Sta nasi sudovi utvrdjuju

Ne lupaj bre, tranzicija je pretvaranje jednog oblika ekonomije u drugi i nju prati delimicno to sto pises, ali je osnova tranzicije bezzakonje, tacnije mnogo starih i mnogo novih zakona koje sudovi ne sprovode iz politickih razloga, a ako se to radi 30 godina onda vise nije ni tranzicija nego vladavina kriminala, gde su osnovni nosioci kriminala sudije i pravosudje....
 
https://www.novosti.rs/hronika/zlocin/1173918/ubistvo-jelene-marjanovic-presuda-zoranu-marjanovicu

on je jer nema ko drugi


*U presudi je navedeno da je Jeleni prilikom bežanja spala patika, ispao mobilni i gumica za kosu sa iščupanim pramenom kose, kao i da joj je Marjanović strgao gornji deo trenerke kada je ušla u kanal s vodom.*


imaju li predstavu da bi on bio blatnjav do kolena da se desilo ovako kako oni u presudi kazu?

*Sve povrede su bezuslovno smrtne povrede, a s obzirom na to da je došlo do nagnječenja mozga, smrt je nasilna. Jelena je bila živa kada je dospela u vodu u kanalu, što pokazuju dokazi da je udahnula vodu i biljne materije koje su se u njoj nalazile - istakla je sudija*

jedino ako je on nju davio u kanalu sa 5 metara udaljenosti
 
Нису то срамотно ниске казне, него интернет руља увек хоће неко драстично кажњавање, али руља не суди људима него тужилаштва и судови у складу са ЗКП и КЗ.

Руља би хтела да кад год неко дође на суд добије робију од најмање 5 година, а нарочито ако је реч о некој познатој личности, да би се руља наслађивала над туђом несрећом.
Ajde sad ti meni objasni da li je do rulje.

Lik švercuje cigare, policija krene u poteru za njim u jutarnjim časovima. Pretiče velikom brzinom, udara u kola iz suprotnom smera, ubija dečka i beži pešice sa lica mesta. Za sve ovo dobija manje od 3 godine zatvora.
Pa bolje da je rulja sudila nego korumpirano sudstvo.

Kad znamo kakvo je pravosuđe ovo za rulju može da izgovori samo naprednjački bot, ili korumpirani sudija/tužilac
 
Ajde sad ti meni objasni da li je do rulje.

Lik švercuje cigare, policija krene u poteru za njim u jutarnjim časovima. Pretiče velikom brzinom, udara u kola iz suprotnom smera, ubija dečka i beži pešice sa lica mesta. Za sve ovo dobija manje od 3 godine zatvora.
Pa bolje da je rulja sudila nego korumpirano sudstvo.

Kad znamo kakvo je pravosuđe ovo za rulju može da izgovori samo naprednjački bot, ili korumpirani sudija/tužilac
To je samo za banderu.
 
Ne lupaj bre, tranzicija je pretvaranje jednog oblika ekonomije u drugi i nju prati delimicno to sto pises, ali je osnova tranzicije bezzakonje, tacnije mnogo starih i mnogo novih zakona koje sudovi ne sprovode iz politickih razloga, a ako se to radi 30 godina onda vise nije ni tranzicija nego vladavina kriminala, gde su osnovni nosioci kriminala sudije i pravosudje....
Постоји више нивоа транзиције, и све капиталистичке земље су у сталној транзицији.У развијеним капиталистичким земљама се такође данас спроводи транзиција, само у мањем обиму него код нас.На пример, када се приватизује неки сектор у развијеним капиталистичким земљама(железница, образовање, здравство, јавна предузећа) то је такође транзиција.

Код насм окончана је само прва фаза транзиције, друштвена предузећа су приватизована или угашена, и сада је преостало да се приватизују велики јавни системи(ЕПС, Телеком, локална комунална предузећа).

Када се то заврши, онда иде идућа фаза транзиције-реприватизације приватне имовине, мењање титулара својине над милионима станова и индивидуалних стамбених зграда као и над пољопривредним земљиштем.

То је процес који ће трајати најмање још 30-40 година.
 
U proslom veku....medjutim mi smo vec 20 godina u 21. veku gde se za 20 godina tri puta promeni nacin proizvodnje, a time i svi ekonomski odnosi, medjutim lepo je sto ti volis da skreces temu na ono sto si mozda ucio, a najverovatnije samo cuo, jer kada nesto naucis u stanju si da to prilagodis datim promenama.
Temu si valjda ti zapoceo i ne radi se o ekonomskoj tranziciji, vec o tranziciji drustva u celini, pa bi trebalo da shvatis da ekonomska tranzicija prvo zahteva promene u pravilima igre, pa u regulisanju tih pravila i na kraju u sprovodjenju. Dakle, tranziciju pravosudja.
 
https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3683760-spisak-krivicnih-prijava-protiv-urosa-b

vozio motocikl i nije se zaustavio na znak policijskog službenika, a na sve to je istog udario motorom

Tada je upravljao traktorom, a njegocim prednjim točkom je meštaninu naneo lakše relesne povrede.
Još jedna prekršajna prijava podneta je protiv Uroša B. i to zbog izazivanja tuče i posedovanja noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.
nikada nije osuđivan
 
https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...vcu-urosa-blazica-vestacice-najvise-5/lvmgcsj

izjave će dati četiri grupe svedoka: očevici nezapamćene tragedije, povređeni odmah nakon što budu zdravstveno sposobni, porodice ubijenih ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju Uroša Blažića neposredno pre stravičnog masakra.

Masovnog ubicu veštačiće najmanje 5 psihijatara​


Takođe, u toku je i sledi obavljanje značajnog broja drugih veštačenja- balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih.


cemu sve to?

priznao , 2 svedoka i dozivotna bez prava zalbe i uslovnog otpusta

sudjenje da traje 2-3 dana

umesto tog brdo papirologije, brdo potencijalnih rupa i nacina da krivac bude blago kaznjen

neko ce reci * sudska praksa* a svaki ioole komplikovanij slucaj jasno pokazuje da nam je sudska praksa OCAJ
 
https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...ovge-tela-bacio-u-kontejner-uskoro-na-slobodi

udarcima francuskim ključem usmrtio svoje roditelje, Mariju (59) i Dušana (65), u njihovom domu na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, a onda ih u kupatilu testerom, sekirom i nožem isekao na komade, spakovao u kese i pobacao po kontejnerima.

Uskoro bi se ovaj svirep ubica mogao naći na slobodi, jer je Dragan osuđen na 20 godina zatvora, a do isteka pune zatvorske kazne ostalo mu je još samo tri godine.

20 god ..............................
 
https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...e-da-prodje-ulicom-u-kojoj-mu-je-poginuo-unuk

Kako je navedeno u saopštenju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu da je isti porodičan čovek, dok je sa druge strane, pravilno od otežavajućih okolnosti cenio činjenicu da je okrivljeni do sada deset puta osuđivan, između ostalog dva puta za krivično delo iz oblasti javnog saobraćaja koja su takođe izvršena u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkim prelazima, uz prisustvo alkohola u krvi od 1,84, odnosno 2.24 promila, te da su u oba slučaja povređeni pešaci koji su prelazili pešački prelaz, a da je saobraćajna nesreća za koju je okrivljeni oglašen krivim i osuđen presudom takođe izvršena u Ulici Marijane Gregoran na obeleženom pešačkom prelazu.

Prvostepena presuda je preinačena samo u pogledu odluke o kazni zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi Galić je pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.


gomila prestupa. pijan gazio ljude, ubio dete , SMANJILI MU KAZNU NA 8 GOD


UMESTO DA KAZNA BUDE BAR 30 GOD
 
odavno kritikujem sudstvo , lose odluke koje donosi , nacin sudjenja uopste

ali evo jos jednog aspekta suvisnog i oborivog posla

https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...-svedoce-o-psihickim-traumama-maloletne-zrtve

Malčanski berberin danas pred sudom: Neuropsihijatri svedoče o psihičkim traumama maloletne žrtve

koji djavo ima vestaci oko toga da vestace

ZRTVA JE DOZIVELA MAKSIMALNE TRAUME

i to je to , osudi povratnika na maksimalnu kaznu

Postoji razlog zašto veštačenja (svih vrsta) postoje u sudskim postupcima generalno. To važi za sve postupke. Kome je interesantno, može na sajtu Ministarstva pravde da pogleda kakav spektar svih registrovanih sudskih veštaka postoji...
A zašto je to tako?
Zato što mi, kao laici u određenoj sferi (u ovom slučaju, za neuropsihijatriju) ne možemo na stručan način da ocenimo prirodu, težinu, obim psihičke povrede. Takođe, pravila struke propisuju i određen način sačinjavanja nalaza i mišljenja.
Kod funkcionalnog sistema, veštačenja služe da se činjenice prikupe i "uvedu u red" i "uvežu" u nalaz i mišljenje koji će biti podloga da se donese odluka...

E sad, kod najdrastičnijih slučajeva, skroz je ljudski da se pomisli, šta sad tu da se mlati prazna slama...
Međutim, mi pretendujemo da budemo civilizovano, demokratko društvo, a to podrazumeva i određena pravila postupka.

Inače, online i drugi mediji često znaju naopako i laički da interpretiraju sudske postupke, i to je još jedan od razloga zašto ljudima (opravdano) sumanuto zvuče neke stvari.
 

Back
Top