STA OVDE UOPSTE VALJA????

1. moji prijatelji su ovde
2. kada se vikne tura ne placa svako za sebe nego svi daju koliko imaju
3. ne moram da zakazujem posetu prijatelju, mogu i da "svratim"
4. razumem i obucara i hirurga, pricaju istim jezikom kao i ja
5. devojke sa kojima sam bio su odavde. One koje nisu, zelele su da budu.
6. plovidba Dunavom do Kladova. U privatnom aranzmanu, cetvoro na camcu, neverovatan dozivljaj.
7. plovidba Savom do Sapca, cetvoro u camcu...ma znate dalje
8. lakoca upoznavanja ljudi
9. fudbalska liga kojoj mozes do mile volje da se smejes a kao sto znamo, smeh je zdrav
10. konobari koji zakljucaju vrata posle fajronta ali ostanu sa drustvom do zore
11. ovde nikada nije dosadno
....

Ebote kakva rasprava :D

"U Srbiji nis' ne valja!"
-hrana
-zene
-sport

"Ma ebes zene, a i hranu i sport, U Srbiji nis' ne valja!"
-geografija
-klima
-istorija

"Ma to nije bitno, drustvo ne valja!"
-ne valja nigde

"Hmmm........mhhh......Al' u Srbiji ne mozes kvalitetno da istrazujes neutrino!!!!!!"

-----JAO u pravu ste, uzas, STRASHNO!
Evo necu moci da spavam nocas zbog toga, a sutra se selim na Aljasku da cepam atome-----

Zakljucak: Srbija nece u dogledno vreme lansirati raketu na Pluton......Znam, puuuuuuuu Srbija, PUUUUUU.....

U Srbiji nishta ne valja sem Idadavagigagija.
Dobro je da on postoji,da nam otvori ochi.
Da nije tako pametne osobe ja verujem da bi svi tek pali u ochajanje i pocheli da se samoubijaju na ulicama.
Idigiyebudedi,hvala ti shto postojish kao neshto najvrednije shto Srbija ima.

E, šta ti je naš čovek...čitam postove na ovu temu i gle čuda, retko ko kaže šta valja (ništa konkretno, sve nekako izokola), al se zato promašuje tema isprve, debatuje, srpski inat kulminira, a na autoru teme vežba se pljuvanje u dalj...

Al, ajde, da ne promašim temu...

Mišljenja sam da u Srbiji valja (i treba stalno raditi na poboljšanju i stvaranju uslova za razvoj prema sledećem):

-DUHOVNOST
-IDEJE
-TALENAT
-ORIGINALNOST
-RETORIKA/ORATORSTVO.

Priroda nas nešto i nije obdarila bogatstvom, a prethodni sistemi nas nisu naučili kako treba zaradjivati za život dostojan čoveka.

Drugo je pitanje kakvo je političko uredjenje, odnos snaga u svetu i njihov uticaj na naše nePRILIKE i da li postoji dovoljno mudrosti da se uči na greškama iz prošlosti, tj. da se iskoriste komparativne prednosti. Svaka zemlja i narod imaju ono nešto, a ne zna svako to da pametno iskoristi zarad dobrobiti društva u celini.

Mi smo ti, priko, uglavnom zemlja ratara i stočara.Šta da se radi, sve najbolje knjige su već napisane, izumi odavno registrovani, melodije iskomponovane i odsvirane mnogo puta, moda ide svojim utabanim pistama, a dobra auta prave Nemci, Italijani, Francuzi, Japanci i ostali (zavisi ko šta preferira).

Nama ostaje ono što su drugi davno preležali kao dečije bolesti, a to je prva faza kapitalizma, tranzicija, reforma na svim nivoima, itd.itd.itd.

A posle....ko živ ko mrtav. Postaviti merila vrednosti. Dezinfikovati sve institucije. Ukloniti smeće. Oprati ljagu i štroku. Biti realan i naučiti hodati rame uz rame sa drugima (pa makar i bili gori od nas, al eto, dok smo mi stajali, ono odoše...).

Proširiti listu onoga što valja, pod hitno.

Ono po čemu smo uglavnom poznati je srpski inat, čekovi i ku*čenje bez pokrića.

Malo je srpskih brendova, zar ne? Da li ćemo doživeti da na TV u nekoj kontakt emisiji čujemo nekog srpskog domaćina, pronalazača, nekog ko ,,valja,,?

Nije mi toliko krivo što ne mogu da se setim šta kod nas valja, i što se naprežem da odgovorim na ovu temu. Mnogo mi je gore kad pomislim koliko toga što valja zapravo postoji u Srbiji , ali nam to nije dostupno i poznato (stalno se promoviše ono kontra). Yebi ga, vest je kad Dara-Bubamara slupa auto, a nije vest da je tamo neki Srbin izumeo tamo nešto, što je ovde pokušao registrovati-pa su mu se smejali.

Jedva se isčupah iz ove teme...Baš smo pali... To ti je otprilike kao ono, ceo svet se divi osmehu Monalize, a naš čovek odmah uzme da objasni:,,Ko kaže da se Monaliza osmehuje? Ma, bre, to je njoj posledica šloga...!

Back