Šta mislite šta vas čini frajerom ?

kako bi bilo lepo kad bi bilo tako... i u stvarnom zivotu... a ne samo u teoriji...
...
Nego,
da se vratimo na temu...

- premisa :
"muskarci se dele na odgajivace i presretace."
... i nema druge podele.

-a) scena...
odgajivac pazljivo gradi, prica drzi joj koncentraciju /paznju/interesovanje... blablablabla... voli je i mazi... slusa je i postuje...

-b) zaplet
a onda naidje presretac...

a) taktika
dovoljno je mala distrakcija tipa - "look! a shiny object!" i gotovo... koncentracija/paznja/interesovanje ode...

b) strategija
dovesti sebe i svoj auto/status/izgled na nivo "shiny object-a".

c) rezultat
postajes frajer... za sve ribe sto dobro izgledaju... age 18 - 25. Ostale gledaju da se udaju pa ih interesuju drugi kvaliteti... Odgajivacki...

i sad je sve postavljeno... partija moze da pocne... sta ko voli nek izvoli...
kapiras? Varira pojam frajera... Zavisi od godina i perioda same zene...

poz

Frajer?
Inteligentan, duhovit, privlačan, vedro gleda na život.
Ume da se našali na svoj račun.
Sujeta ne dominira njegovim ponašanjem.
Ima visok stepen samokontrole.
Dobar kada je nadmoćan u odnosu na situaciju,
drugog čoveka, dešavanja u životu... Hrabar kada to nije.

I na kraju, mada ne najmanje bitno - frajer je onaj koji živi pametno.
Promišljeno i osmišljeno.

Dakle, pricas o odgajivacu?
jel tako? ... to sto si ti rekla - je dobar materijal za nekog decka...
to je neki fini momak da se zaljubis, udas i da zidate vikendicu na Kosmaju... da ostane deci... to okej...
...
ali - to nje pitanje.
...
pitanje je - a kako izgleda/ponasa se lik koji bi te naveo da onog prvog ostavis?
Tj - sta bi te navelo da takvog (koga si opisala) ostavis?

Ti izgleda ne kapiraš koliko su osobine koje sam navela retke, važne, i na kraju - privlačne. Nije to neki tamo fini dečko koji se može sresti na svakom ćošku.
To je FACA. FRAJER.

Zbog koga bih ostavila takvog dečka?
Zbog njega samog.

P.S. Ne verujem da ću zidati vikendicu u životu. Ni na Kosmaju, ni bilo gde. Takav mi stav.

Mangup ili frajer je isto! Da bi bio bilo šta od ovoga moraš da pozitivno gledaš na život, da umeš da budeš i dete i muškarac, da si obrazovan, načitan, znaš dva svetska jezika, duhovit, lukav, čest osmeh na licu, elokventan, fajter kad baš zagusti, da poznaješ dosta likova a da pri tome znaš ko je ko, dobar zavodnik i ljubavnik, ima stila u odevanju, da zna meru, inteligentan nad prosečno, neuobražen a svestan sebe, da imaš manire gospodina, šmekera i sirovine (po potrebi), džentlmen, čist, pažljiv, iskren i lažov kada moraš.
E kada sve ovo imaš nije bitno šta voziš, koliko si visok, kolika je kita, i da li imaš zaliske, firmirane stvari i mnogo novca.

nije isto...frajer moze da bude i mangup ali ne mora.
a ne znam sto je cudno ocekivati od nekoga da bude obrazovan,nacitan,da govori strani(e) jezik(e),da bude cist...:roll: posebno ako je i zena ista takva...bitan je stav i harizma...odnos prema zivotu...imas gomilu muskaraca koji imaju dobar deo naborjanih osobina pa da nisu nikakvi frajeri...
a da,frajer ne sme da bude nizak :mrgreen: onda ne mogu ni da ga posmatram kao frajera :? :lol: makar nekih 10 cm visi,odnosno ne nizi od 185 :D .e bez toga me moze nikako da bude frajer :mrgreen: za mene naravno...

Banshee:
nije isto...frajer moze da bude i mangup ali ne mora.
a ne znam sto je cudno ocekivati od nekoga da bude obrazovan,nacitan,da govori strani(e) jezik(e),da bude cist...:roll: posebno ako je i zena ista takva...bitan je stav i harizma...odnos prema zivotu...imas gomilu muskaraca koji imaju dobar deo naborjanih osobina pa da nisu nikakvi frajeri...
a da,frajer ne sme da bude nizak :mrgreen: onda ne mogu ni da ga posmatram kao frajera :? :lol: makar nekih 10 cm visi,odnosno ne nizi od 185 :D .e bez toga me moze nikako da bude frajer :mrgreen: za mene naravno...
Ја сам навео све шт мора да има и нема изузетка, и све важи ако не причамо о куловима, полу куловима, полу мангупима и сл.

@ banshee

"Shiny object" je metafora, Banshee. Predstavlja samo paradigmu neceg cime se razbija paznja. Iskoristio sam fazon iz jednog flma kao ideju za koncept...
...
Ja i inace cesto pisem u metaforama, NIKAD bukvalno. Kapiras?
...
Dakle, ako podjemo od premise da "odgajivac" pokusava da svojoj devojcici drzi paznju - da joj "maintain an eye contact"... i time da je cuva... (sto postize pricom, razumevanjem, ljubavlju, brigom, prijateljstvom...) - "presretac" mora da izvede odvlacenje ili razbijanje te paznje ako zeli da poentira. Ono sto ja zovem DISTRAKCIJA. Tu na scenu ulazi "shiny object"...
Primeri S.O. :
- stavi joj se u direktno vidno polje. (poruka - ja sam lepsi od njega, pogledaj)
- trubne sirenu svog auta od 30.000 evra (poruka - ja sam bogatiji od njega, pogledaj)
- zagleda joj se u oci dok ga ne primeti (poruka - ja sam hrabriji od njega, pogledaj)
- nasmeje se malo glasnije jednom da je siguran da ga je primetila ili sa svojim nadasve upadljivim drustvom sedne malo blize cisto slucajno (poruka - ja i moj zivot smo zanimljiviji, pogledaj)
...
kapiras?
...
postoje razliciti svetovi... to je sustina moje price.
U svetu presretaca, radi se da budes jos lepsi, bogatiji i glamurozniji. I onda imas svaku. devojke se, naravno, iskljucivo klasifikuju po lepoti. ni jedan drugi parametar ne dolazi u razmatranje.
u svetu presretaca, gleda se u sise.
u svetu odgajivaca, gleda su u oci.

licno ne opravdavam ni jedan koncept u poptunosti, skloniji sam necemu izmedju... ali to je sasim druga tema.

commodore:
@ banshee

"Shiny object" je metafora, Banshee. Predstavlja samo paradigmu neceg cime se razbija paznja. Iskoristio sam fazon iz jednog flma kao ideju za koncept...
...
Ja i inace cesto pisem u metaforama, NIKAD bukvalno. Kapiras?

ok,razumem.samo sto znam par ljudi koji izraz 'shiny object' koriste u bukvalnom znacenju i pre svega za sponzoruse.zato sam tako reagovala...

Chekaj, banshee.. jel to ono kad je Finegan "umro" a oni se ponapijali oko njegovog odra, pa se potukli i polili ga viskijem, a on se probudio i trazio jos jedan krcag viskija... :lol:...
...
(here is a funny song...)
In days of old in a kingdom bold, there lived a fearsome dragon.
And the King he was in great distress and the countries spirits flagoned.
Until one day there came a knight, he was handsome, bold, and charming.
And he slew the dragon with his sword with a smile that was so disarming.
With a hey and a ho and a hey nany no, a smile that was so disarming.

ma resicemo... evo ti another one...

Where is me shirt, my noggin', noggin' shirt?
It's all gone for beer and tobacco
For the collar is all worn, and the sleeves they are all torn
And the tail is looking out for better weather

Well it's all for me grog, me jolly jolly grog
It's all for me beer and tobacco
For I spent all me tin with the lassies drinking gin
Far across the western ocean I must wander

Kada procitam naslov teme i malo bolje razmislim ispada da se nikad nisam ni trudio da budem frajer. Uvek sam imao trip da delujem odbojno ljudima i devojakama sa strane. Ne usmislu vulgarno ili nevaspitano...nego nekom samom pojavom. To me je zabavljalo,a ja volim da radim stvari koje me zabavljaju.
Ali posto moram konkretno da odgovorim mislim da me,ako mogu da kazem frajerom cini moja gradja. Uvek mi je bilo drago sto nisam neki metiljavko...i sto su se ostali momci i moji neki ortaci cimali po teretani da bi se malo nadogradili.I uvek me setno gledali i bilo im je zao sto nemaju moju masu,da ne moraju da se pumpaju.
Eto...to je to,ako ovo sto sam rekao moze da se smatra relevantnim.
Ima tu jos nekih sitnica,ali da ne tupim dalje.

...samo i skljucivo nacin na koji covek zraci....moze cak i da bude ruzan....nije bitno....pokreti lica....nacin price....oci....tj. sta se vidi iz njih...inteligencija...i nacin na koji je predstavlja.......
...naravno iskljucujem debele likove jer oni ne mogu da me privuku....i izfazonirane......

Back