Sta mogu da ucinim?

tamarabg

Primećen član
Poruka
708
Ostenila se kuja mesanca,zovemo je Zuta.Jako dobar pas,X meseci je vec kod nas u ulici i svi je hrane.Ostenila se ispod nekih starih kola.Bilo je jedanaest stenaca,jedan je uginuo.Svi je hranimo,uvek ima svezu vodu.Sada ima 10 stenaca,i ne zna se koji je lepsi! Tigrasti,plavi,ima jedan zuti na mamu,braon i crni sa belim carapicama...ma nisam dugo videla lepse bebice :) Zuta je srednjeg rasta,mozda i patuljastog.Odlicna je majka i jako dobar cuvar.Elem mene brine sta ce biti sa njima i kako mogu da im pomognem?ili ipak ne mogu nikako :( ako neko zeli nekog da uzme,slikacuj ih ,ima onda da se razgrabite :mrgreen:

Nikako necu moci da je odnesem.Ona je pre okota bila jako plaha,ko zna sta su joj radili,sada je prava dobrica i voli da se mazi.Ne bih mogla da je traumiram i strpam od kola.Nece ici to tako.

Slike cu postaviti dok malci malo krenu da izlaze,tek su progledali :)

Nikako necu moci da je odnesem.Ona je pre okota bila jako plaha,ko zna sta su joj radili,sada je prava dobrica i voli da se mazi.Ne bih mogla da je traumiram i strpam od kola.Nece ici to tako.

Slike cu postaviti dok malci malo krenu da izlaze,tek su progledali :)

Moraces, nadji nekog da ti pomogne, ako zaista zelis ti njoj da pomognes.
Nije lako, ali treba da znas da sinteri uspavljuju stence, ona ce se dalje razmnozavati, i da ulicni psi u proseku zive oko 2 godine.

nece joj nista biti i nece navuci nikakve traume od automobila, samo joj daj neke keksice, ili se konsultuj s vetom kako da je omamis malo i budi nezna s njom ;) ja sam imala psa koji je mrzeo automobile, pa sta cu, kad je morala - vozila se i nikad se nije ljutila zbog toga...

Neko iz uliceo je zvao valjda sintere,nesto sam razumela da oni nece doci dok ne napune 3m...Videcu sa nekim komsijama da je odvezu i zavrse to.

Sad cu najpre da se fokusiram na stenad.Oglasicu ih svuda cim ih dobro uslikam.

sto se sintera tice, samo da znas da po zakonu nemaju pravo da eutanaziraju zdrave i socijalizovane pse, mogu samo u azil da ih smeste.
za kerusu bi najbolje bilo, ako si punoletna i ako imas sredstava za to, da joj budes staratelj, znaci da je vakcinises, i cipujes na svoje ime i sterilises, naravno. tako ce biti najbezbednija ako ostane na ulici, samo sto to povlaci i tvoju odgovornost za nju.

Evo nekih slika.Bilo bi ih jos ,od svakog steneta po jedna ali mi se ispraznio aparat.

111933.jpg

111947.jpg
ovaj je sasav skrooz ;)
112146.jpg
mala tigrica,ima jos jedan tigrast mislim da je muzijak ,nesto je tamniji od nje.
112210.jpg
moja miljenica i partizanovac :D jos slika malo kasnije

Back