Sta pobedi laz ili istina?

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.454
Primer..devojka laze godinama..krupne kao i sitne stvari..izmislja price..prisvaja tudj zivot kao svoj..uzima od pojedinaca ono sto joj odgovara i sebe kao i druge ubedjuje da zivi taj zivot..mazohista je..trosi nekontrolisano novac..prodaje nakit iz kuce da bi platila dugove za telefon od kog je zavisna..kao i od interneta..prepravlja neka dokumenta..svima okolo od roditelja..prijatelja..rodbine..decka prica druge price..o svakom ponaosob lazi o drugome..svi ponesto od toga znaju a dosta toga precute jer je vole i nadaju se prestanku sazrevanjem..to sve poprima bolesne razmere kad se slucajno nadju ljudi i povezu price..napenale je i sve istresu..u pocetku ne priznaje na kraju glumi da je slomljena i govori da joj treba pomoc psihijatra..kao podvojena licnost samo na trenutke konkretno reaguje pozitivno a u vecini nastavlja da se se izvlaci lazima i napadima negirajuci krivicu..ima tu jos mnogo detalja ali kakva su vremena tesko se neko moze usredsrediti na tudj zivot pored svojih problema..kako pomoci takvoj osobi?odbija da bude pored nekog ko bi mogao posvetiti najvise paznje..ne znamo da li ce biti novca za lecenje i koliko bi to trajalo i kostalo..a ocigledno da ce se opet vratiti na staro ako ne bude pod strucnom kontrolom..neki misle da ce je posao okupirati i neka promena..a sustina lazi je i dalje prisutna..kazu da nije pre nekih dogadjaja bila takva..ima par ljudi iz okruzenja koji joj nisu zeleli dobro i koji su u mnogome uticali na njeno ponasanje i potiskivanje stvarnosti..odakle poceti i kako nastupiti kad samo ruzno i grubo deluje?

Imao sam donekle slican slucaj .~radilo se o djevojci koja je bila lijepa , zgodna i najbolji student na faxu . Kad sam je prvi put pogledao znao sam
da ce medju nama nesto da se desava .I pocelo je da se desava , medjutim ubrzo je to za mene postalo psihodelija . Najgore je sto sam pokusavao
da joj pomognem , a poceo upropastavati svoje zivce .Povlacila je takve poteze da je ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep . Tri dana je bila
najbolja osoba na svijetu , a onda mi napravi sranje , skoro u pravilnim ciklusima . Cisto sam osjetio olaksanje kad sam izasao iz toga .
Kasnije se iznenada udala i svom muzu pravila slicna sranja . Prosto neshvatljivo za osobu natprosjecne inteligencije . Najgore je sto sam to
shvatio kao licni poraz i dugo se nisam mogao osloboditi tog loseg osjecaja !

Treba prvo dobro razluciti da li se radi o profesionalnom prevarantu ili zaista bolesnoj osobi, znaci prvo na strucnu procenu. Ako je ovo prvo sleduje joj zatvor ako je ukrala neci identitet (sa sve dokumentima), a ako je ovo drugo mentalna institucija. Osobe koje boluju od deljenja licnosti tesko se mogu izleciti samo lekovima, potrebna im je dugorocna strucna pomoc pa cak i institucionlanog tipa. Pomoc prijatelja i laicka podrska su doborodosle, ali strucna pomoc je neophodna.

Imao sam donekle slican slucaj .~radilo se o djevojci koja je bila lijepa , zgodna i najbolji student na faxu . Kad sam je prvi put pogledao znao sam
da ce medju nama nesto da se desava .I pocelo je da se desava , medjutim ubrzo je to za mene postalo psihodelija . Najgore je sto sam pokusavao
da joj pomognem , a poceo upropastavati svoje zivce .Povlacila je takve poteze da je ne mozes uhvatiti ni za glavu ni za rep . Tri dana je bila
najbolja osoba na svijetu , a onda mi napravi sranje , skoro u pravilnim ciklusima . Cisto sam osjetio olaksanje kad sam izasao iz toga .
Kasnije se iznenada udala i svom muzu pravila slicna sranja . Prosto neshvatljivo za osobu natprosjecne inteligencije . Najgore je sto sam to
shvatio kao licni poraz i dugo se nisam mogao osloboditi tog loseg osjecaja !
To je to upravo
Treba prvo dobro razluciti da li se radi o profesionalnom prevarantu ili zaista bolesnoj osobi, znaci prvo na strucnu procenu. Ako je ovo prvo sleduje joj zatvor ako je ukrala neci identitet (sa sve dokumentima), a ako je ovo drugo mentalna institucija. Osobe koje boluju od deljenja licnosti tesko se mogu izleciti samo lekovima, potrebna im je dugorocna strucna pomoc pa cak i institucionlanog tipa. Pomoc prijatelja i laicka podrska su doborodosle, ali strucna pomoc je neophodna.

Krala je nakit iz kuce tako da ce joj to biti oprosteno sigurno..inace je bilo lazno predstavljanje ali ne i falsifikovanje dokumenata..neki recuni i potvrde..mislim da bi prosla s opomenama..nema nista od lekova a opet mislim da nece ici do kraja da je odvedu na par meseci u neku instituciju pod strogi nadzor

борба лажи и истине не постоји, па ни победа.
незадовољан собом иде линијом мањег отпора, према својим могућностима у ствари, приклони се комплиментима и обећањима и ... за месец дана ће 11. годишљица победе таквих.
нема победе али има пораза.

Primer..devojka laze godinama..krupne kao i sitne stvari..izmislja price..prisvaja tudj zivot kao svoj..uzima od pojedinaca ono sto joj odgovara i sebe kao i druge ubedjuje da zivi taj zivot..mazohista je..trosi nekontrolisano novac..prodaje nakit iz kuce da bi platila dugove za telefon od kog je zavisna..kao i od interneta..prepravlja neka dokumenta..svima okolo od roditelja..prijatelja..rodbine..decka prica druge price..o svakom ponaosob lazi o drugome..svi ponesto od toga znaju a dosta toga precute jer je vole i nadaju se prestanku sazrevanjem..to sve poprima bolesne razmere kad se slucajno nadju ljudi i povezu price..napenale je i sve istresu..u pocetku ne priznaje na kraju glumi da je slomljena i govori da joj treba pomoc psihijatra..kao podvojena licnost samo na trenutke konkretno reaguje pozitivno a u vecini nastavlja da se se izvlaci lazima i napadima negirajuci krivicu..ima tu jos mnogo detalja ali kakva su vremena tesko se neko moze usredsrediti na tudj zivot pored svojih problema..kako pomoci takvoj osobi?odbija da bude pored nekog ko bi mogao posvetiti najvise paznje..ne znamo da li ce biti novca za lecenje i koliko bi to trajalo i kostalo..a ocigledno da ce se opet vratiti na staro ako ne bude pod strucnom kontrolom..neki misle da ce je posao okupirati i neka promena..a sustina lazi je i dalje prisutna..kazu da nije pre nekih dogadjaja bila takva..ima par ljudi iz okruzenja koji joj nisu zeleli dobro i koji su u mnogome uticali na njeno ponasanje i potiskivanje stvarnosti..odakle poceti i kako nastupiti kad samo ruzno i grubo deluje?

Ovako kako si opisao - ako si dobro opisao - ja bih rekla da joj pomoći nema.

Psihopate se ne leče.

jebga
što se dublje zakopavas
teze je vađenje
po tvojoj priče ne može se zaključiti
koliko je situacija radikalna
činjenica je da treba stručnjak
ali ćinica je i da je pitanje ima li ko da se pobrine za nju
koliko vredi mečiji život?
kad neko skrene, jedino drzgi može da ga vrati uglavnom
a pitanje je ima li drugom
TJ da usmeri vracanje
do pola
a od pola sama osoba

Da ali jako tesko..i ocu je receno koji nije bas pokazao preterane emocije..mozda je to bio i odbrambeni mehanizam..hvatala se za slamku i nastavljala izmisljati gazeci preko mrtvih..otac sam kaze pre suocavanja da je pitaju da li da joj uskrate 200din ili njemu da odseku ruku da se ona nicega ne bi odricala..jako tuzna i ruzna prica jer je bila u stanju izmisliti da je tucena..pokusana silovati..izmislja razne muskarce i price kako su oni bogati..cenjeni i uspesni..da se ona krece u takvom krugu ljudi..na kraju se ipak ispostavi da je bila sa mnogima za novac jer je imala preterane troskove koje iz price otac nije finansirao..a ostali clanovi porodice su ponesto znali i digli ruke..navukla je neke infekcije..krala novac iz kuce sto je otac i znao ali je to opet nedovoljno..ostalo je jos par ljudi koje je pokusala izmanipulisati i njima je ukratko preboceno sta je radila..siguran sam da bi taj zacarni krug trebalo totalno preseci jer na suocavanju sa 5-6 ljudi ona se poziva na tog nekog kog je lazima uspela izmanipulisati..onda krenuti na terapije gde ce nadamo se uspeti da podju od nule i izgrade nesto novo zdravo..samo mislim da nece istrajati oni koji imaju najveci uticaj

Poslednja izmena:
Samo cu reci ovo kako drugi tako i ti!

LOŠA SAM – Dokazat ću ti da mogu bit još gora
LAŽEM – Pa šta , Iskrenost me uvek skupo koštala
TERAM INAT - Uvek , Jer prolazim mnogo bolje u životu
NE POPUŠTAM – Nikad , Teram sve do kraja
BEZOBRAZANA SAM – Za vas koji ne možete podneti istinu u lice
DRSKA SAM – Za one koji me ogovaraju
Ali za ljude koje volim – ŽIVOT DAJEM :)))

Samo cu reci ovo kako drugi tako i ti!

LOŠA SAM – Dokazat ću ti da mogu bit još gora
LAŽEM – Pa šta , Iskrenost me uvek skupo koštala
BEZOBRAZANA SAM – Za vas koji ne možete podneti istinu u lice
DRSKA SAM – Za one koji me ogovaraju
Ali za ljude koje volim – ŽIVOT DAJEM :)))
Da samo iz mog primera osoba samo sebe voli i svakog koga kao simpatise prodala bi za 200din
Laz dodje na naplatu. Kad-tad.
Istina nudi nagradu, ali nije besplatna.

Košta laz, košta istina. Šta ces platiti, odredice tvoj sledeci korak.

A sledeci koraci vode ka nekom cilju.
Ciljevi nikako nisu isti.

Ovo je dobro
Dajte ljudi vase primere kad laz/istina pobedi

greška x 2... ovakve stvari će samo tebi ići na štetu.
polako učim da popustim kad treba, pa i da priznam poraz ako treba u jednom trenutku, da bi u drugom izvukla korist. možda zvuči proračunato, ali udaranje glavom o zid samo će tebe da boli.
i bespotrebno se troši energija na nebitne ljude...

Poslednja izmena od moderatora:
kad god sam rekla istinu olupala mi se o glavu. zato biram ćutnju. laž samo ako sam naterana... i to izbegavam iz razloga što me mrzi da pamtim šta sam kome rekla, pa može da se desi da se ista priča ne podudari.

није ти се истина олупала о главу већ неспремност да се она прихвати.
већину није брига да буду ухваћени у лажи јер их истина не занима. битно је да убеде да су у праву.

kad god sam rekla istinu olupala mi se o glavu. zato biram ćutnju. laž samo ako sam naterana... i to izbegavam iz razloga što me mrzi da pamtim šta sam kome rekla, pa može da se desi da se ista priča ne podudari.

I najgora istina je bolja od najlepše laži. Laž se olupa o glavu kad tad. Ali se olupa sa mnogo više posledica nego istina kad je trebala biti saopštena. Prećutkivanje istine se zove podmukao postupak ili mudar postupak ovisno o tome šta je suština prećutanog.

није ти се истина олупала о главу већ неспремност да се она прихвати.
већину није брига да буду ухваћени у лажи јер их истина не занима. битно је да убеде да су у праву.

ima ljudi koji toliko lažu da više ne znaju šta je istina... znam takve slučajeve.
a što se tiče prihvatanja, ponekad nije vredno rizika. znači, ne ni istina po svaku cenu. ako pak ta druga strana zna da je lažeš i mažeš i pravi se da to ne primećuje, oboje ste lažovi. a znam i takve... tako da ovde ima više varijacija na temu. a svi lažemo, samo ne treba preterivati.

I najgora istina je bolja od najlepše laži. Laž se olupa o glavu kad tad. Ali se olupa sa mnogo više posledica nego istina kad je trebala biti saopštena. Prećutkivanje istine se zove podmukao postupak ili mudar postupak ovisno o tome šta je suština prećutanog.

laž se ponekad oprosti i nadaš se da se neće ponoviti... istina se često ne zaboravlja i ne prašta. i kako god pokušao da je ublažiš kasnije, svi znamo da je istina i nema mesta nadi da je laž i da se ne važi.
još jedna stvar koja karakteriše lažove je slab karakter i kukavičluk, čak je ovo odvratnije nego sama laž.
i ključno je ovo boldovano... prihvatanje često zavisi od momenta i načina na koji će i kada ta istina biti plasirana.
prećutimo prvenstveno da bi sebe poštedeli, pa tek onda tog drugog... ako ćemo iskreno. :lol:

Nije navedeno koliko djevojka ima godina..
http://www.vaspsiholog.com/2011/03/histrionicni-poremecaj-licnosti/

ili pravi prijatelj da je stalno nadzire, kritikuje, usmjerava...ili stručna pomoć

25 ali otac kaze da joj je i majka takva bila..nije to malo godina a jos su neki slicno proziveli i kazu da nema leka za to..ovo sto si postavila je tacna dijagnoza a otac nije istrajao i opet je prepustena sama sebi..to jes hvatanju za slamku kod ljudi koji nisu upuceni u njene lazi prema ostalima
ili pravi prijatelj da je stalno nadzire, kritikuje, usmjerava...ili stručna pomoć

Imala je duzi vremenski period osobu koja ju je usmeravala ali opet i one koji su joj davali podstrek za lazni zivot..i kod vecine su te lazi prolazile i na kraju preovladale..ni mesec dana otac nije istrajao i sve je bacio pod tepih..pravog prijatelja ocigledno nema jer je svakog lagala

Back