Šta nered u vašoj kući govori o vama

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
24.638
Kakva vrsta nereda vlada u vašoj kući, i šta on govori o vama.

soba-nered-620x383.jpg

MALE GOMILICE

Svuda se mogu vidjeti male gomilice - ovdje gomilica neotvorene pošte, tamo veš za peglanje, ovamo pozajmljene knjige...

Vi ste pravi sakupljač. Svaka gomila predstavlja zadatak koji vas čeka da ga obavite, ali vi jednostavno, niste u stanju. Ne možete da ga sklonite iz vidokruga, jer onda nikad ništa nećete završiti. Zato svoju savjest umirujete tako što ih držite na vidnom mjestu.

TAJNI NERED

Na prvi pogled vaš stan izgleda uredno. Djeluje kao da ste namjerno ostavili neke stvari, na primjer, u kuhinji na radnom dijelu, ili na polici. Ali, ako neko, ne daj bože, otvori neku fioku, ili ormar, otkriće pravu sliku.

Vi ste osoba na koju se drugi ugledaju, jer izgledate kao da stvari držite pod kontrolom. Dobro se oblačite, odišete samopouzdanjem, ali pritisak da budete savršeni u svakom trenutku može biti preveliki.

Zato se ponekad možete osjećati kao varalica, jer niste tako bezgrešni kao što se drugima činite. Ali, vi imate i vašu divlju stranu. U stanju ste da, naročito vikendom, popijete koju više i na kraju zaigrate na stolu sa potpunim strancima.

NERED U PREDSOBLJU

Čim uđete u stan, sve pobacate na pod - tašnu, kišobran, mantil, cipele svaka na svoju stranu. Ostatak stana čini se prilično urednim, ali kod ulaznih vrata vlada pravi haos.

Na poslu dajete sve od sebe i zato, kad se vratite kući, mrtvi ste umorni. Nemate više snage. Potrebno vam je da se isključite iz svega. Nemate vremena da ostavite sve na svoje mjesto, nego jedva čekate da operete ruke i zauzmete svoju omiljenu pozu u fotelji ispred televizora.

NERED NA SVAKOM KORAKU

Stan vam je jednostavno pretrpan stvarima. Nekome sa strane izgleda kao da živite u potpunom haosu, ali vi tačno znate gdje se šta nalazi.

Upravo ta činjenica vjerovatno znači da živite po svome, jer vas izluđuje kad neko pokuša da vam “sredi” stvari, ili kad pomjeri makar i jednu sitnicu. Vjerovatno ste i vrlo kreativni, malo rasijani, ali uvijek završite započeto.

NERED, ŠTA JE TO?

Kuća vam je kao apoteka - sve na svom mjestu, pod konac.

Vi ste rođeni da budete vođa, nemate vremena za besmislice i od svih tražite da ispunjavaju iste standarde koje ste i sebi postavili. Nered je po vama, znak ljenosti, a vi ste sve samo ne lijeni. I da hoćete, ne biste mogli da budete takvi. Vi ste kao ajkula - ili plivaj ili ćeš umrijeti.

"NERED U PREDSOBLJU

Čim uđete u stan, sve pobacate na pod - tašnu, kišobran, mantil, cipele svaka na svoju stranu. Ostatak stana čini se prilično urednim, ali kod ulaznih vrata vlada pravi haos.
Na poslu dajete sve od sebe i zato, kad se vratite kući, mrtvi ste umorni. Nemate više snage. Potrebno vam je da se isključite iz svega. Nemate vremena da ostavite sve na svoje mjesto, nego jedva čekate da operete ruke i zauzmete svoju omiljenu pozu u fotelji ispred televizora."

Nešto slično, ne baš tako da sve pobacam.. :D s,tim što to poslije bude sve sklonjeno. Inače mrzim prljavštinu, tako da nereda nekad može biti ali čistoća je neupitna. :kafa:

Sjedio sam u kaficu gdje sam vlastitim ocim vidio konobaricu kako ceprka nos, pa isceprkano stavlja u usta.
Moja susjeda, zivimo tri minute hoda udaljeni.
Zgodna.
Bilo mi je pomalo cudno to vidjeti, ali nisam otresao sa stolice, kao sto nisam prestao i dolaziti na kavu.

Kao da svaki konobar pere ruke nakon sto otrese kitu ili obrise guzicu.
Znam da sam odvratan ali to je jednostavno tako.

Sve me ovo podsjeca na epizodu Seinfelda kada su George i neki kuvar zaratili oko Armani odijela.

Ja sam vremenom od sobe napravio apstraktnu izložbu pod nazivom: "Današnja Srbija"

Reč autora:
Naime, na malom prostoru kao što je naša zemlja, ima svega i šta treba i šta ne treba a ponešto i na pogrešnom mestu ili zabačeno u gomili.
Naravno ima dosta toga upotrebljivog i korisnog, ima i nostalgije a ima i za nikom da poželiš.
Sve je to sinteza današnjeg nefunkcionalnog stanja - u principu svega ima al dok ti isteraš śta si naumio ima da se oteliš

Reč ukućana:
Ako ne izbaciš djubre zvaćemo socijalno i psihijatre

:mrgreen:

Kod mene je NERED, ŠTA JE TO?... nije bas sve pod konac ali svaka stvar je na svom mestu, jer ne podnosim nered

NERED, ŠTA JE TO?
Vi ste rođeni da budete vođa, nemate vremena za besmislice i od svih tražite da ispunjavaju iste standarde koje ste i sebi postavili. Nered je po vama, znak ljenosti, a vi ste sve samo ne lijeni. I da hoćete, ne biste mogli da budete takvi. Vi ste kao ajkula - ili plivaj ili ćeš umrijeti.

Kod mene je NERED, ŠTA JE TO?... nije bas sve pod konac ali svaka stvar je na svom mestu, jer ne podnosim nered

NERED, ŠTA JE TO?
Sve je to kod mene u redu,dok ne dodju unuci.

Od svega po malo. Spavaca je skoro uvek sredjena, ali zato unutrasnjost ormana moram da preuredjujem svakih sedam dana. Kad god nesto trazim od odece, napravim rusvaj. U dnevnoj ima svega i svacega, pa i to pobacam svakih par meseci, ali se glupost opet nagomilaju. Terasa je najgora, sve sto mi ne treba, izbacim na terasu, umesto da bacim, jer, eto, zao mi i onda to tako stoji, dok moji u kuci ne polude i ne bace, pa opet sve ispočetka. I tako

Što se mene tiče, jedino bih mogla malo češće da brišem prašinu, a to, brate, ne da mrzim, nego... Mogla bih više šetkat okolo s krpom i onim čudom za skidanje paučine, al to me stvarno mrzi.
Inače ne nagomilavam nikakve hrpe nigde, i bacam sve što mi nije od koristi, osim ako nema baš kakvu izuzetnu sentimentalnu vrednost.
Posledica odrastanja s roditeljima, opsesivnim čistuncima i skupljačima svega i svačega ("nemoj to, može zatrebat nekad!") :mrgreen:

NERED, ŠTA JE TO?

Izlazite napolje, izlazite napolje, sija sunce, lep dan :D

Poslednja izmena od moderatora:
Čekaj bre.. gdje gori. polako.. mslš da je kuću lako dovesti u red. Da ne bude ono, spolja gladac unutra jadac. :D

A kad uvedeš gosta u urednu kuću on odmah sve zapamti gde šta stoji
Pa na sledećoj krsnoj Slavi bude:"Srećna Slava domaćine, pomerili ste televizor do prozora"
Ovako, kad je složeno kao kod mene nastaje muka u glavi takvog gosta.
Svoju nemoć da popamti gde je śta stajalo pegla pričama tipa:"nisam imao gde sjesti bolan"

Često nedostatak prostora stvara prenatrpanost gdje svaka stvar treba. Ništa praktično nije višak ali je sve skučeno, negdje jedva da prodješ izmedju stvari, kućnih uredjaja i namještaja. U tim okolnostima nered se začas stvori pri bilo kakvoj aktivnosti.
Ma moja majka je sve to trpala po (nekorištenim) ormarima i tavanima, dok je jednom nisam naterala da sve pobaca. Ne moram da pominjem da je onda već bila u ozbiljnim godinama, i da nijednom nije zažalila ni za čim što je bacila. 20 godina majmunisanja nizašta :roll:

Imam jednog prijatelja koji ne može da radi ako mu je sve složeno, sve na mjestu, što rekli cakum-pakum. KOd njega je haos na stolu, oko stola, ne zna se gdje je šta, ali zato nepogrešivo od prve, nadje sve što traži u tom metežu.. :mrgreen:
Nemam vremena za gubljenje da provodim u praznom hodu uzimanja - odlaganja na svoje mesto.
Kao što u uredjenom sistemu postoje pravila tako postoje i u tzv neredu.
Naime, izuzetno je prosto - na radnom stolu vašar najhitnijih stvari za opuśtanje i naravno svi punjači za uredjaje.
Levo od stola je garderoba, desno je ambalaža od piva zbog kaucije.
Naravno niko se ovde ne zakopčava na ledja - kompletna dokumentacija i sačuvani plaćeni računi kao i ugovori sa provajderom su u fioci.
Zajebi rodjo one fore - tužili smo vas jer nemamo u evidenciji da ste platili račun 1.1.2018., lopovska je Srbija ovo, čuvaš dokaze.
Džaba uredna gajba ako udari zemljotres ili poplava.
Lažem - uvek je sve maksimalno čisto kad god imam nekog kućnog ljubimca.
Sad se sve odlaže do krečenja...

kod mene je sve na svom mestu
otprilike ko da sam beba popovic
skida se na vratima, muski cipele, zenske kolko im drago
nema diranja tehnike posebno cevnih pojacala i magneplanara
knjige mogu da se gledaju iz daljine i uz zamolnicu neku vadim i dajem na uvid, ako je starije izdanje dobija i par kovid rukavica
pre sexa obavezno je temeljno kupanje i depilacija i lezanje na zarinoj posteljini tek opranoj

posle sexa nema cigara, okorele pusacice mogu na terasu, ali posle tearse opet mora kupanje.
prosta pravila.

Back