Sta mislite o streberima?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
А што ме гледаш? :D
Eto, lep si :lol:
Cuo sam da znaci na Nemackom utikac verovali ili ne!!A ukucaj te na Googleu streber da vidite staga ima rezultata!!
Uf, čuo si... ako ti ja sad kažem da na engleskom 'mother' znači vrata, eto, čuo si...

Streben na nemačkom znači težiti ka nečemu, stremiti.

Dakle, u izvornom značenju, ja sam štreber do poslednje koske i ponosim se time.

Družim se sa svima u razredu, i sa štreberima... i koliko ja vidim često one koji uče i znaju, a koji ne bubaju, zovu štreberima samo zato što imaju prosek 5.00.
Jedan moj drug je jedan od najboljih iz fizike i matiša, i zna da reši gotovo svaki težak zadatak za takmičenje, a da ne zaboravim matematika i fizika se ne mogu nabubatu ( nek' mi se javi kome je to pošlo za rukom? ).

Pa....
Da pocnem xa?

Dakle, ja imam sve petice, i ja i moja best frendica vazimo za najbolje ucenike u odeljenju.... ali sta ces kod nas su svi redom pranoglavi, ljubomorni fenceri, tako da smo mi i streberke! (Ja veca od moje frendice, naravno -.-)....e sad....oni uopste ne kapiraju rec S-T-R-E-B-E-R..... u potpunom smislu...taj 'streber' ceo dan uci i ne mice glavu iz knjige. To sam ja. Tako misle samo zato sto NE IZLAZIM. Ja ne izlazim jer sedim kuci i buljim u komp. Dodjem iz skole, ukljucim AFI, i redom. MCR, TH, MtV, Emo, Krsta (4umovi), You Tube i sva ta tura opet. To ja radim ceo dan....iznova i iznova...
I onda uvece kad mi dodje sestra, ja citam knjigu. Ne za skolu -.-. Eeeee tek uvece oko 22 00 ja uzmem da samo predjem pogledom preko knjige. I to nije dovoljno, pa pocne VB i ja za'ebem i knjigu. Eto to ja radim ceo dan, sto znaci da ne STREBARIM! A to sto sve znam, ja nisam kriva kad sve pamtim.... ili se naravno uvek izvucem...i tako....

Cenim inteligentne ljude koji znaju sta hoce u zivotu.I ako je za to potrebno da odvoje od izlazaka radi ucenja,podrzavam.I ako su zbog toga nazvani tako...to je malo apsurdno.
Mi na faksu streberima zovemo one koji bubace sve napamet a ne razumeju nista.

Mislim da svako , ukoliko nema svoju firmu ili vezu na poslu , treba da zna da mu je to obrazovanje jedino sto moze da dobije kao stepenicu.
Mora da zapne u necemu,pa nek je to i sport.Ali osnovna i srednja moze s minimalno rada da se zavrshi dobrim uspehom.A to se svuda trazi.
A ako je zensko naravno moze i da se sredi i puca na top-model karijeru,ali i one u zadnje vreme vishe zavrshavaju skole, jer je to nesiguran poziv i najcesce je samo dopuna karijeri.

Meni su streberi super. Doduse, ja nisam streber, ja ucim kad moram, onako, kampanjski. Ali kad nesto znam, onda znam. Postoje dve vrste strebera:
1. oni koji uce zato sto vole, zato sto imaju cilj i zato sto to rade zbog sebe
2. oni koji uce da bi bili nastavnikovi ljubimci, tj slihtare, one koje to rade, ne znam ni ja zasto i koji se ponasaju kao da su nesto iznad nas ,,smrtnika", nikad ne pomazu, vole da se isticu
meni je draza ova prva varijanta. Oni su u stvari sasvim normalna deca koja ne zele da budu propaliteti u zivotu. Uce sa razumevanjem i zbog sebe. Mislim da ja spadam u tu grupu
:)

Ја сам постао штребер (иако нисам пипнуо књигу целе године :mrgreen: )

Добио сам 5 из социологије из реферата о свастици ;) СВАСТИКА ААААЈЗ, ШИЗ ГАТ СВАСТИКА ААААЈЗ! :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back