Šta nije komercijala u novom filmskom svetu?

Evo da je kazem nesto o komercijalama jer sam ja naceo tu temu pa je otisla pod kljuc, a Ginger je ponovo osvezio !!!

Prvo Holivud je masina za pravljenje para, umetnost i celokupna privreda podlegli su americkoj filozofiji poznatijoj pod imenom "Pragmatizam"...Smisao ove filozofije je da cin ili delo vredi samo ako imamo odredjenu materijalnu korist od njega...
Posto je danas Holivud umesao prste po celom svetu mozemo reci da su sva filmska ostvarenja komercijale...Sad daleko da su svi filmovi koji su komercijalni losi, ima dobrih ali 50 posto tih ostvarenja su retardirani filmovi za retardirano americko trziste ( Kvazi komedije, kvazi akcije...)
30 posto bi bili solidni filmovi... a 20 posto pravi filmovi koji zaista imaju umetnicku vrednost...
i jos nesto kad neko kaze i stari filmovi su bili komercijale u svoje vreme !!! Jeste ali ne u takvom obliku kao danas a i u medjuvremenu su stekli kultni status (da ne nabrajam znamo svi koji su to filmovi)...
Toliko od mene...

Naziv teme sve govori,tako da nema potrebe za objašnjenjem.Holivud je postao čista komercijala,nema film koji nam je došao odatle a da nije komercijalan.Francuzi isto postaju kao i Holivud,ali se ipak moze naići i na dobre stvari.Ja bih prvo izdvoio Mađare koji u zadnje vreme prave zaista dobre ne-komercijalne filmove.Taxidermia,Hukkle,Kontroll,...Zatim Nemce.Sophie School,Requim,Die Frie Wille,...Danci,Šveđani,Norvezani,...Ima dosta toga,ali retko se šta probije do nas...

Sad videh shta sam napisao,i sad da malo demantujem sebe...:mrgreen:

Ima u Holivudu josh ne komercijalnih stvari...Jedna rech je dovoljna-Lynch

wristcutters.jpg

mozak mi je stao
ovo je jedino
cega se mogu sjetiti
u ovom momentu

Super filmic,mada je prvi deo filma bolji od drugog dela,gde malo postaje smorka -

Fu*k it all,i prospe pivo u elekticnu gitaru hahahaz:lol:

Back