Sta nas to navodi na samounistenje???

Ako ti u duši znaš ko si, čak i kada te nešto najstrašnije boli i lomi da otkida, nećeš podleći destruktivnom ponašanju. ...Čak i da me ceo svet sada upljuje i kaze, da vidimo dokle ces izdrzati, ja bih opet rekla, Vi gresite. Izdrzacu. Ali podleći lošem neću.... Biti covek u životu...E, to zahteva trud, strpljenje, ljubav i posvecenost. :kiss:

Ako ti u dusi ne znas ko si, cak i kada te nista toliko nepodnosljivo ne boli (boli neobjasnjivo), lomi ili kida, ne znaci da neces podleci destruktivnom ponasanju. Mozda je to rdjavost duse. Malodusnost. Netrpeljivost prema sebi. Ili najbolje receno - neljubav ka sebi. Otud potreba za samounistenjem, uklanjanjem svojih tragova iako svesnost o nikakvom velikom grehu naspram drugih, ili sebi kao podnosljivog ljudskog bica stoji. Dodjes do ivice i kazes - ne mogu vise. Slabost, kukavicluk ili nesto trece,svejedno je...cilj opravdava sredstva. Govorim o olaksanju...za sve.

Ovaj tvoj zivotni stav je velicanstven ili pak dostojan divljenja. Valjda se sa time covek rodi ili zaslugom kao Feniks iz pepela preporodi.

kauzalitet oovakvih dogadjaja treba traziti u socijalnom i psiholoskom kontekstu. Odnosno, uticaj socijalnog okruzenja na njenu psihu. Ne postoji jedan uzrok koji dovodi do takvih dogadjaja. Multifaktorskim pristupom se verovatno i moze objasniti, ali samo na osnovu ove vesti jako tesko. Sa druge strane, laicki receno, verovatno da uzrok njenog suicida lezi u bezizlaznoj situaciji. Nadalje, treba imati u vidu njenu neoformljenu licnost. Antropoloski aspekt as well, strukturu mozga, nasledne osobine itd. U svakom slucaju, mozemo da nagadjamo.

Stvarno je svet poludeo u zadnje vreme... Ipak, samounistenje!!! Teska je to rec, al' ajd, resenje je equilibrium (ravnoteza). Pri tom mislim na ravnotezu sa samim sobom, u sebi samom! Rasclaniti stvari na one koje mozes promeniti na bolje (pa to i uciniti) i na one na koje nemas nikakav uticaj pa prihvatiti stvari takve kakve su jer problem koji ne mozes da resis nije tvoj problem! Znači do samouništenja nas dovodi narusavanje pomenute ravnoteze...

Back