Sta pokazati strancu u Bg?

Pedja32

Početnik
Poruka
8
Pozdrav ljudi. Eto imam enigmu - dolazi mi stranac u goste i prvi put imam priliku da pokazem Beograd nekome ko ga je, doduse video ali pre 100000 godina. Dakle, covek odseda u hotelu, i ostaje nekih 6 dana. Dolazi da vidi moju porodicu, mene i grad, naravno. Kako da isplaniram te dane, sta bi tacno trebalo da vidi? Ponosim se svojim gradom ali ne znam odakle da krenem..nadam se da me razumete..ne bih nesto lepo da preskocim, a opet ne mora bas sve i da vidi, sto nas ne predstavlja u lepom svetlu. Aj vas neki putokaz..Hvala

Pa realno Beograd je grad veoma siromasne ponude

Nema tu mnogo sta da se vidi, Kalemegdan, Hram, Ada Ciganlija, Toranj na Avali...

To bi uglavnom bilo to

Mozda jos eventualno Zemun, Gardos kula

Da je derbi pa da ga odvedes na utakmicu ili slicno

Beograd je veoma slab sto se tice ponude i sve moze da se obidje za jedan dan

Nema tu mnogo sta da se vidi, Kalemegdan, Hram, Ada Ciganlija, Toranj na Avali...

To bi uglavnom bilo to

Bukvalno. Još jedino ostaju muzeji i to je to.

Ako voli nocni zivot,splav ,klub
Ako je gurmanin restoran
Posle Kalemegdan
Vojni muzej
Malo rusevine od bombardovanja
Opustanje u Skadarliji
Setaliste u Zemunu i stari deo Zemuna
Avala
Hram
Pa se, malo procunjate po Kosutnjaku(Filmski grad) sa restoranom
koji ima dobar pogled...
Knez Mihajlova

Nazalost, Beograd bi imao sta da pokaze i da se ponosi da nije 4 puta razaran

od Slavije do Knez Mihajlove pa do Kalamegdana...
Skadarliju
Kod Konja trg...
kej Dunav i Sava...

neki trzni centar
odvesti na dobru kafu
ili dobar restoran
to je to

nije to spomenik konju nego Knezu Mihailu tjurko!
moja sugestija je da mu pored svih lepih stvari pokazhesh i spomenik slobode na coshku Nemanjine i Kneza Milosha...
ja bih to definitivno pokazao svakom strancu,narochito ako dolazi sa prijateljskog zapada...

Као што ни ја не волим општа места у другим градовима (Ајфелова кула, Колосеум итд итд) тако да сматрам да странцу треба показати нешто друго осим К.Михаилове и Калемегдана.

Ја бих га одвела на пијацу, прошетали бисмо Булеваром, Храм и улице испод њега -1. дан

Земун и кеј - 2. дан

К. Михаилова, Калемегдан, Дорћол, ручак у "Старој Херцеговини" -3.дан

Kalemegdan, Knez Mihailova, šetnja po Savamali (Savamala se računa od "Palasa" nadole), gornji i donji Dorćol uz pokazivanje najstarije kuće u Beogradu, Hram, šetnja zabačenim vračarskim uličicama uz posetu Teslinom muzeju, crkvi Sv. Save, Karađorđev park, gradić Pejton, dunavski kej, 25. maj, zemunski kej, šetnja centralnim delom Zemuna, Gardoš uz pokazivanje najstarije kuće u Zemunu, stare carinarnice, livnice, Karamatine kuće, Ada, fabrika šećera, opservatorija na Zvezdari, Košutnjak, Topčiderski park sa konakom Kneza Miloša, stari hrast u blizini, ako ima vremena Avala i Trešnja...od kafana "Proleće" preko puta "Palasa", "Vltava", "Gospodarska mehana", "Šta je tu je", "Korčagin", "Radecki", "Provalija". "Široka staza"...to je najnajnajkraći mogući spisak...ču u tržni centar da ga vode...e moji beograđani...

Pozdrav ljudi. Eto imam enigmu - dolazi mi stranac u goste i prvi put imam priliku da pokazem Beograd nekome ko ga je, doduse video ali pre 100000 godina. Dakle, covek odseda u hotelu, i ostaje nekih 6 dana. Dolazi da vidi moju porodicu, mene i grad, naravno. Kako da isplaniram te dane, sta bi tacno trebalo da vidi? Ponosim se svojim gradom ali ne znam odakle da krenem..nadam se da me razumete..ne bih nesto lepo da preskocim, a opet ne mora bas sve i da vidi, sto nas ne predstavlja u lepom svetlu. Aj vas neki putokaz..Hvala
dae strankinja ja bi znao sta da ju pokazem:manikir:a strance zanimaju najvise posledice bombardovanja naci generalstab nezaobilazna znamenitos

To bi uglavnom bilo to

Upravo tako. Glavna ponuda Beograda su droga i jeftine droce po splavovima i klubovima.

Kako god ali to je jedino po cemu se BGD dici. Da ne pricam da mnoga mesta u BGD koja bi trebala da su atrakcija istog kao sto su usce,narodni muzej...itd...tako lepo izgledaju da te prosto sramota da nekome pokazes to

Па сад, Београд никада не може бити Париз, Лондон или Беч али он има опет нешто друго што такође привлачи странце.

Можда баш та несавршеност и разбарушеност оставља утисак на те странце којима је пун к.... стерилних и уређених земаља и градова.

25.мај обавезно! Кулирање поред реке! :super:

Толико је ствари у БГ-у за обићи и показати... Далеко од тога да нема шта да се види!
Калемегдан, црква св.Петке, Небојшина кула, споменик победнику, црква св.Марка, храм св.Саве, Скадарлија, Маракана, кафана код ?, саборна црква, Вуков споменик, Ада циганлија, Авалски торањ, земунски кеј, ботаничка башта, музеј Николе Тесле, Ташмајдански парк, многобројни други музеји....

Pa kapiravam te ali ja to recimo za ovog coveka ne mogu da kazem..prosto zato sto mi je prijatelj..jeste Holandija uvek zagovarala haos nad Jugoslavijom, ali ovaj covek nije imao to misljenje s obzirom da smo priajtelji ceo zivot..kako god, odosmo u off

Svaka od opština ima sta da pokaze:

1.Stari grad-cela Makedonska,Fruskogorska ulica,Skadarlija(+ pijaca),Savamala,Trg republike,Knez Mihajlova ulica,Kalemegdan(crkve Sv.Petka,i Ruzica),ZOO vrt(koji je mnogim interesantan,zbog mesta gde se nalazi),Terazije.
2. Vracar-Hram Sv.Save,Karadjordjev park-od najmanje opštine dovoljno.
3.Savski venac-Deo oko Slavije.,Kuca cveca,muzeji...
4.Palilula-po meni najmanje intersantna opština-recimo Ada Huja,marina u Visnjici(to je daleko).
5..Zemun-Kej,Gardos,strogi centar Zemuna je divan,deo iza pošte...
6.NBG-osim reka-ništa.
7.Čukarica-Ada Ciganlija,Košutnjak...
8.Rakovica-opet Košutnjak
9.Vozdovac-po meni nista,osim Avale.
10.Grocka-pogled na Dunav,Avala.
11.Obrenovac- nista. Možda TENT. :D To ga "vrlo" zanima,rekao bih. Jedino Zabran,i kej kod Zabrezja,na Savi.
12.Lazarevac-Rudnik Kolubara,cuo sam da ima nekih etnosela.
13. Mladenovac-banja Selters nista vise.
14.Sopot-osim prirode-nista
15.Barajevo-Lipovacko jezero,priroda,sume
16.Surcin-Bojcinska suma,ergela,videce aerodrom...
17.Zvezdara-zvezdarska suma.

Back