Šta ne bi ni slučajno pojeli ili popili?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Šta ne bi mogli da pojedete ili popijete što je inače jestivo?

Ja na primer ne bi mogao ove crve

maxresdefault.jpg

Mozak je ukusan, no posle jednog čudnog sna imam odbojnost. No uvek me seti mog đeda i detinjstva, redovno mi je o praznicima čistio mozak od pečenice ( uglavnom jagnjeća ), tako me navikao od malih nogu da ga jedem. Otac me je pak hranio telećim, a posle đeda nastavio je da mi čisti i jagnjeći s obrazloženjem da svako treba da jede ono što mu nedostaje :mrgreen:. Nije im puno pomoglo to hranjenje mozgovima, ostala glava prazna :cool:

Puzevi su izvrsni. Na mediteranu se jedu mali kuvani. Kod nas pre oni veliki - vinogradarski. Ove druge volim vise. Klasicna fora je da ih drzis nekoliko dana zive, da jedu samo persun a onda kad pocnu da izbacuju persun tek onda ih skuvas. Meso je sasvim neprepoznatljivo, ako covek ne zna da su puzevi, pomislio bi da je neka najfinija moguca teletina. Nas recept je u nekom laganom saftu. Cista perverzija.

pohovan ............. (ovde ide religijski trenutak! minut sagledavanja savrsenosti postojanja)

(moze, naravno, iz dobrog pecenja) ne znam samo dal je bolje kad je jos vruce ili kad je ladno... moze i jagnjeci, ne smeta nic.

znaci, cisto samoubistvo iz zasede, mastima :)
dakle, zimi.

Jedem kad god imam priliku. Nije bas da imam tako cesto tu neku priliku, ali kad se ukaze - ne odbijam. Uzgred, nisam ni ja nista pametniji, ali srecniji posle toga bogami jesam.

Malopre sam se nešto setila mame i nekih jela, između ostalog škembića koje nisam nikad ni htela probati. Danas mi je žao što nisam, mama je to spremala odločno. Mene je odbijala kompletna priča pre tanjura.
Slično je bilo i sa bakalarom, ali sam zanemarila nekako "miomirise" pre tanjura i probala u nekim kasnim dvadesetim. Spremam ga po maminoj receptutri i ne menjam ništa.

Back