Sta mislite o Uzicu ...

Meni je samo drago što su ljudi počeli da pamte Užice po nekim boljim vrednostima:Mikicom Vesnićem,Dejanom Petrovićem,Ivanom Bosiljčićem i drugima,a ne Arsama,Kayama i sl.I da,ima i onaj lik iz Uzica sto se javlja stalno u Kontra kviz(posto meni samo TDI radio svira),onaj Borko,on mi je isto extra.Jel zna neko tog lika,jel on postoji stvarno,ili to Pop potura nekog ortaka :-)

Živim ovde od svog rođenja (16 godina), naravno volim ovaj grad, ali i ne volim. Jednostavno, previše je zagađen, pre neko jurto umalo nisam umro kada sam izašao napolje i udahnuo malo vazduha. Nekako je mrtav, a ceo život u gradu se odvija u nekih 5- 6 ulica. Ono što mi se najviše sviđa u Užicu jesu one zgrade u centru, kad god se vraćam iz škole i kako bus silazi Zlatiborskim putem, nekako me ubek zadive zgrade, i sam grad, nekako onako zbijen među ona brda....

uzice je do jaja grad,bas je grad,kada se popnes na belo groblje i slikas grad,izgleda kao da si slikao hong kong(takav je ugao odatle,svi soliteri uzica se skupe u jedan kadar odatle).inace odatle sam poreklom i evo u sredu idem tamo na par dana

Pa kako?
Aerodrom je jos uvek gde je bio, prebijen na pola zahvaljujuci tehnoloskim dostignucima amerike i njihovog exploziva . . .
Otvoren za ne komercijalne letove . . .
Pravo mesto za slikanje . . .
Ako neko sleti gore, moze samo da se slika.
Doduse moze i da poprica sa kontolorima leta i naravno cobanima koji cuvaju ovce pored piste.
A gorivo za aviJon, e za to zovnes taksi (koji je inace strasno jevtin u Uzicu) kupis par kanti i pravac pumpa, koja je tu iza nekoliko brda, na samo nekih 14 kilometara . . .

Govnjivi politikanti ga otvaraju uredno pred svake izbore...

Pas im grebo malter svima do jednog, sve su to ista slatkorecivagovna obucena u druge dresove . . .

Kostunjavom i njegovoj vladi je Ryanair nudio da ga deminira i napravi medjunarodni terminal i hangare za servisiranje i da im gore bude regionalni centar, ali nisu dali dovoljno u dzep nekome.
Verujem da je se tada za to pitao pored Zmirka Neobavestenkovica i njegovo sabanstvo gospodin Velja Lampek from chachack. . .

Zato sad bratja krvati imaju Ryanair destinacije sa 7 svojih aerodroma i putuju na puno destinacija za smesne pare, a mi imamo Ersrbiju, koja opet ima jedan polovan avion na lizingu i jbga promotivno nas deru kako oni hoce . . .

A i ko bi leteo iz Uzica bilo gde i ako BI otkud im pare, bre

;)

Sta reci o Uzicu a biti ISKREN i da te ljudi ne shvate pogresno...
ISTINA je sledeca iz mog ugla vidjenja.
Obisao sam celu SRB i skoro EX YU od Fenetica do Struge...
Uzice je jedno planinsko mesto koje je neko pokusao da uredi kao grad u nekom vremenu.Stanovnistvo pretezno brdskoplannskog karaktera i kulture hocu reci prost narod sa sela...Sav okupljen oko PP i Valjaonice ne daj boze da se to zatvori ode sve u....
Narod sitnicav,prepreden,hvalise...mislim tipicno brdskoplaninska kultura zatvorenog tipa.Glavna ulica nema nesto bas da ponudi ili reci "ima bas sve",trg-palto grada kod poste je kao navodni centar ali i to je to i nista vise.Od svih sela u okolini Uzice je postalo kao grad jer je bilo najvece Selo a da ne zaboravimo da je KP tu uvek imala svoje najjace uporiste,zato je i dobilo stilski ime grada.Gledano po lokaciji SEVOJNO ima 100x bolje mesto za izgradnji grada nego Uzice koje je rastrkano po Brdima i nedaj boze da pada kisa ili neki veliki sneg od Krcagova ne daj boze to je smrt.
Izicu jedino sto volim jeste da odem kod SULJAGE na Komplet lepinju i to je to! Da bi me shvatili Uzice nama ni bazen nego Djetinjsku plazu koja je vise prljava nego ne znam sta. I to malo ravnice sto ima zauzela je Sloboda sa svojim stadionom u CENTRU GRADA i u tom malom delu ravnice.Kao sto sam rekao SEVOJNO ima 10000% puta bolje mesto za izgradnju grada nego UZICE!!!

Aerodrom PONIKVE hm sta reci tim povodom krivine-uzbrdica sve donjega iz uzica potrebno nekih 60min minimalno do njega i to ako je sve ok na putu.Ne daj boze koji put,mozda jednog dana dodje neko imalo PAMETAN pa uredi sledece u UZickom regionu:
Sprovesti auto put od Cacka do Nove Varosi sa min.2 traka u svakom smeru,osposobiti voz da funkcionise normalno a ne ovih smesnih 40km na 2 sata ha ha ha... uzicu zatvoriti autobusku i prebaciti je u Sevojno takodje i Zeleznicku a ne to RUGLO GRADA i REGIONA.Srediti auto put do Bioske tako da se stize za nekih 15min do Ponikava.Srediti Aerodrom za civilni saobracaj i stati sa dozvolama za gradnji da se nebi prosti narod poceo naseljavati u blizini.A u tom delu otvoriti Hotele i restorane i etno turizam oformiti ne samo LETNJI vec i ZIMSKI turizam koji bi bili jedni od glavnih smerova prihoda.Uopste taj deo SRB je strahovito lep PRIRODNO ali sta to vredi kad nema ko da to PODIGNE a i NIKO NE POSTUJE tu lepotu.
Otvaranje aerodroma bi preporodilo ceo taj kraj u svakom smislu.A sama izgradnja autoputa u svim smerovima bi dovela ne samo strane investitore vec bi taj deo SRB mogao postati CH St.Moritz verujte mi ja ovo govorim/pisem iz svog iskustva.

Nista toga nema sa ovo moje mesto pa ... nego to su stvari realne kad neko prodje malo i upozna svet.SRB ima prvo sledeci problem koji nas narod ne zna ili bolje reci ne poznaje kao problem ali je problem.Ajde da vidimo koliko % mladjih generacija poznaje druga mesta oko svog grada.Primer,ajde pitaj UZicane koliki procenat je tih UZICANA bio u Pozegi-Arilju-Kosjericu-Cacku-Lucanima,Ivanjici... a takodje pitaj i sve njih navedene koliko su bili puta u susednim mestima a o BG ili NS ili Nisu da i ne govorim ha ha ha... U BG jedino ako je neko u Bolnici ili ako neko ide u Bolnicu ha ha ha... mislim ne zelim da se cuje kako se cuje ali je tako i TO JE ISTINA!!!
Omladina nam je ostala ili da kazem postala "ZATUCANA" sto bi rekli kod nas. MOmci i devojke ne shvataju da nemoraju da izadju svako vece u svom gradu ali mogu da skupe kintu pa da izadju 1-2 sedmicno njih 5 zajednicki troskovi do drugog grada i upoznati nove ljude-obicaje-mentalitet malo drugaciji itd.
Uzice kad vec se govori o njemu nije ni bio SRB grad vec su ga TURCI napravili " kula" na izlazu jer je bio vojno mesto put BiH-HR-SRB.POslednjih godina 100-200 nasejeno izbeglicama iz CG-BiH itd. a kasnije KOMUNISTICKI CENTAR KRAJA i to je to po tome je i poznato u SRB istoriji!!! Gledano realno Uzicki region je vise poznat po Monarhistickoj ideologiji u tom vremenu nego Komunistickoj ali ... Znas ono "svaki Cigo hvali svog konja" ali ajde da budemo realni ni po babu ni po stricevima.
Uzicki mentalitet je zatvorenog tipa,brdjanski.Uzicka dika je ZLATIBOR ali ja ne shvatam zasto se uzice time hvali kad uzice nema sta na Zlatiboru.Zlatibor su kupili BG i CG mafija i tacka.
Svima treba da bude primer sta je Kusta napravio,ali Kusta je prosao sveta i video sta ima taj kraj i to koristi.Ne ulazim sad u legalnost i ISPRAVNOST njega i njegove ideje Kuste ali bolje opet i neko nego NIKO.
Srbija kao prvo treba da DOZIVI SVOJ PREPOROD a dok je pod istim SISTEMOM VLADAVINE RAVA kao kod KOMUNISTA to NIKAD NECE NI DOZIVETI!!!
Daj boze da pomru ove matore KOMUNJRE ali ostavljaju nam omladinu naucenu njihovim sistemima "ZAJASI PA VLADAJ" a ako neko digne glavu SKIDAJ to barem UZICANI ZNAJU Drina nije bila daleko...stariji znaju o cemu pisem...
Pa ne kaze se za dz ERO ili Ercovi. A sto se tice mentaliteta ajde nadjite mi negde 5 Uzicana i da rade zajedno neki posao ha ha ha... NEMA IH!!! A otidji u CACAK ili kod GREBICA i naci ces ih i to ne 5 nego 10 njih rade na jednom te istom poslu.To pametnom vec dovoljno govori o mentalitetu-kulturi ... A da nepricam da neko ode u Smederevo-Nis-Bor-NS-Suboticu itd.Da vidite kako momci i devojke drugacije razmisljaju i drugacije vrednosti i stilove merenja koriste,a da vam nepricam o HR ili Nemackoj ili ... bilo kojoj drugoj drzavi u EU.
KAo prvo morate da poradite na SEBI i toje BROJ 1 a da bi se to ucinilo to TREBA DRZAVA DA UCINI!!! Zasad to jos i nezna da postoji a nema ni nameru a ne da je na vidiku. To je REALNOST bolna!!!

@ kalama, ti mora da si neki filozof (u pokusaju)?
Lupas ko Maxim po divizijim jbga . . .
Za tvoj info, kulu (na izlazu) je napravio Nikola Altomanovic, a Turci su preuzeli kad su dosli.
ERO je iz Hercegovine, a ERE, tj ERA je covek iz Uzica.
I pazi se da te Japanci ne ukradu tako pametnog i visprenog, a sad idi begaj tamo u to tvoje sumadijsko selo (Petlovac, Kokosinac ili vec kako se zove to tvoje pilicarsko selo) i cuvaj te ovce nemoj da blenes u monitor bzvz, jer da si iz GRADa, napisao bi ime istog...
Pozz iz Vijetnama

Stvarno ias interesantnovidjenje.ERO je iz Hercegovine,Srbi naseljeni bili u Hercegovini,iseljavanje istih put SRB vodi preko UZICA tu se zadrzali naziv skracen ERA.U SRB pripovedanju EROje osoba VRLO LUKAVA cak se kaze i Djavola prevede zednog preko vode,cak je prica kaze i uzjaho djavola da se ne pokvasi kolikoje bio LUKAV! Ercovima se nazivaju ljudi sa Zlatibora !

Back