Šta 'oćeš?

YD2hel.jpg

Heo ne hteo moraš u Opštinu po državljanstvo. Zakon hoće da svaki čas dokazuješ da si državljanin jedne te iste zemlje. Ili misle da sam se predomislio ili im je stalo da od takse popune budžet? Nisam još uvek siguran šta bi moglo biti?

I eto mene u redu ispred opštinskog šaltera po ko zna koji put da dokazujem da sam državljanin ove zemlje. Nekako i dočekah al' taman kad htedoh da otvorim usta sa druge strane me dočeka neljubazni glas,mlade šalterske službenice: "šta 'oćes?". Uplaših se od povišenog tona a na "ljubaznost" sam navikao. Rekoh po šta sam došao i odmah me sačeka novo pitanje: "da li si uplatio taksu". Nisam,rekoh...."onda idi uplati i skloni se bre sa tog šaltera zar ne vidiš da će taj čiča iza tebe da rikne". Stvarno iza mene stoji starina...došo i on posle toliko godina da dokazuje da je građanin ove zemlje. Šta ću odoh i platih.

Pričam Maki kući kako me "ljubazno" dočekaše a ona kaže baš mi drago što je tako bilo.
Praviš se da si zaboravio ko je lepotica sa šaltera. I stvarno setih se. Nedavno beše, pred ove zadnje izbore, ista ta došla pred moja vrata. Došla da me ubedi da glasam za njenu stranku. Delila olovke i upaljače,bila vesela i nasmejana. Još mi kaže vi ste mnogo simpatični vama dajem dva upaljača. Ode ona a Maki će meni, platićeš ih kad tad. U ovoj zemlji niko nije nikada nešto džaba dobio. I bila je u pravu, lepa devojka dobila posao al' me je sačekala da mi naplati ona dva kresiva. Priznajem,glasao sam tada za njih al' više nikad. Čekam ih da ponovo dođu pred moja vrata, ostala mi ona dva upaljača, moram da ih vratim,neću da dugujem nikome ništa.

LJILJA - meni pogresno u prvom drzavljanstvu neko ispustio jedno slovo u prezimenu.Niko to nije primetio godinama a onda se nasla jedna dusica kojoj to ne promace. I znas sta, rodio sam mecku dok to nisam ispravio i dok ponovo nisam dokazao da sam ja ustvari ja i da to nije mojom greskom uradjeno vec nekog sluzbenika iz te opstine. Rekose mi, mi ne odgovaramo za onaj sistem od ranije.Sve u svemu ja nahebah al' debelo

Znam sibirski ;)znam da svako kuce iza svoje ograde najjace .I ja rado nekog docekam ...:D
Sto rece ljilja a za druge tek dokumente e to je virtuoznost kad ti nesto treba .Imati poznanike prijatelje tetku koja ima vezu a kafa, bombolnjere, viski sve na lageru .Sigurna sam snaci ces se a o kresivu pa ima i za to leka Miwka u danasnje vreme ,sve je napredovalo pa i odbrana i zastita .Takse se placaju u svakoj zemlji nista cudno samo bez dodataka ostalih kao kod nas -da bi bilo brze ... A da ne pricam tek o dojaspori koliko taksi ima za njih pa i druge cene .Svi moji prijatelji ,poznanici se odrekose skoro drzave na papiru jos ja jedina budala zgleda ostadoh ali sta cu kad sam patriota .Pa i patriotizam treba naplatiti ...
Secam se tvog negde prvog drugog posta ,slatko me nasmeja covece -
Pitam se da te nema ovde koliko bi siromasna krstarica bila za ovakve dijaloge i poneki osmeh koji izvuces a i bez mene bi im bilo cini mi se dosadno :)
Sve u svemu samo nastavi sa svojim blogovima u svim pravcima - podrzavam te ... :ok:
Dok me ima i ne promenim forum kao drzavu ..

Poslednja izmena:
Nemam komentara, birokratija, samo sam ja bolje prošao što se tiče službenice (moj blog - krštenica), ali samo kod službenice, ostalo je bilo katastrofa. Možda sam trebao da potražim upaljač !?! :whistling:

Poslednja izmena:
pa šta reći..slika i prilika naše države..možda zato i moramo svakih 6 meseci da uzimamo nove izvode jer ne veruju da iko još ima volje da živi ovde :zcepanje:
a stvarno,što reče Ljilja za zdravstveno je tek katastrofa..sa tim šalterušama često kontaktiram..uvek se sita isplačem..kad dođem kući..neverovatno šta rade!
..Bravo,Tigre..uvek imaš zanimljivu temu..Bravo!
:klap::zag::bye:

U pravu su ja odavno zelim da postanem marsovac, pa posto verovatno nisam usamljen u toj zelji oni moraju da proveravaju koliko je jos ostalo vernih glasaca posto se marsovski glasovi ne racunaju.

bracaco - mislim da ces lakse doci do tog papira da postanes marsovac nego do nekog opstinskog dokumenta. Ovaj dokument za Mars mozes da dobijes i ovde na Krsti ima mnogo njih koji ce ti ga bez problema dati

SibirskiTigar;bt57129:
aka973 - zasto places? To zadovoljstvo im nikad ne smemo pruziti pa cak i kuci kad smo sami. Nije ni jednan suza vredna toga. Hvala
..Znam,ali..ma sve je lakše kad ideš za sebe,al kad su u pitanju deca,onda je tuga bar na kvadrat....a ponašaju se kao da sam došla po nešto iz njihovog džepa...al dobro,vremenom ću valjda oguglati..(ne od gugla:zcepanje:)...

SibirskiTigar;bt57104:
djurdja5 - vidi kako ja nisam pomislio na to da je salterusa dobra cura pa se nasekirala sto dedica ceka u redu. Da li mi je sad gresna dusa?

Nisi grešan sigurno 100%, čist si ko suza...a ona Šalterka i nije bitna sa svojom životnom pričom...
Mnogo ti je dobra priča..pa mi se sto kombinacija vrti po glavi...
pade mi na pamet...kada ponovo ideš po "papir" ,
mi svi znamo da si državljanin, eto pitaj koga hoćeš od blogera, samo oni nikako da upamte:zper:
Priupitaj uspešnu poslovnu cicu :"A , izvinte, gde se dede onaj divan osmeh kada ste bili sa upaljačima
i hemijskim olovkama, pre izbora, sećate li se, na
moja vrata? Ja sam onaj simpatični...? I obaćanja ste mi mnoga dali .
A , kada ću ja da dobijem obećano?:zcepanje:

p.s. ako me zbog ovog komentara brisneš iz prijatelja:dash: ću klekečki da te molim za oproštaj...
im_sorry_card-p137579105362247960q6am_400.jpg

ovo je šala... blogeri šalila sam se ...od muke , šta nas snađe,
lakše mi je da napravim šegu nego da se nerviram.:poludeo:

djurdja - hocu,pitacu je sigurno,nisam ja od onih koje je bilo sta stid,mogu samo na trebutak da budem iznenadjen al to traje bas kao sto rekoh,trenutak. Sali se molim te jos,to nikome ne moze da skodi

Back