Sta nam kaze matematika,jel isplatljivo verovati Boga ?

Ja verujem da je nesto stvorilo zivot a be verujem da je zivot nastao sam od sebe...

To besto sto je stvorilo zivot je recimo bog i njega nikad necemo razumeti, naukom i tim dostignućima mi pocinjemo da shvatamo stvari ali to je samo jedan kamen u moru...

Iako je kamen u moru neke stvari su ocigledne a to je da je zivot posebna vrsta energije u univerzumu a energija ne može biti unistena tako da ona kruzi iz jednog oblika u drugi i tako da zivotna energija ne nestaje vec ide i zadrzava se negde pa putuje nama nesto sada trenutno neshvatljivo kako i gde itd...

Te sile i pravila zivota i energije je nesto postavilo i te zakone te mozemo reci da ima neku svest nama ne pojmovu.

Evolucija nije iskljucena iz svega toga cec je sastavni deo pa tako i nastanak nas kroz nju.

Mozak je samo jos jedan organ u ljutskom telu koji je zaduzen za pokretanje istog i on je prijemnik svesti i duse te energije kroz kojeg mi upravčjamo nasim fizickim telom.I naravno kad se u njemu nesto poremeti kao kod svakog organa nase telo ne radi kako treba.Sa orestankom rada mozga i srca ta neka energija se oslobadja i putuje dalje a telo ostaje zemlji...

Nista sto je bilo zivo nije zapravo mrtvo vec odlazi negde u etar ta energija i kao kapi vode koje putuju kroz kisu itd vracaju se kruze i opet vracaju i sacinjavaju jedan okean tj izvor ali sad u njemu kao individua u jedno.

Evo pitanje sa sirokog obuhvata forumskog interesovanja - sta nam kaze logika 21 veka,jel uopste isplatljivo biti vernik...!?
..mislim ono bas vernik,verovati Boga ,drzeci sve Njegove zapovesti i biti deo Novozavetnog Bozjeg naroda ?
Sta nam kaze racunica,jel to uopste pametna investicija vredna ulaganja ?
Ako si krenuo od toga da li je vera isplativa i plus logika, onda ti sa religijom baš i nisi na istoj talasnoj dužini.

Kakvu rapravu , napravio bih anketu ali ne verujem da bi svi bili iskreni , samo dva pitanja , da li ste ikad koristili antibiotike kod malo vece infekcije ili imali bilo kakvu hirursku intervenciju u zivotu , cak i ako neko kaze da nije samo je pitanje vremena kad ce nauka da zatreba , i mogu samo da budu zahvalni sto nece da ih seku na zivo ili isteruju demone umesto sto daju lekove.

Ako si krenuo od toga da li je vera isplativa i plus logika, onda ti sa religijom baš i nisi na istoj talasnoj dužini.
Naravno da se treba uvek polaziti od pozicije isplativosti jer ako mi nesto nije od koristi sta bih se uopste bavio time ???
Bog nas direktno poziva da preispitujemo nase stavove s uverenjem da ono sto odabiramo bude za nase dobro u svakom smislu reci !!!
Toga radi nas Bog poziva da koracamo Njegovim putevima kako bi nas blagoslovio sa onim sto Stvoritelj ima u Njegovoj ekskluzivnoj riznici s tim sto moramo uzeti u obzir realnost da u suprotnom necemo biti u stanju da uzivamo te privilegije...!!!
Sluzim Bogu jer nas On poziva da to radimo kako bi nam bilo dobro stoga jos jednom - DA,SMATRAM DA JE JAAAAAAAAAKO ISPLATIVO VEROVATI BOGA I SLUZITI MU ONAKO KAKO ON TO OD NAS TRAZI !!!

Pola ovog foruma ne bi bilo zivo da nema farmacije i modrne medicine , nivo nezahvalnosti prema nauci je neverovatan.
Sto se tice kompjutera idi reci novijim generacijama da je bolje slomiti kicmu raditi fizikalne poslove nego raditi od kuce na kompu ,sto se tice fizicke neaktivnosti tu su teretane.
ma kako da ne...samo vi gutajte to smeće od lekova, i krivite kičmu na kompu i telefonima.. i gubite vid, pričajte sa mrtvim kutijicama umesto sa živim ljudima.. usmrdite se u teretanama, zašto bi šetali po prirodi?... ''svakome će biti po veri njegovoj'' tako da, svako ima pravo na svoj izbor. Moje je da upozorim na loše stvari i posledice i ništa dalje. Imate i Guaranu i gazirana smeća, i to je bolje od izvorske vode. Nauka je donela puno dobrog, zadnji veliki uspeh su špricevi i vakcine...pa ko voli nek' izvoli, tezga je spremna, Švedski sto :)

ma kako da ne...samo vi gutajte to smeće od lekova, i krivite kičmu na kompu i telefonima.. i gubite vid, pričajte sa mrtvim kutijicama umesto sa živim ljudima.. usmrdite se u teretanama, zašto bi šetali po prirodi?... ''svakome će biti po veri njegovoj'' tako da, svako ima pravo na svoj izbor. Moje je da upozorim na loše stvari i posledice i ništa dalje. Imate i Guaranu i gazirana smeća, i to je bolje od izvorske vode. Nauka je donela puno dobrog, zadnji veliki uspeh su špricevi i vakcine...pa ko voli nek' izvoli, tezga je spremna, Švedski sto :)
Dizanje tegova je jedino sto odrzava misicnu masu i gustinu kostiju koja se gubi tokom starenja , smanjuje upalu u telu i povecava zdravlje u skoro svakoj celiji u organizmu , to sto neko radi za kompjuterom ne znaci da ne sme da prica i sa zivim ljudima , a ti kad zakacis neku infekciju ili nestio ozbiljnije slobodno izbegavaj medicinu , setaj po sumi dok ne prodje :)

Dizanje tegova je jedino sto odrzava misicnu masu i gustinu kostiju koja se gubi tokom starenja , smanjuje upalu u telu i povecava zdravlje u skoro svakoj celiji u organizmu , to sto neko radi za kompjuterom ne znaci da ne sme da prica i sa zivim ljudima , a ti kad zakacis neku infekciju ili nestio ozbiljnije slobodno izbegavaj medicinu , setaj po sumi dok ne prodje :)
A zasto citavu medicinu distanciras od Boga ?
Zar nisi pomislio da je mozda upravo Stvoritelj inicirao mnoga medicinska otkrica kako bi dodatno olaksao muke ovom pobunjenickom svetu ?

A zasto citavu medicinu distanciras od Boga ?
Zar nisi pomislio da je mozda upravo Stvoritelj inicirao mnoga medicinska otkrica kako bi dodatno olaksao muke ovom pobunjenickom svetu
Bolesti dolaze iz prirode uglavnom ( bolesti mnogo pre danasnjih zagdjivaca ) , medicina je dosla od coveka.
Ako imas neke dokaze da je bog stvorio antibiotike ili medicinske masine prilozi :)
Dosta lekova je doslo tako sto je covek izolovao lekovite stvari iz prirode , to je tacno , ali covek je morao da provali to , ako ces to da stavis na Boga onda moras i sve bolesti da stavis na Boga.

Kakvu rapravu , napravio bih anketu ali ne verujem da bi svi bili iskreni , samo dva pitanja , da li ste ikad koristili antibiotike kod malo vece infekcije ili imali bilo kakvu hirursku intervenciju u zivotu , cak i ako neko kaze da nije samo je pitanje vremena kad ce nauka da zatreba , i mogu samo da budu zahvalni sto nece da ih seku na zivo ili isteruju demone umesto sto daju lekove.
Time ćeš samo da potvrdiš da nije tačno da ljudi ne veruju u medicinu i nauku.

Ne znam na osnovu čega si zaključio da ne veruju? Možda zato što neće da daju da im deci preventivno vade krajnike, slepo crevo, ili da obrežu mušku decu recimo?

Nikad nisam popio tabletu, evo sad me zabolela glava od nekih nedotava, i naravno da neću da popijem taj brufen, kafetin, nimesulid, diklofenak...i svo to smeće..ma ne pada mi na pamet!!! Bilduj ti slobodno, i naduvavaj masu, nadam se da ne piješ nikakvu hemiju...ali kad siđe dečko sa sela koji kosi, seče šumu, kopa, trpa sijeno...prelomiće ti ruku kao grančicu. Uglavnom, bolje je i to nego da visiš po kladionicma i zadimljenim kafićima. I probaj malo da gledaš svet u svim bojama, a ne samo crno belo. Kažem ti drugarski, da se ne polarišeš totalno, nego da nađeš sredinu... jer recimo kad pričamo oko tih lekova i farmaceutske trovačnice, da li znaš da su svi doktori na nečijoj listi? Kupljeni su, i moja firma je to radila, meni se gadilo na te stvari. Znači, Štada kupi lekara, ti dovedeš dete, majku, i doktor ti prepiše Štadinu paletu smeća, dobiješ 10 kutijica koje ti ne trebaju i kljukaš se!! A doktor kad nakupi recimo 100 recki, dobija 7 dana na KOPu, 7 dana na moru, belu tehniku, sivu tehniku i sl. I zabole njega šta je sa tobom i šta te boli...u stanju su malo dete da ubiju da bi dobijali benefite od farma kompanija.
I zato nemoj to raditi !!! Savetovati ljude da se kljukaju koječime ako ne znaš o čemu pričaš i ne znaš pozadinu. Zar nije bolje reći, da se pripazi i obrati pažnja?
A čudi me da nisi došao svesti posle ove morone... i da nisi uvideo da tu nešto ne štima i da zvanični mejnstrim laže.
Ponekad, kad se ima vremena, pogledajte svi u dnu onog papira uputstva za neki lek, šta piše sitnim slovima za nus pojave i kontraindikacije. E to što piše, to vam je sledeća bolest koju ćete dobiti prekomernim uzimanjem leka...od toga će vas ''lečiti'' i imaćete umesto jedne, združene bolesti.

Poslednja izmena:
Nikad nisam popio tabletu, evo sad me zabolela glava od nekih nedotava, i naravno da neću da popijem taj brufen, kafetin, nimesulid, diklofenak...i svo to smeće..ma ne pada mi na pamet!!! Bilduj ti slobodno, i naduvavaj masu, nadam se da ne piješ nikakvu hemiju...ali kad siđe dečko sa sela koji kosi, seče šumu, kopa, trpa sijeno...prelomiće ti ruku kao grančicu. Uglavnom, bolje je i to nego da visiš po kladionicma i zadimljenim kafićima. I probaj malo da gledaš svet u svim bojama, a ne samo crno belo. Kažem ti drugarski, da se ne polarišeš totalno, nego da nađeš sredinu... jer recimo kad pričamo oko tih lekova i farmaceutske trovačnice, da li znaš da su svi doktori na nečijoj listi? Kupljeni su, i moja firma je to radila, meni se gadilo na te stvari. Znači, Štada kupi lekara, ti dovedeš dete, majku, i doktor ti prepiše Štadinu paletu smeća, dobiješ 10 kutijica koje ti ne trebaju i kljukaš se!! A doktor kad nakupi recimo 100 recki, dobija 7 dana na KOPu, 7 dana na moru, belu tehniku, sivu tehniku i sl. I zabole njega šta je sa tobom i šta te boli...u stanju su malo dete da ubiju da bi dobijali benefite od farma kompanija.
I zato nemoj to raditi !!! Savetovati ljude da se kljukaju koječime ako ne znaš o čemu pričaš i ne znaš pozadinu. Zar nije bolje reći, da se pripazi i obrati pažnja?
A čudi me da nisi došao svesti posle ove morone... i da nisi uvideo da tu nešto ne štima i da zvanični mejnstrim laže.
Ne zanima me korona , sigurno necu coveku koji genetski ima visok pritisak ili od gojaznosti i nece da smrsa da kazem da ne pij lekove za pritisak , sigurno necu nekoga kome se inficira rana da ne kazem da ne uzme antibiotik , sigurno ne bih mom stricu koji je bio u komi nakon sto je popio vodu sa cesme gde je pisalo da ne sme da se pije " jer je bio mnogo zedan rekao da nije trebalo da dopusti lekarima da mu spasu zivot lekovima nakon sto su ustavnovili koja bakterija je u pitanju , i sigurno cu da primim anesteziju i kod zubara i pred buduce operacije , posto kad tad skoro kod svakog dodju.
Svaka cast seljaku koji je jak od fizickog rada , ja tu priliku nemam ,mada vecina njih i pije i pusi 3 puta vise nego sto rade , opet nemam nista protiv ali daleko od zdravog.

A što bi te zanimala morona, to je bila obična izmišljotina ali preko koje su ti doktori ubili milione ljudi? a milijarde oštetili sa mrna bockama? To je tako nebitno. Koga to zanima.? ..preča su ta tri slučaja koja si naveo.. profesor matematike na aparatima :)
Možda nisi znao da od 3 najveća uzroka smrtnosti ...jedan je pogrešna dijagnoza. Tvoji saveti i mišljenja na osnovu pojeinačnih slučajeva...a naspram miliona i milijardi. gde je tu logika..
Al' dobro... svako ima svoje mišljenje.

Možda je bilo bolje reći da be verujem naučnicima, autoritetima, zvaničnom mejnstrimu? Nauka mu dođe širok pojam i ako idemo u sitna crevca moćemo da se nadgornjavamo do jutra....jbg :(

Poslednja izmena:
A što bi te zanimala morona, to je bila obična izmišljotina ali preko koje su ti doktori ubili milione ljudi? a milijarde oštetili sa mrna bockama? To je tako nebitno. Koga to zanima.? ..preča su ta tri slučaja koja si naveo.. profesor matematike na aparatima :)
Možda nisi znao da od 3 najveća uzroka smrtnosti ...jedan je pogrešna dijagnoza. Tvoji saveti i mišljenja na osnovu pojeinačnih slučajeva...a naspram miliona i milijardi. gde je tu logika..
Al' dobro... svako ima svoje mišljenje.

Možda je bilo bolje reći da be verujem naučnicima, autoritetima, zvaničnom mejnstrimu? Nauka mu dođe širok pojam i ako idemo u sitna crevca moćemo da se nadgornjavamo do jutra....jbg :(
Ja znam nikoga da je umro od vakcine , a znam dosta njih kioji su zavrsili u bolnici od korone a neki i umrli , neki imali dugorocne posledice.
Kao sto sam ti mrekao , slobodno kuliraj nauku , ali dok god koristis ili kompjuter ili telefon samo ispadas licemer ;)

Bolesti dolaze iz prirode uglavnom ( bolesti mnogo pre danasnjih zagdjivaca ) , medicina je dosla od coveka.
Ako imas neke dokaze da je bog stvorio antibiotike ili medicinske masine prilozi :)
Dosta lekova je doslo tako sto je covek izolovao lekovite stvari iz prirode , to je tacno , ali covek je morao da provali to , ako ces to da stavis na Boga onda moras i sve bolesti da stavis na Boga.
Zasio ignorises mogucnost da je upravo Bog mozda direktno delovao uzivotu nekih naucnika da bi im se otvorili oci i razum da primete neku prirodnu realnost i tako je iskoristili za dobrobit covecanstva ?
...e sad u tvom stilu bih te i ja mogao pitati jel imas konkretne dokaze da se nije desilo ono sto sam naveo kao mogucnost ? :kafa:

Hrišćanstvo (biblija) je zasniva na bespogovornoj predaji tela i duše gospodu tako da tu nema ni malo mesta za "da li mi se ovo isplati"
Ili bolje Gospodarima koji su učestovali u stvaranju čovjeka, pomagajući im da stvore realnost gdje kontrola igra glavnu ulogu stavljajući 99% čovječanstva u modulirani program gdje se gotovo sve podvrgava ograničenjima uma, tko počne da propituje i istražuje alternativne putove sa svrhom alternacije svoje percepcije on se proglašava u najmanju ruku čudnim, a u krajnjoj mjeri ludim i opasnim po društvo.

Biblija promovira obrazac velike žrtve, spasenja i apologeta stavljajući "vjernike" u položaj zastarljela i ograničena vjerovanja.

Zasio ignorises mogucnost da je upravo Bog mozda direktno delovao uzivotu nekih naucnika da bi im se otvorili oci i razum da primete neku prirodnu realnost i tako je iskoristili za dobrobit covecanstva ?
...e sad u tvom stilu bih te i ja mogao pitati jel imas konkretne dokaze da se nije desilo ono sto sam naveo kao mogucnost ? :kafa:
Ne postoje dokazi protiv nedokazanih tvrdnji , to je kao da mi kazes aj mi dokazi da goblini ne postoje.
Naravno da ne mogu da dokazem da goblini ne postoje , jer nema nikakvih dokaza ni da postoje , isto tako sa tvojim primerom , ne mogu da dokazem niti znam da li se Bog umesao u zivot nekih naucnika i time ih doveo do revolucionarnih naucnih otkrica , zato sto ne postoje nikakvi dokazi da jeste.

Hrišćanstvo (biblija) je zasniva na bespogovornoj predaji tela i duše gospodu tako da tu nema ni malo mesta za "da li mi se ovo isplati"
5 Mojs.11,13-21,26-28;

"...Zato ako dobro uzaslušate zapovijesti, koje vam ja zapovijedam danas, ljubeći Gospoda Boga svojega i služeći mu svijem srcem svojim i svom dušom svojom,
Tada ću davati dažd zemlji vašoj na vrijeme, i rani i pozni, i sabiraćeš žito svoje i vino svoje i ulje svoje;
I za stoku ću tvoju dati travu u polju tvojem; i ješćeš i bićeš sit.
Čuvajte se da se ne prevari srce vaše da se odmetnete i služite tuđim bogovima i poklanjate im se;
Da se ne bi razgnjevio Gospod na vas i zatvorio nebo da ne bude dažda, i zemlja da ne da roda svojega, te biste brzo izginuli u dobroj zemlji koju vam Gospod daje.
Nego složite ove riječi moje u srce svoje i u dušu svoju, i vežite ih za znak sebi na ruku, i neka vam budu kao počeonik među očima vašim.
I učite ih sinove svoje govoreći o njima kad sjediš u kući svojoj i kad ideš putem, i kad liježeš i kad ustaješ.
I napiši ih na dovratnicima doma svojega i na vratima svojim,
Da bi se umnožili dani vaši i dani sinova vaših po zemlji, za koju se zakleo Gospod ocima vašim da će im je dati, kao dani nebu nad zemljom..
...Gle, iznosim danas pred vas blagoslov i prokletstvo:
Blagoslov, ako uzaslušate zapovijesti Gospoda Boga svojega, koje vam ja danas zapovijedam;
A prokletstvo, ako ne uzaslušate zapovijesti Gospoda Boga svojega nego siđete s puta, koji vam ja danas zapovijedam, te pođete za drugim bogovima, kojih ne poznajete..."

5 Mojs.30,19.20:

...Svjedočim vam danas nebom i zemljom, da sam stavio pred vas život i smrt, blagoslov i prokletstvo; zato izberi život, da budeš živ ti i sjeme tvoje,
Ljubeći Gospoda Boga svojega, slušajući glas njegov i držeći se njega; jer je on život tvoj i duljina dana tvojih;
... "

Kao sto se jasno vidi iz citata,Bog nas poziva da pravimo matematiku, jaaaaaaaaaako dobru racunicu da bi izvagali sve raspolozive opcije a u slucaju su to samo dve - zivot ili smrt !!!
O smrti nije lepo ni pricati s tim da se ne bih zadrzavao na detalje ali sto se zivota tice Bog nam istice da trebamo imati visoke standarde kako bi zaista uzivali blagodete u svom zivotu koje nam Bog daje a sve to u skladu sa Bozjim zapovestinma !!!

Poslednja izmena:
Ne postoje dokazi protiv nedokazanih tvrdnji , to je kao da mi kazes aj mi dokazi da goblini ne postoje.
Naravno da ne mogu da dokazem da goblini ne postoje , jer nema nikakvih dokaza ni da postoje , isto tako sa tvojim primerom , ne mogu da dokazem niti znam da li se Bog umesao u zivot nekih naucnika i time ih doveo do revolucionarnih naucnih otkrica , zato sto ne postoje nikakvi dokazi da jeste.
To sto ti i ja imamo mogucnost pricati na netu jeste jos jedan dokaz u prilog Bozjeg delovanja i postojanja,sta ce ti vise dokaza od toga ?
...nije valjda da ocekujes neki sertifikat od marsovaca ili priznanja nekog zaostalog u evoluciji majmuna da mu je krivo sto smo mi produzili u razvoju a eto on nije ? :D

To sto ti i ja imamo mogucnost pricati na netu jeste jos jedan dokaz u prilog Bozjeg delovanja i postojanja,sta ce ti vise dokaza od toga ?
...nije valjda da ocekujes neki sertifikat od marsovaca ili priznanja nekog zaostalog u evoluciji majmuna da mu je krivo sto smo mi produzili u razvoju a eto on nije ? :D
Razlika izmedju nas dvoje je to sto ti pogledas dobre stvari i vidis to kao dokaz za Boga , ja gledam sve ,ukljucujuci rak ociju koji se najcesce desava kod dece mladje od 5 godina i onda je malo teze videti dobrog Boga u toj prici.

Tko ili što je Bog da li ono što te netko naučio da vjeruješ po predaji vjerovanja koja se baziraju na knjizi pod nazivom "Božja Riječ" ili nešto drugo?

Back