STA NEDOSTAJE NOVOM SADU ?

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dosadu ne čini grad, prostor i sl, dosadu stvaraju pojedinci...................

novi sad nije i nikad nije bio provincija! još za vreme turaka novi sad je bio epicentar svih relevantnih dešavanja na ovim prostorima, svi ljudi, kojima nije bilo dosadno, koji su nesto vredeli, su bežali iz onog mraka preko save i dunava u srpsku atinu!

možda nekim novosadjanima nedostaje urbano razmišljanje, ali i taki naši sugradjani su deo našeg grada, nismo svi isti, rešenje je da u tom slučaju promeniš društvo :)

eto, i ti takva kakva si , "ne nedostajes nasem gradu" :):)

proka1:
dosadu ne čini grad, prostor i sl, dosadu stvaraju pojedinci...................

novi sad nije i nikad nije bio provincija! još za vreme turaka novi sad je bio epicentar svih relevantnih dešavanja na ovim prostorima, svi ljudi, kojima nije bilo dosadno, koji su nesto vredeli, su bežali iz onog mraka preko save i dunava u srpsku atinu!

možda nekim novosadjanima nedostaje urbano razmišljanje, ali i taki naši sugradjani su deo našeg grada, nismo svi isti, rešenje je da u tom slučaju promeniš društvo :)

eto, i ti takva kakva si , "ne nedostajes nasem gradu" :):)

'Srpska Atina'--- Bilo nekad, sad se pripoveda.

Palanački mentalitet i večito pozivanje na staru slavu caruju ovim gradom.
Uz to, osećanje više vrednosti u odnosu na druge. btw, koje nikad nije suvislo argumentovano.
Razmišljanje većine novasađana o sebi i drugima je - teška koma. Bilo je i ostaće. Zato je i NS ustajala bara puna opušaka preživele austrougarske malograđanštine.

Usput, exit nije moja tema.

Volim ovaj grad jer uvek ima na šta da se poziva pa makar i na STARU SLAVU.
I neka smo preživela Austrougarska bara to je daleko bolje nego preživelo Tursko-Seldžučko jezero :-)
Filozofske misao glasi : Blago gradovima koji nemaju istoriju.
Blago Novom Sadu što je ima.

Ne bih da ovde polemisemo o politici,jer mi to nije bila zelja ni namera!

Situacija je takva,kakva je! Idemo dalje!

A i da se slozim sa Dokonim:

@Neispavana,ti si izgleda prespavala casove istorije,ili uopste nisi upucena ! Naime,ovo podrucje,a sa njim i NS,bez obzira sto sto bili pod Austrougarskom,bilo je centar kulture,nauke,i urbanog razmisljanja,dok je ostali deo naroda jos jeo blato.Ako NS ima danas,A IMA, kulturu,femkanje-kao jos jedan dokaz " dvorskog " vaspitanja, ne znam sta je za tebe malogradjanstina!

Ako ti je dosadno,pomozi sebi,a time i nama.....! Nemoj nama,tj.meni da dosadjujes sa ovako debilnim izjavama,a jos manje na podforumu NOVI SAD!

Jeste da sam ja specificna po svom "patriotizmu",ALI NOVI SAD NE DAM ISTO KAO I MOSKVU!

Back