Šta najbrže skuvate za ručak?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Замрзнуто поврће метнем у мало воде и скувам и процедим. Траје 5 минута. Скувам пиринач за 10 минута.

Бело меско или јебатак узнем кило спремљено за 750 динџи, ту добијем једно 7 парчића, па једно или два одвојим, већ су готови и спремни. Додуше ладни јер су у фрижидеру (осим за први пут кад ручкам). Уз то ми дају и салату (купус салату тражим), јер је у питању ћевапџиница (мада негде пише ћевапчиница), па дају и прилог уз месо.

Кинеска мешавина (Лидл, Фриком) са пилетином и пиринчем.

Исецкам повећи филе и бацим га на уље, додам зачине и мало воде. Убацим мешавину. Кроз пар минута убацим пропран пиринач са потребном количином воде. Кад све то проври, смањим на кеца и спокојно палим цигару.

Скоро све спремим за 15-20 минута јер ништа дуго термички не обрађујем. И када се спрема у више посуда, шпорет има 4 рингле :)
Изузимам гулаше, пасуљ и сл.

Рецимо тракице пилетине пржене саме или са сусамом, па када је готово додаш павлаку, мед, сенф и кари. За то време је и пиранч/просо готов као прилог.
Или оброк салата са неким месом, туњевином или халуми сиром.
Или тестенина са 101 преливом. Све је то "очас" што би бабе рекле :)
Или месо брзински на обе стране па када пусти укус на то бациш поврће које волите, да се обради, упије укусе али остане хрскаво ( боранија, тиквице, патлиџан, броколи...) и додаш бели лук пред крај.
Од ћевапа направиш ћуфте, док се оне прже и сос се скува.
То је све за 20 минута максимално.

На мало уља пропржим сецкану панчету и два три чена белог лука, додам парадајз из тетрапака и зачине (обавезно пола кашичице шећера),
Кад вода испари до пола убацујем шпагете, промуљам и то је то. Пармезан обилато.

Сос се прави док су шпагети у лонцу.

Ми волимо што сирастије. Рецимо у врело тесто жуманце, па сиреви редом, од оног ком треба најдуже да се отопи до павлаке на крају. У то може бели лук, пржена сланина,... Ко шта воли...
Или шампињони испржени на сланини, бели лук и павлака или парадајз.
И ја у све са парадајзом стављам шећер.
И болоњезе сос је брзо готов, то је млевено месо.

У мало посољене кипуће воде убациш цветове и поклопиш. После три четири минута оцедиш и одмах под чесму са пуштеном леденом водом.
Из цедиљке убациш у чинију, прелијеш лимуновим соком и маслиновим уљем.

Замрзнуто поврће метнем у мало воде и скувам и процедим. Траје 5 минута. Скувам пиринач за 10 минута.

Бело меско или јебатак узнем кило спремљено за 750 динџи, ту добијем једно 7 парчића, па једно или два одвојим, већ су готови и спремни. Додуше ладни јер су у фрижидеру (осим за први пут кад ручкам). Уз то ми дају и салату (купус салату тражим), јер је у питању ћевапџиница (мада негде пише ћевапчиница), па дају и прилог уз месо.

Ја немам укућане, па не морам много да изводим. Бачим пар комата јаја на онај камени тигањ (уље само малкице, да подмаже), преко бачим сир који има у фриџирејдр, па насецкам сланину, па разно поврће, и готово за 5-10 мин.

Обожавам да користим блендер. Ако је доручак, овсене самељем уз банану и јогурт, и могу ладно да попијем 300 грама овсених, а да их грицкам целе, тешко да бих могао више од 100 грама.

исто и са поврћем. Ако га само скувам, то испадне нешто мало колико поједем. А ако га бацим у бледнер, 'ладно метнем 3 пута више, и уз воду (или киселу воду) цела та количина поврћа стане у једну или две чаше, па кашиком на брзину поједем, па и не осетим да нисам више гладан, иако без блендера не бих могао да поједем пола поменутог поврћа (јбг..ипак је поврће).

Е, сад, ово можда није увек баш хран за уживање, али, као што рекох, не спремам за укућане, већ само за себе, па могу и нешто не претерано укусно да једем. Битно да има све довољно храњивих материја.

Back