Šta motiviše diktatore da vladaju doživotno?

Schrodinger

Elita
Poruka
15.274
Po mom misljenja motivise ih inat da unistavaju svoje protivnike jer da nema tih protivnika ni njih ne bi zanimala dozivotna vladavina nego bi se smorili i prepustili posao nekom drugom.

Zato mi sada imamo predsednika koji bi mogao da se pridruzi drustvu takvih sirom sveta.
Mozda do sada i nije nameravao da vlada jos decenijama, ali nadam se da ce od ove 2025. definitivno promeniti plan :bravo:

Po mom misljenja motivise ih inat da unistavaju svoje protivnike jer da nema tih protivnika ni njih ne bi zanimala dozivotna vladavina nego bi se smorili i prepustili posao nekom drugom.

Zato mi sada imamo predsednika koji bi mogao da se pridruzi drustvu takvih sirom sveta.
Mozda do sada i nije nameravao da vlada jos decenijama, ali nadam se da ce od ove 2025. definitivno promeniti plan :bravo:

Jako je teško prestati da radiš nešto jer vlast sraste sa životom.

Odlazak s vlasti za ljude koji su na njenom čelu jednak je egzistencijalnom opstanku. Zato tako nešto ne mogu doslovno ni da zamisle i ne žele nikada da se predaju.

Konkretno za Vučića mi ne deluje da bi se sam povukao i da nema protivnike. Opet bi vladao doživotno. Mada on jeste najavljivao povlačenja iz politike jedno 20 puta i upisao je ono za košarkaškog trenera ali ne mogu zamisliti neko njegovo povlačenje. :lol:

Može povlačenje da bude đukanovićevski; ono, da on ostane samo predsednik stranke i da kontroliše iz senke.

Jedina stvar je što je Vučić mnogo drugačijeg karaktera od Mila. Vučić živi od toga što je u centru pažnje; doslovno ne može drugačije. Da se povuče na godinu-dve u senke (Milo se suštinski tada nigde uopšte nije pojavljivao, nije čak ni u medijima pominjan...neki su ga proglašavali čak i politički mrtvim) ne deluje kao nešto što bi Vučku bilo uopšte po karakteru zamislivo.

On je prototip drama queen. Mora da uvek bude u centru pažnje; ako nije, doslovno šizi i uvek pokušava da pažnju privuče natrag na sebe, kojekakvim pričama o referendumima i slično.

Zvalousti tu svoju frustraciju da bude apsolutno glavni u selu, najpametniji u drustvu i sire, covek sa najvise "prijatelja" i poznanika odavde do Kalenic pijace (to je meni na suprotnom kraju sveta), vrhunski poznavalac sveobuhvatnih ljudskih aktivnosti od politicke ekonomije, filozofije, enologije, fudbalske taktike, navijackih obracuna, kulinarstva, pa do kamasutre- vuce iz svoje mladosti kada je bio 100%-tna dileja u drustvu. Ni nesto uspesan djak, ni spretan u sportovima a bogami ni ukljucen u drustvo, pogotovo u odnose sa suprotnim polom.

Danas imate coveka koji zeli da vam bude vegeta u svemu, da vam svakodnevni i kroz decenije dokazuje da je on sve ono sto sam gore nabrojao.
I na dozivotnu vladavinu ga nagoni bas to, da bude glavni zauvek, ne bi se on zadovoljio manjim. No, njemu je sve to olaksano jer za protivnike ima iste kao on u najbolju ruku a cesto i inferiorne ljude. Jer svako normalan se u toj dzravi manio politike.

Može povlačenje da bude đukanovićevski; ono, da on ostane samo predsednik stranke i da kontroliše iz senke.

Jedina stvar je što je Vučić mnogo drugačijeg karaktera od Mila. Vučić živi od toga što je u centru pažnje; doslovno ne može drugačije. Da se povuče na godinu-dve u senke (Milo se suštinski tada nigde uopšte nije pojavljivao, nije čak ni u medijima pominjan...neki su ga proglašavali čak i politički mrtvim) ne deluje kao nešto što bi Vučku bilo uopšte po karakteru zamislivo.

On je prototip drama queen. Mora da uvek bude u centru pažnje; ako nije, doslovno šizi i uvek pokušava da pažnju privuče natrag na sebe, kojekakvim pričama o referendumima i slično.
Ne treba da mešaš demokratske lidere (predsednik Đukanović) i tvoje favorite mračnjačkih društava (Tomislav Nikolić)

Konkretno istrebljenje populacije. Gde su radikali branili srbe istih tamo više nema.

Da, zato ih u subotu prinudno dovlače u autobusima, stavljaju u kavez i hrane parizerom ;)
Obrnuto - zato vi morate da mamite maloletnike raspustom kako bi stvorili iluziju da je neka masa uz vas.

Ali pusti Srbiju i Vucica, on (za sada) nije nikakav diktator, tema je o onim pravim tipa Alijeva, Lukasenka, mozda i Erdogana.

Back