Šta nered u vašoj kući govori o vama

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma moja majka je sve to trpala po (nekorištenim) ormarima i tavanima, dok je jednom nisam naterala da sve pobaca. Ne moram da pominjem da je onda već bila u ozbiljnim godinama, i da nijednom nije zažalila ni za čim što je bacila. 20 godina majmunisanja nizašta :roll:
Vaša majka je uspela da pobedi sebe. Da samo znate koliko ima baba koje čuvaju svilenu letnju aljinu kad su imale 22 godine...

kod mene je sve na svom mestu
otprilike ko da sam beba popovic
skida se na vratima, muski cipele, zenske kolko im drago
nema diranja tehnike posebno cevnih pojacala i magneplanara
knjige mogu da se gledaju iz daljine i uz zamolnicu neku vadim i dajem na uvid, ako je starije izdanje dobija i par kovid rukavica
pre sexa obavezno je temeljno kupanje i depilacija i lezanje na zarinoj posteljini tek opranoj

pose sexa nema cigara, okorele pusacice mogu na terasu, ali posle tearse opet mora kupanje.
prosta pravila.

Da, da, bar kod 90% takvih kojima deca po kući idu ko po naučnom centru budu puśtena sa lanca po prodavnicama i tudjim kućama.
Udri razbij ko ga iebe ima novo...

kod mene je sve na svom mestu
otprilike ko da sam beba popovic
skida se na vratima, muski cipele, zenske kolko im drago
nema diranja tehnike posebno cevnih pojacala i magneplanara
knjige mogu da se gledaju iz daljine i uz zamolnicu neku vadim i dajem na uvid, ako je starije izdanje dobija i par kovid rukavica
pre sexa obavezno je temeljno kupanje i depilacija i lezanje na zarinoj posteljini tek opranoj

posle sexa nema cigara, okorele pusacice mogu na terasu, ali posle tearse opet mora kupanje.
prosta pravila.
Čini mi se da fali "vašar najhitnijih stvari za opuštanje" iz Menidjerovog posta.

Poslednja izmena:
E izvinjavam se onda, iz datog teksta nije moglo da se zaključi.
sazivot sa drugim je jako kompleksna stvar
kad sapatnik pokaze onaj stepen postovanja tebe kao licnosti onda i ti mozes spustiti loptu na zemlju i kao katanaco se oboje igrati u neredu.
ali ako iz nereda u koji udjes jer si siroke duse a ne prija ti, pa zelis da korigujes to u l'ordre...onda je jedino resenje izolacija.
uostalom covek se i rodi sam i umre sam sto bi pa trpeo pored sebe nekog ko ga ne ceni i gusi ga.

Magaza.jpg

Juče sam sredio spoljni izlog magaze, a kad se udje unutra tek bude drugačije tako da niko ne otvara vitrinu bez pitanja "da ne poremete nešto"
Ovakav izlog "sam sebe prodaje" - udju zbog spoljne strane a onda kupe ono sa unutrašnje...
Skoro sat vremena zajebavanja ali znam mentalitet ovog naroda - šta puste oči vide...
:kafa:

Brine me samo bezobrazluk u vidu cena za dečje igračke, ok ima tu i kvalitetnih igračaka, ali avaj... :confused:

Poslednja izmena:
sazivot sa drugim je jako kompleksna stvar
kad sapatnik pokaze onaj stepen postovanja tebe kao licnosti onda i ti mozes spustiti loptu na zemlju i kao katanaco se oboje igrati u neredu.
ali ako iz nereda u koji udjes jer si siroke duse a ne prija ti, pa zelis da korigujes to u l'ordre...onda je jedino resenje izolacija.
uostalom covek se i rodi sam i umre sam sto bi pa trpeo pored sebe nekog ko ga ne ceni i gusi ga.

Ja sam odavno napisao, neki mislili da je smešno pa mi davali takve repke, da naš narod:
- lako dobija polnu zrelost
- malo teže emotivnu i to ne svi
- psihičku još manji procenat a i oni ne kad treba

Zaljubljenost je lepa stvar, ljubav ni malo nije prijatna jer predstavlja požrtvovanost
I ajd ti sa sebičnim egoistom...ma...
Bitno da je uredan astal a uglavu se ne vidi...

Kod mene je sve čisto,ali kreativni nered se sam stvara oko mene.
Nije sve kod konac,ali prostor ima neki svoj šarm i opuštenost.Pogledajte prilog 736894
Sve mi ovo treba i mora da bude na dohvat ruke,a lampa je tu zato što je bila model pa je tu
i ostala,eto.Ovo je naj neuredniji deo ali tako mora.
Vidim tvoj nick plus tema= Living with Poly. 😍 Na kraju blesava, kreativno haoticna zavrsi sa tipom 😂

Dakle, kroz (ne)red smo nešto saznali kakvi (ni)smo.. :mrgreen:
Da to malo bolje razradimo.. čak i najuredniji ljudi imaju neke svoje slabe tačke kada je urednost u pitanju.

Mjesto nereda otkriva kakve mentalne blokove imamo u glavi, odnosno u kojem dijelu života nema balansa. :roll:

Neuredan ormar - Muči vas nostalgija

Neuredan ormar pokazuje da i dalje fantazirate o vremenima kada te bili mlađi, mršaviji, sretniji... Možda vas stare haljine koje čuvate iako ih ne nosite, podsjećaju na vrijeme kada ste se osjećali kao da možete sve i sve je moguće. Ne želite ih se riješiti jer ne želite izgubiti taj osjećaj koji vas asocira na neke bolje dane.
Farmerice koje više ne možete zakopčati možda vas podsjećaju na dane zabave i izlazaka pa ih čuvate iako znate da to nema smisla. Da bi živjeli punim plućima u sadašnjosti, morate pustiti prošlost da ostane u prošlosti i usmjeriti misli na budućnost i kako iskoristiti svaki dan najbolje moguće.

Zatrpan radni stol - Slaba točka vam je odugovlačenje

Hrpe papira i računa na stolu, kao i drugih stvari, mogu biti izgovor za izbjegavanje toga da se pokrenete i krenete dalje. Svaki put kada zanemarite te neuredne gomile, vi zapravo izbjegavate suočiti se s problemima ili odugovlačite s pokretanjem novog projekta.
Ali, odugovlačenje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možete izbjeći, zato se bolje suočite s njima odmah i riješite ih.

Neuredna unutrašnjost automobila - Vaš je problem to što ne postavljate granice

Što je više nereda u automobilu, to je manje mjesta u njemu za vas. Ova vrsta nereda otkriva da ne postavljate granice, odnosno dopuštate da se stvari i ljudi usele u svako područje vašeg života, pa i tamo gdje ne pripadaju.
Nered u automobilu je često prvi znak da se osjećate preopterećeno. To bi trebao biti vaš lični prostor, a ne odlagalište svega i svačega. To može i pokazivati kako se pokušavate oduprijeti potrebi da ponekad riskirate.
Zapamtite, ne morate uvijek reći "da" kada vas netko zamoli za neku uslugu. Morate naučiti ponekad reći "ne" - to je ključno za vašu sreću. Osim toga, boravak u urednom automobilu bit će manje stresan.

Zatrpana garaža - Vaša slaba točka je sklonost izbjegavanju

Odlaganje nedovršenih projekata u garaži samo pokazuje da vam nedostaje mentalne energije za suočavanje s teškim zadacima pa ih radije izbjegavate. Čini vam se da ako nešto maknete i to ne vidite, da niti ne postoji.
S vremenom gomila u garaži samo raste, i kad tad ćete se s njom morati suočiti. Nered samo iscrpljuje energiju iz čovjeka, kao i pomisao na stvari koje treba obaviti, a još stoje sa strane.

Haos na tavanu - Imate problema s osjećajem krivice

Čuvate svakakve sitnice na tavanu, porodičnee neželjene darove i stvari od predaka, čestitke itd., a zapravo ih se želite riješiti. Međutim, sama pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osjećaj kao da izdajete voljenu osobu i osjećate krivicu, a to s vremenom samo postaje težak i neugodan emocionalni teret.
Zapamtite, oni koje ste voljeli, a možda više nisi s vama, ne bi voljeli da se osjećate loše zbog stvari koje vas ionako ne vesele već skupljaju prašinu na tavanu.
Ako imate neke stvari na tavanu koje vas razvesele kada ih vidite, svakako ih sačuvajte. Međutim, riješite se svega ostaloga što stoji tamo bez veze. Bolja ideja je možda ih nekome darovati, nekome kome će neka stvar predstavljati veselje

sve to piše N1

Zanima me na šta si mislila kad si ovo napisala ?
Pa, na film Living with Poly. Posto se tema filma, ova tema i tvoj nick preklapaju, pa me je aaociralo na taj film

Kroz ceo film Ben Stiler je bolesno pedantan i u vezi sa zenskom koja je ista kao on. Onda upozna Poli, koja ima svoj kreativni nered u kuci u kom se odlicno snalazi, potpuno suprotno od njega. Na kraju zavrse zajedno. Eto, tako mi film pade na pamet 😂

Magaza.jpg

Juče sam sredio spoljni izlog magaze, a kad se udje unutra tek bude drugačije tako da niko ne otvara vitrinu bez pitanja "da ne poremete nešto"
Ovakav izlog "sam sebe prodaje" - udju zbog spoljne strane a onda kupe ono sa unutrašnje...
Skoro sat vremena zajebavanja ali znam mentalitet ovog naroda - šta puste oči vide...
:kafa:

Brine me samo bezobrazluk u vidu cena za dečje igračke, ok ima tu i kvalitetnih igračaka, ali avaj... :confused:
Opet-Nered.jpg

Eksperiment uspeo - rezultati poražavajući...
Primetno porasla prodaja igračaka (otišle dve skupe od kojih jedna zbog ranije pozicije džonjala u radnji četri meseca)
Za 48h otišlo 30% (računajući obe strane, sad se vidi unutrašnjost radnje spolja)
Testirao sam po modelu:"oči puste", znači oblik i boja pakovanja i uglavnom centralni deo
Da nam je narod zreliji obratio bi pažnju na bočne delove - jeftinije a podjednako zabavne i/ili kvalitetne igračke.
Takodje ja bih onda išao po formuli - mladja deca, starija deca, igračke za devojčice, igračke za dečake...
Ja i dalje tvrdim - džaba uredno ako je glupo... :ljutko:

Dakle, kroz (ne)red smo nešto saznali kakvi (ni)smo.. :mrgreen:
Da to malo bolje razradimo.. čak i najuredniji ljudi imaju neke svoje slabe tačke kada je urednost u pitanju.

Mjesto nereda otkriva kakve mentalne blokove imamo u glavi, odnosno u kojem dijelu života nema balansa. :roll:

Neuredan ormar - Muči vas nostalgija

Neuredan ormar pokazuje da i dalje fantazirate o vremenima kada te bili mlađi, mršaviji, sretniji... Možda vas stare haljine koje čuvate iako ih ne nosite, podsjećaju na vrijeme kada ste se osjećali kao da možete sve i sve je moguće. Ne želite ih se riješiti jer ne želite izgubiti taj osjećaj koji vas asocira na neke bolje dane.
Farmerice koje više ne možete zakopčati možda vas podsjećaju na dane zabave i izlazaka pa ih čuvate iako znate da to nema smisla. Da bi živjeli punim plućima u sadašnjosti, morate pustiti prošlost da ostane u prošlosti i usmjeriti misli na budućnost i kako iskoristiti svaki dan najbolje moguće.

Zatrpan radni stol - Slaba točka vam je odugovlačenje

Hrpe papira i računa na stolu, kao i drugih stvari, mogu biti izgovor za izbjegavanje toga da se pokrenete i krenete dalje. Svaki put kada zanemarite te neuredne gomile, vi zapravo izbjegavate suočiti se s problemima ili odugovlačite s pokretanjem novog projekta.
Ali, odugovlačenje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možete izbjeći, zato se bolje suočite s njima odmah i riješite ih.

Neuredna unutrašnjost automobila - Vaš je problem to što ne postavljate granice

Što je više nereda u automobilu, to je manje mjesta u njemu za vas. Ova vrsta nereda otkriva da ne postavljate granice, odnosno dopuštate da se stvari i ljudi usele u svako područje vašeg života, pa i tamo gdje ne pripadaju.
Nered u automobilu je često prvi znak da se osjećate preopterećeno. To bi trebao biti vaš lični prostor, a ne odlagalište svega i svačega. To može i pokazivati kako se pokušavate oduprijeti potrebi da ponekad riskirate.
Zapamtite, ne morate uvijek reći "da" kada vas netko zamoli za neku uslugu. Morate naučiti ponekad reći "ne" - to je ključno za vašu sreću. Osim toga, boravak u urednom automobilu bit će manje stresan.

Zatrpana garaža - Vaša slaba točka je sklonost izbjegavanju

Odlaganje nedovršenih projekata u garaži samo pokazuje da vam nedostaje mentalne energije za suočavanje s teškim zadacima pa ih radije izbjegavate. Čini vam se da ako nešto maknete i to ne vidite, da niti ne postoji.
S vremenom gomila u garaži samo raste, i kad tad ćete se s njom morati suočiti. Nered samo iscrpljuje energiju iz čovjeka, kao i pomisao na stvari koje treba obaviti, a još stoje sa strane.

Haos na tavanu - Imate problema s osjećajem krivice

Čuvate svakakve sitnice na tavanu, porodičnee neželjene darove i stvari od predaka, čestitke itd., a zapravo ih se želite riješiti. Međutim, sama pomisao da nešto od toga bacite u vama izaziva osjećaj kao da izdajete voljenu osobu i osjećate krivicu, a to s vremenom samo postaje težak i neugodan emocionalni teret.
Zapamtite, oni koje ste voljeli, a možda više nisi s vama, ne bi voljeli da se osjećate loše zbog stvari koje vas ionako ne vesele već skupljaju prašinu na tavanu.
Ako imate neke stvari na tavanu koje vas razvesele kada ih vidite, svakako ih sačuvajte. Međutim, riješite se svega ostaloga što stoji tamo bez veze. Bolja ideja je možda ih nekome darovati, nekome kome će neka stvar predstavljati veselje

sve to piše N1

OSTAVLJANJE KUČEĆE ŠETNJE I DJUBRETA KOMŚIJAMA POD PROZOR - vi prosto uživate u svom životu ali tako da vodite računa da ne ugrozite svoje interese ni po cenu tudjih.
Vi ste divna osoba iako zbog navedenih manira nevaspitana, možda vam se komšije ne raduju kad vas vide da dolazite opet ali vi ionako živite sa kučetom a ne sa njima. Vaša mera za dosta na isto mesto je kad se dovoljno puta naugazite u šetnju pa unesete u svoju kuću, tada promenite lokaciju.

OSTAVLJANJE KUČEĆE ŠETNJE I DJUBRETA KOMŚIJAMA POD PROZOR - vi prosto uživate u svom životu ali tako da vodite računa da ne ugrozite svoje interese ni po cenu tudjih.
Vi ste divna osoba iako zbog navedenih manira nevaspitana, možda vam se komšije ne raduju kad vas vide da dolazite opet ali vi ionako živite sa kučetom a ne sa njima. Vaša mera za dosta na isto mesto je kad se dovoljno puta naugazite u šetnju pa unesete u svoju kuću, tada promenite lokaciju.
Promijeni lokaciju ali ne i naviku :mrgreen:
Treba biti "djubre" pa uzvratiti istom mjerom tj spustiti se na njegov nivo bezobrazluka. Jednom prilikom je jedna iznervirana komšinica, pokupila pseće fekalije koje njene komšije skoro redovno ostave pred njenim vratima i onako već ljuta, ubacila im u nezavezanoj plastičnoj kesici kroz otvoren prozor u stan.. bilo je tu posle svega ali se i riješila psećih kaka pred vratima. :)

Promijeni lokaciju ali ne i naviku :mrgreen:
Treba biti "djubre" pa uzvratiti istom mjerom tj spustiti se na njegov nivo bezobrazluka. Jednom prilikom je jedna iznervirana komšinica, pokupila pseće fekalije koje njene komšije skoro redovno ostave pred njenim vratima i onako već ljuta, ubacila im u nezavezanoj plastičnoj kesici kroz otvoren prozor u stan.. bilo je tu posle svega ali se i riješila psećih kaka pred vratima. :)

Vidi ne bih da ovde vodimo bradatu polemiku oko opšteg vaspitanja u urbanoj sredini, naravno da kuče nije krivo nego vlasnik/ca koji kao i u svemu ostalom "otaljavaju obaveze kako njima lakše", ne samo u " šetnji" već i na poslu i u ostalim segmentima društvene zajednice. Nedostatak empatije ka drugima. :kafa:

Nego da se vratimo na temu - suviše uredna i suviše neuredna soba/stan je negativno stanje ličnosti.
Tako da je bolje napraviti manji korovaš, zdravlja radi... :super:

P.S. mada je trebalo danas da odem sutra već moram - tek su danas grabili igračke plus kumili i molili da donosimo iz drugih radnji (mada ih šefica upućivala na iste)
Izlog nisam slikao jer je sad sačuvaj i sakloni pa da neko ne pomisli da ja to kao namer o pomeram...tek sutra imam obavezu...sad treba videti kako izkomponovati preostalo jer tek treba da se popiše šta je sve rasprodato u tri dana pa dok stigne i ako stigne tj dal više ima u magacinu firme...Znači koleginica i šefica obe u čudu... :smeker:

Back