cLick - OR - Die
Poznat
- Poruka
- 7.126
Zak:Ne, samo sam ostao zapanjen tvojom inteligencijom.
i treba Zak.. i treba 8) A ti za to vreme spasavaj domacu privredu .. odox ja po Milku

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zak:Ne, samo sam ostao zapanjen tvojom inteligencijom.
Fabrike su propale to je cinjenica .Imam dva auta nas zastavin i strani.Strani auto jos nije "video"ni jedan mehanicar,elektricar,limar a nas me kosta 1000 eura godisnje >Mislim da dajem zastavi veliki doprinos a strancima nikakav.Kupujem domace koje bar malo vredi,i sve sto vredi od domacih proizvoda kupujem ali,ne zelim biti mazohista po svaku cenu.I nemci kupuju japanska,americka,francuska,italijanska ...kola i obrnuto.Nasi proizvodjaci mogu uzeti kredite od banaka unaprediti proizvodnju pobolshati kvelitet i vratiti kredite a ne od nas zaradjivati da bi kasnije imali sredstava za bolju proizvodnju i kvalitet na to sam mislio kada sam rekao da se ne radi tako nasi politicari u odelima onog homoseksualca seru i puni su patriotizma a sushtina je negde drugo.Ne mogu potroshachi pomoci privredi dok ona ne uchini prve korakeZak:Tako je Mandrak, pisanje u koprive je prava stvar. Mandrace kako stoje dve najvece fabrike u staroj Jugoslaviji koje se usput nalaze u tvom gradu? Crvena zastava i Filip Kljajic, zar ne mislish kada bi proradile da bi Kragujevac ponovo progledao a sa njim i pola Sumadije. Pusti ti te sto propagiraju, stavi prst na celo i razmisli koliko je ova akcija ozbiljna. A ako kojim slucajem ne mislish tako, zapitaj se sta ce ti deca raditi u Kragujevcu u buducnosti s obzirom da je taj grad mrtav jos od 95. koliko ja znam. I to sto kazes ti sto nam NATURAJU nose Armanijeva odela, zar se ti ne ponasas kao i oni misleci tako. Zar mislish da se ne ponasas kao i oni kada kupujes strane proizvode lazuci sebe kako ces jednog dana postati neko ko ce moci da sebi kupi odelo koje je kreirao taj homic. Mandrace zelje su ti puste i tako ih neces ostvariti.mandrak-21:Za svoje pare kupuje svako sta hoce.A sto se tice preporoda privrede ne radi se tako,neka naprave kvalitetniji proizvod i jevtiniji pa akcija ne bi ni bila potrebna.Bas ti sto nam tako nesto NATURAJU nose armanijeva odela italijanske cipele,voze nemacki auto...
LPhoklica:Najlepše želje su moje omiljene čokolade.
ali ih ne tamanim zato što su naše, već zato što su mnogo lepše od Milke...
Donekle si u pravu, ali onda neka nasi ljudi malo poboljsaju kvalitet svojih proizvoda i neka malo smanje cene, kako bi proizvodi bili svima dostupni, pa tek onda mozemo da pricamo o akciji "kupujmo domace- obnovimo Srbiju", jer ja ne mogu da shvatim to da jedna nasa cokolada kosta koliko i Milka, a o kvalitetu istih da ne govorimo...Shizi:Zak:Da iole znas nesto, znala bi da je veoma bitno odakle sta potice od proizvoda koji se kupuju. Iz jednog prostog razloga, dokle god se ljudi ne disciplinuju da kupuju domace proizvode nasa privreda ne moze da zazivi valjano. Mislite da bi Slovenci napredovali da nisu bili disciplinovani. Bila je svojevremeno prica sa njihovom vatom. Njihove vate nije bilo na trzistu da se kupi a i kada bi je bilo bila je i skuplja i losijeg kvaliteta od one srpske koju su isto imali na trzistu. Sta mislite koju su kupovali? Srpsku sigurno nisu. Zato danas imaju taj proizvod koji zadovoljava i kvalitet i cenu, dok ova nasa vata na njihovom trzistu danas nema sta da trazi. Tako su oni svojom disciplinom zastitili jedan svoj proizvod. Naravno to su ucinili i sa ostalim proizvodima. Dokle god prosecan Srbin nema u glavi pojam da on licno treba da doprinese nesto pa makar to i bila kupovina domacih proizvoda nece biti pomaka ni u standardu ni u kvalitetu domace robe.snaja88:retko kada JA idem da pazarim namirnice,a akcija je ok.Mada ipak je najvazniji kvalitet,nema veze odakle je nesto
Isto tako kada bi danas ljudi znali koliku stetu nanose Kinezi nasoj privredi, nikada vise ne bi kupili ni gumicu kod njih a kamoli nesto drugo.
Upravo to!
E tu si u pravu!!! Ljudi, nama je potebna sposobna "radna snaga" i sposobni preduzimaci, pa tek onda treba da mislimo na bolju prodaju nasih proizvoda. Obnavljanje privrede zavisi i od izvoza...Cekam kuma:Podrzavam akciju, ali....(uvek to "ali").
Dodje strendzer napravi fabriku u Srbiji, zaposli 200 radnika(ostali bez posla u nekoj od domacih firmi)i krene da plasira svoje(strane) proizvode na domace trziste. Nasih dvesta radnika zavisi od kupovine tih proizvoda. I sta onda?
Nije sve crno-belo.
Nasim firmama su potrebni novi, skolovani, preduzimljivi i sposobni menadzeri, a ne zadrigli, u korupciju i malverzacije ogrezli direktori, koji su navikli da ih drzava dotira i cuva socijalni mir.
Njihovi (losi)rezultati rada su vise nego ocigledni, ali to im nije dovoljno, da bi se spakovali i otisli.
Domace proizvode kupujem, ukoliko su kvalitetni i pristupacna im je cena. One loseg kvaliteta naravno ne, necu da pomazem nerad, javasluk.
Takve firme su osudjene na propast i nikakva akcija ne bi ih spasla. Valjda je to svima jasno.
Kako knjiga? :wink:snaja88:retko kada JA idem da pazarim namirnice,a akcija je ok.Mada ipak je najvazniji kvalitet,nema veze odakle je nesto
Milka je ložana, mnogo više nego što je ukusna.naturaly:da da bas su lepse...
ma daj bre...volim i ja zelje ali milka
je milka![]()
cLick - OR - Die:
Kao potro$ach sigurno necu misliti na makroekonomsQ politiku vec na svoju slatku guzu i na dzhep koji je greje. Razmi$ljanje pri kupovini treba da teche sledecim redosledom:
1. Kupiti uvek najkvalitetniji proizvod bez obzira na poreklo
2. Ako niste u mogucnosti da kupite kvalitetniji onda kupite jeftiniji (najskuplji vama dostupan)
3. Ako domaci i strani proizvod ko$taju isto (cena koju mozhete sebi da priu$tite) kupite kvalitetniji ma chiji on bio!
4. Ako je kvalitet domaceg i stranog proizvoda isti kupite jeftiniji ma chiji on bio
5. Ukoliko su odnos cena/kvalitet domaceg i stranog proizvoda isti obavezno kupiti domaci!
Ovi koraci su najjednostavnija logika po kojoj se treba rukovoditi pri kupovini, a cilj joj je da za$titi kupca tj. njegovo zdravlje i budzet. Srecni kupci srecna drzhava.
Inache vi$e verujem u kvalitet domacih proizvoda (posebno prehrambena industrija)
Ejpril:O akciji "KUPUJ DOMAĆE" i da li ste se vi priključili
toj akciji?