Sta mislite o ovome?

Najjaca je Maja Vok kada kaze da ne treba kuvati jer sve ostale vrste na Zemlji ne kuvaju :dash:

Kakvih ljudi ima, pa to je neverovatno.

Pa sto pametnica ko sve ostale vrste ne ode da zivi u nekoj pecini, na livadi il u sumi?

Nek ide gola ko sve ostale vrste ili nek jednostavno crkne mlada ko ostale vrste?

Sprcala tolke godine u buljsona a i dalje lupeta...

Poslednja izmena:
to nije paleo dijeta, zapravo je sve suprotno od toga i ideja je da se covek hrani ko pecinski covek tj da ishranu bazira na proteinima (meso, riba i slicno ono sta je mogao da ulovi itd) i nadje u svojoj okolini da ubere od povrca, voca i orasastih plodova. dakle ishrana bogata proteinima i mastima sa manje ugljenih hidrata jer su zitarice, secer i slicni rafinirani proizvodi, ukljucujuci i mlecne zabranjeni ili malo prisutni.

u pravu si, pretezno meso ali pod "zrnevljem" sam mislila na semenke i orasasto voce, sto spada takodje tu. (zitarice ne, naravno, omaska u pisanju).
indirektno sam bila prisutna sceni gde kcerke pokusavaju majku tom paleo dijetom(u tom slucaju bila je bez mesa , prepuna zrnevlja) da izlece od karcinoma. zena je umiruci trazila od njih to nesto, po njima nedozvoljeno ali kcerke su u svom "lecenju" bile dosledne , jedino sto je nisu uspele izleciti.
jedna od njih je nutricionista, predavac, autor vise udzbenika u americi i licno primenjuje tzv. paleo dijetu ali bez mesa.

... ova zena je pogresila sto o tome javno prica u sredini kakva je nasa ...procitah ceo clanak i sve komentare tuga koliko su ljudi zatucani:sad2:

Da, evo i konkretnog primera. Ljudi bacaju drvlje i kamenje na zenu koja vodi racuna o zdravlju, a sa druge strane svome guruu lajkuju profil, za tri dana mesojedi mesojedu 350 000 lajkova.

Guru im je Omčo.

Omčo: Ja u mozgu imam oko 90 odsto čiste teletine!

http://www.kurir.rs/zabava/ludi-sve...am-oko-90-odsto-ciste-teletine-clanak-1611299

4909461_orig.jpg

u pravu si, pretezno meso ali pod "zrnevljem" sam mislila na semenke i orasasto voce, sto spada takodje tu. (zitarice ne, naravno, omaska u pisanju).
indirektno sam bila prisutna sceni gde kcerke pokusavaju majku tom paleo dijetom(u tom slucaju bila je bez mesa , prepuna zrnevlja) da izlece od karcinoma. zena je umiruci trazila od njih to nesto, po njima nedozvoljeno ali kcerke su u svom "lecenju" bile dosledne , jedino sto je nisu uspele izleciti.
jedna od njih je nutricionista, predavac, autor vise udzbenika u americi i licno primenjuje tzv. paleo dijetu ali bez mesa.
bzvz paleo dijeta bez mesa nije paleo, jer mu je pretpostavka da ces jesti kao pecinski covek koji nije bio vegeterijanac i apsolutno izbegavati obradjenu hranu bilo koje vrste. to je ondaneki paleo vegetarian, sto u sustini onda i nije paleo...meni je bzvz svaki ekstrem u ishrani. posebno kad je neko na samrti, daj mu bre da jede sta hoce da bar uziva pred kraj.

a sto se tzv. vegan ishrane tice, poznajem devojku, "arsin duga, dva siroka" i ne samo sto je vegan, vec sto i druge tim maltretira.
kad prodje, zatalasa se salo za njom
nisam imala priliku da uzponam debele vegane (doduse ne znam ih mnogo), ali debele vegeterijance jesam. kao ne jedu meso i "zdravo" se hrane, a vamo krkaju leba, paste, krompir i slatkise svaki dan.

nisam imala priliku da uzponam debele vegane (doduse ne znam ih mnogo), ali debele vegeterijance jesam. kao ne jedu meso i "zdravo" se hrane, a vamo krkaju leba, paste, krompir i slatkise svaki dan.

Лично познајем такву особу. Свака пекара је њена.

Килажа далеко изнад просечне, сходно томе.

Poslednja izmena od moderatora:
bzvz paleo dijeta bez mesa nije paleo, jer mu je pretpostavka da ces jesti kao pecinski covek koji nije bio vegeterijanac i apsolutno izbegavati obradjenu hranu bilo koje vrste. to je ondaneki paleo vegetarian, sto u sustini onda i nije paleo...meni je bzvz svaki ekstrem u ishrani. posebno kad je neko na samrti, daj mu bre da jede sta hoce da bar uziva pred kraj.

to je kad coveku nije dovoljno sto je nesto zdravo vec treba da je zdravije od najzdravijeg...ako je to ikako moguce.
tacno, sama rec kaze da paleo dijeta podrazava ishranu lovca i sakupljaca plodova, tako da se neki izgleda odluce samo za plodove.
to je paleolitski covek koji je los lovac pa mu svaka zver utekne:))
sve je to individualno koliko god da teoretski zagovaramo balans u ishrani.
verujem da stvarnim potrebama naseg tela(po svim parametrima) treba dodati i (uglavnom stresno) stanje duha, tako da, pitanje je koliko rezim ishrane u kome preovladava meso (svakako proizvedeno) ide na ruku a koliko na stetu coveka.

I opet, biti debeo ne znaci biti bolestan. Dok, sa druge strane, biti raw vegan, to znaci biti bolestan, i to zesce, i to ne samo psihicki.

I opet, primeri kao sto je ova voditeljka su primeri sektasa. Oni su sekta, sa svojim postulatima i svojim bolesnim nacinom zivljenja. To treba leciti.

Ti si decko iz Amerika, trebao si poprimiti njihovu kulturu postovanja izbora, a ne ovako poput nekog pecinara vredjati, i to ne bilo koga, vec ljude koji se trude da zive zdravije. Strasno, gore od fasizma.

Debeli ljudi imaju veće predispozicije za bolesti, zapravo spadaju u rizičnu grupu za razne bolesti. Oni imaju nezdrav odnos prema hrani - kao klasičan porok. I plus, ne izgledaju primereno, da ne kažem pristojno, dok vegana ima i zgodnih. :)

Netacno. Osim to za izgled, to zavisi od ukusa.

- - - - - - - - - -

Ti si decko iz Amerika, trebao si poprimiti njihovu kulturu postovanja izbora, a ne ovako poput nekog pecinara vredjati, i to ne bilo koga, vec ljude koji se trude da zive zdravije. Strasno, gore od fasizma.

Pa ok, imam pravo slobode govora da vas popljujem gde god vas vidim.

Back