Šta mislite o tetoviranju?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
5.495
TEMA.jpg

Šta je tetoviranje?

Tetoviranje
je trajno unošenje mastila različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli. Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih i društvenih razloga. Životinje se tetoviraju u svrhu označavanja vrste za uzgoj, vlasništvo, selekciju i zdravstvene svrhe.

-Izvor: https://sr.wikipedia.org/wiki/Tetoviranje

U dvadesetom veku, na našiim prostorima, tetoviranje je bilo popularno u tadašnjoj JNA.

Bile su to obične tetovaže zelene boje sa tetoviranim rečima "Skoplje 1963" ( taj tatoo je imao moj tata ).

Danas je i samo tetoviranje drugačije, koristi se mnogo boja. Tetovaže su drugačije.

Zašto se ljudi tetoviraju?
Žele da pokažu da su drugačiji. Žele da pokažu pripadnost nekoj grupi.

Šta mislite? Da li odobravate tetoviranje? Da li sami imate neki tatoo?

Foto: Pexels.com

Tetoviranje je, sa medicinske strane loše. Takođe, tatoo možda rade osobe sa niskim samopouzdanjem, kako bi ga tetovažom ojačali.

Nerviraju me kada vidim fotografiju nekoga kome je celo telo "naslikano".

Istovremeno, ne smeta mi kad vidim malo srce na nečijem ramenu..ili malog anđela.

Sama sam htela da imam tatoo malog anđela, ali se plašim igle.

Pogledajte prilog 1651650
Šta je tetoviranje?

Tetoviranje
je trajno unošenje mastila različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli. Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih i društvenih razloga. Životinje se tetoviraju u svrhu označavanja vrste za uzgoj, vlasništvo, selekciju i zdravstvene svrhe.

U dvadesetom veku, na našiim prostorima, tetoviranje je bilo popularno u tadašnjoj JNA.

Bile su to obične tetovaže zelene boje sa tetoviranim rečima "Skoplje 1963" ( taj tatoo je imao moj tata ).

Danas je i samo tetoviranje drugačije, koristi se mnogo boja. Tetovaže su drugačije.

Neprivlacno totalno.

Tetoviranje je, sa medicinske strane loše. Takođe, tatoo možda rade osobe sa niskim samopouzdanjem, kako bi ga tetovažom ojačali.

Nerviraju me kada vidim fotografiju nekoga kome je celo telo "naslikano".

Istovremeno, ne smeta mi kad vidim malo srce na nečijem ramenu..ili malog anđela.

Sama sam htela da imam tatoo malog anđela, ali se plašim igle.
I gde bi ga stavila?

Pogledajte prilog 1651650
Šta je tetoviranje?

Tetoviranje

Nemam nijednu tetovažu, svojevremeno sam hteo da istetoviram damba u intimnoj regiji međutim nisam imao podršku.. odobravam tetovaže i volim da vidim..

I gde bi ga stavila?

Na rame.

Tetoviranje i slično obeležavanje služi za raspoznavanje stoke.
Da bi se znalo kome stoka pripada.

Da, slažem se.

Mislim tako kako mislim na osnovu saznanja kojima raspolažem.

U novije vreme počelo je iz pomodarstva, ali to su tek budalaštine.

Tetoviranje nije nastalo u savremenom dobu.

Tetovirali makroi su prostitutke, da se zna koja je čija.
Tetoviranje u vojsci i zatvorima iz sličnih razloga.
Da se zna ko pripada kome/čemu.

To sam i spomenula u uvodnom postu. Pripadnost grupi je verovatno važno za one koji se tetoviraju.

Back