu sto nije sa filozofskog fakulteta. Pa i ja cenim filozofiju kao majku svih nauka....ali tvoja iskljucivost je apsolutno degutantna....i iskreno da ti kazem, cesto zvucis kao nadobdni klinac koji je procitao neki dajdzest iz filozofije. Mozda si i nacitan, ko zna?