Sta mislite o studiranj koje vasi roditelji odljuce

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa moje misljenje bi bilo...naravno da roditelji zele najbolje svojoj deci, pa zbog toga, zele da i njihova deca budu srecna i uspesna u zivotu, da imaju blistavu buducnost.Mnogi roditelji zbog toga i ne praktikuju upis u gimnaziju jer tvrde da posle toga nisi ni ko i nista...Ali pazi stomatologija...tu se izuzetno dobro zaradjuje..na to verovatno i svi roditelji prvo misle, da mozes kasnije da sama radis i budes samostalna...ali znas veoma je bitna i VOLJA, veoma, tako d aje tesko ista postici ako nemas volje...i po tom pitanju bi trebalo da upises ono sto volis...
Pa sad ipak to su neke vazne cinjenice...na tebi je da razmislis i odlucis sta ces...srecno!!! :lol:

Ma ako ti se ne svidja, nemas sta da razmisljas o tome! Upisi sta volis i gotovo. Ako se nesto bune, a ti lepo, takticki, objasnis im koliko ce to da te smori, kako ako te ne interesuje neces dobro ni da ucis ni da radis kad, i ako, zavrsis i ceo zivot ce ti biti smoran i... popustice oni, roditelji su to, vole tebe vise no leba!
Uostalom, da sam ja slusao svoje, sad bih verovatno upisao medicinu (6 god!!!) ili prava (bubanje i bubanje i bubanje i...) ili ekonomski (cuo sam da se desilo da je covek umro od dosade uceci ekonomiju :wink: ).

Ako te to ne privlaci i ne volis NI SLUCAJNO ne upisuj jer ces lose proci u zivotu.
Znam nekoliko ljudi koji su protiv svoje volje upisali fax i samo jedan od njih je stigao do druge godine i tu i ostao.
Zato reci (i objasni) roditeljima da ti nisi igracka niti bilo sta drugo cime oni mogu da upravljaju i komanduju kako se njima cefne.
Iako zavrsis tu stomatologiju mozda hoces imati dobru platu i dobar materijalni zivot, ali novac ipak nije osnova zivota.
Yebes ti zivot ako na posao ides sav nikakav, jedva cekas da prodje radno vreme itd.

Moji se ne mesaju u to jer znaju da sam ja dovoljno pametna da izaberem ono sto volim i sto mi najvise lezi te da cu, na kraju krajeva, jednog dana ja to raditi a ne oni, prema tome, kakve to veze ima s njima?
A istim se rukovodim i kad hocu da kupim nesto sto se njima ne svidja... nece oni to nositi, ja cu :wink:
U svakom slucaju, i kad bi se mesali, to ne bi dopiralo do mene, pa bi bio uzaludan trud s njihove strane :twisted: :D

i ja imam 14 godina, pa vec otprilike znam sta bih volela da upisem.. mada, mozda mi se promeni misljenje do kraja 4. godine, ali za sada je ovako.. moja sestra je upisala arhitekturu, a mama i tata su joj govorili kao - ajde probaj jos nesto, sta ako ne upises to, i takve stari - ali se ona, hvala bogu nije dala, pa je upala na budzet!! i polozila celu prvu godinu u avgustu! :wink: :wink:
zato, ostani pri svom, ako to volis, to i radi! mada, ne mislim da si ti trazila nas savet nego sta mislimo o tome..
mislim da je to tooooliko bezveze da ne znam da opisem! kao, oni hoce da mi uspemo u zivotu i sve to.. pa to jeste tacno, naravno da jeste, ali pomalo lece svoje komplekse na nama deci - neko je ovo vec pomenuo, cini mi se ernesto_che.. e, pa tako se meni cini da to i meni rade.. ali, izvuci cu se ja, necu sigurno da idem na ekonomiju (ako se nekome ovo svidja, nemam nista protiv, mene jako smara) samo zato sto to neko oce.. sad sam samo lupila ekonomiju, moze bilo sta.. u svakom slucaju, ne dajmo se!!! :wink: :wink:

U mojoj porodici su svi pravnici. Baba, deda, mama, tetka i svi odpozadi. Mada mam nije zavrshila because of me, ali nema veze. Svejedno, ona nije ni malo htela pravo vec istoriju i to bi 100% polozila. Ja ne znam shta cu, ali bi sada volela istoriju umetnosti ili tako neshto. Svi u shkoli mi kazu da sam fenomenalna za prava, poshto stalno vodim shkolske debate (na kojima pobedjujem, da se malo pohvalim :D :oops: ) i borim se stalno za neshto. Ponekad i izmislim neku glupost jer mi je dosadno. Yup, that's me!!! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back