Šta oblačiti posle četrdesete

Evo 7 korisnih saveta kojih treba da se držiš kada je reč o oblačenju, koji te mogu navesti da prepoznaš stil koji trebaš negovati

Prilagodi odeću svojoj građi

Krojevi koji ne odgovaraju tvom tipu građe ne mogu lepo da ti stoje bez obzira na godine! Sada si dovoljno iskusna da to možeš da prepoznaš. Biraj odevne komade koji će naglasiti tvoje adute, a sakriti ono što svim silama želiš da sakriješ! Ne kupuj odeću koja ti ne pristaje, čak i ako je to trend u ovoj sezoni. Igraj se kombinacijama. Dvodelni kompleti za posao će te učiniti starijom. Kombinuj pantalone i suknje sa drugačijim gornjim delovima.

Prava dužina suknje

Kažu za dame koje su navršile četrdsetu, da suknja ne treba da bude ni previše kratka, ni previše duga. U prekratkoj rizikuju da izgledate smešno, a u predugoj još starije nego što jesu. Idealna dužina suknje bi trebala da bude malo iznad kolena. Izgledaće najseksipilnije ako suknja nije previše široka i nije previše duga.

Ja bih dodala – obuci suknju u kojoj ćeš se TI osećati najbolje. Ako imaš savršene noge, pokaži ih! Zar brojka 40 treba da bude prepreka? Ne! Ali samo pod usovom da se ti u takvoj suknji osećaš kao u svojoj koži.

Tip suknje koja je najbolja za vas zavisi od tipa vašeg tela. Izgledaćete neupadljivo u suknjama koja su previše široke. Suknje treba lepo da „legne“ oko vaših kukova, a zatim da se šire blago u slovo A. Takozvane A suknje izgledaju odlično na većini žena, naročito ako imate šire kukove, deblje noge ili šire ramena, balansa radi.

Cipele

Pravilo koje važi za žene svih uzrasta – nikada nemoj nositi neudobne cipele i cipele sa potpeticom koju ne možeš da izneseš! Odaberi visinu potpetice koja ti ne smeta i neka obuća bude u nekoj živoj boji. Pastelne boje idealne su za proleće, nemoj izbegavati obuću u crvenoj, kraljevsko plavoj ili pink boji.

Idealne farmerke

Ako imaš dobru liniju, biraj farmerke koje god ti odgovaraju, u boji koja ti odgovara, iscepane, ako tako voliš… Ukoliko treba da pokriješ koji kilogram viška, modni stručnjaci preporučuju tamne farmerke užeg kroja. U njima ćete izgledati sjajno, njhova prednost je što čine da izgledaš vitko. Važno je da te farmerke ne presecaju u zoni stomaka, pa da ti kipi preko pojasa. Farmerke trebaju biti udobne kako bi se slobodno kretala u njima.

Modeli sa širokim nogavicama mogu izgledati odlično, posebno uz visoke potpetice. Farmerke trebaju imati dužinu gotovo da dodirnu zemlju. Ovo će zaista uiniti noge vizuelno dužim, samim tim i mršavijim. Dzins će učiniti da izgledaš mladoliko, a najbolje je da ostatak garderobe bude jednostavan i klasičan, kao na primer klasična bela košulja.

Nakita taman koliko treba

Igraj se modnim detaljima kao što su kaiševi, nakit i šeširi. Oni mogu učiniti tvoj outfit potpuno drugačijim, ali nikako ne preteruj sa šljaštećim ukrasima. Ti si dama od stila, sasvim je dovoljna, na primer, samo velika narukvica ili efektna ogrlica. Uz velike minđuše nikako ne nosi narukvice i ogrlice, eventualno možeš staviti diskretniji prsten.

Idealan nakit za žene u četrdesetim

(zdravokorisno.com)
Moze poslije 50 ovo

Eh..meni je 50 i mislim da treba da nosimo ono što volimo samo ne pokazivati noge iznad koljena ili “krila” ispod ruku. 😬
dobro si to rekla...na kraju krajeva i Jennifer Lopez, Salma Hayek su preko 50 godina...nema veze to ni sa godinama...
a meni su farmerke nekako uvek i u svakim godinama lepe, ukombinovane sa necim...za svaki dan :)

77b54e18f6be95f7fb59b16c848f0222.jpg

divno si to rekla :hvala:
Hvala 😊
Ja sam stalno u udobnoj garderobi, farmerke i slično pa sam se počela zanimati kad je to vreme za garderobu prikladnu mojim godinama i shvatila sam da ne mogu,da bi bila nesretna sa “‘ladnom trajnom” i preozbiljnom garderobom.

Doduše, ima garderobe koju ne mogu više da nosim. To su uske stvari kao helanke ili uske farmerice..zbog vrućina kod menopauze.

Kaže..jedino što treba prestati nositi nakon 40-te jeste “teret tudjih mišljenja”.
Sa godinama dolazi mudrost i duhovno budjenje kod nekih da najmanje mare hoće li impresionirati ili razočarati ljude oko sebe.
Hohohoho tacno bi me se odrekli. Kada od garderobe napravis religiju, ne mozes svojevoljno da odustanes od toga, a mudrost je precutati i presvuci se.

Back