Sta mislite o ovome?

Nemam pojma o organskom i neorganskom, ali zam da je kiša pre tri dana napravila takve fleke na crnoj saksiji da to ne može da se očisti.

Kakve li je tek posledice ostavila na biljke?
Začarani krug. Ljudi ne treba da se zanose da jedu zdravo, šta god jeli. Na kraju krajeva to nas čini samo jačim, oni slabiji će pocrkati. Čovek skoro pa da je stvorio neku svoju selekciju.

Naravno da je imala mnogo vise rizika i nezeljenih dejstava pa i nije prosla testove a silno su se trudili da je proguraju.Vidi se da vrlo malo znas o tematici i da si slabo pratio sve oko Gardasila. ALi ne sumnjam da ce pokusavati u buducnosti da proguraju jos pokoju. Za sve ostalo sto si napisao je samo tvoj licni pogled na celu tematiku, ocigledno je da ne raspolazes svim informacijama, ali ako ti je za utehu, izdajem ti sertifikat "normalnosti", mislim ako se pod tim podrazumeva odsustvo bilo kakvog kritickog pogleda na ono sto ti se servira kao istina. Mi ostali ludaci cemo voleti da cujemo i jos pokoje misljenje pre nego sto donesemo sud.

Dobro je Ivona, u redu je...

Nikad ne bih uspela toliko lepo da se izrazim, zato samo citiram komentar.
Retko smislen i jedini iole stručan komentar na temi.

Neka se hrane čime god žele, ali biti protiv vakcinacije znači biti i protiv čovečanstva, idi u pustinju i prašumu pa tamo živi bez dodira sa drugim ljudima pa se ne vakciniši.
Prečesto zaboravljamo kako i zašto su vakcine nastale.
Koliko je ljudi i životinja umiralo od besnila, koliko smo (svi zajedno) oboljevali od TBC-a, koliko su života odnele velike boginje, eto to nije bilo pre 200 godina, nego možda pre četrdeset i da nije sprovedena opšta vakcinacija sigurno bolest ne bi bila iskorenjena, već upravo suprotno.
Nevakcinacija je neodgovornost prema sebi, svom detetu i prema društvu u kojem živiš.
Sad je za kucne ljubimce obavezna vakcina protiv besnila, pa je i moj macak dobio istu ali samo jednom. Kada sam u strucnoj literaturi procitala da ta vakcina pored toga sto izaziva anafalticki sok, moze u 1% slucajeva da izazove tumor na mestu uboda i to u periodu od 1 do 10 godina nakon primljene vakcine, od tada samo platim i uredno lepim markice u pasos, jer mi salju po isteku godinu dana pisamce da me podsete da je vreme da ga opet vackinisem, ali vakcinu vise ne prima. Cak i za ulicne macke je bila neka varijanta da grad nudi besplatnu sterilizaciju u kompletu sa obaveznom vakcinom protiv besnila, pa sam ipak nasla gde rade sa popustom sterilizacije za ulicne macke, ali bez te vakcine. Ocenila sam da je rizik da obole od besnila u Beogradu mnogo manji, zapravo nema ga vec nekoliko decenija unazad, u odnosu na taj tumor koji se moze javiti kao posledica vakcinacije, za koji niko nece ponuditi pomoc ako zivotinja od njega oboli, a lecenje svi znamo koliko kosta i koliko se u njega treba uzdati. Da li bi takva godisnja vakcina kod ljudi bila primenjivana da takvi rizici postoje, ili bi se potrudili da nadju neko bolje resenje, to je vec drugo pitanje.

Nisam nista citala o vakcinaciji dece, ali kada bih procitala u strucnoj literaturi (ne u raznim magazinima, na netu i sl...) da rizici opet prevazilaze koristi od vakcine, nisam bas sigurna da bih bila odgovoran gradjanin koji razmislja o opstem interesu, jer jedan od razloga obavezne vakcinacije je upravo to. Nije ni u redu da ostali roditelji vakcinisu decu da bi se suzbila neka bolest, a pojednici medju njima da se slepaju jer se plase potencijalnih rizika, a ustalom i okruzenje je zahvaljujuci drugima prilicno bezbedno. Jedino preostaje da se vrsi pritisak na proizvodjace vackina da one budu sto bezbednije.

Ali upravo o tome se i radi.
Da li petovalentna il tako neka, ne pratim pomno te tokove, niti sam majka nit imunolog, al znam da se radi o osnovnim vakcinama.

Vakcine protiv influence i jesu prvenstveno za uzimanje keša, moj neki skromni sud.
da to je i moje misljenje. postoje neke vakcine koje su protiv teskih bolesti koje su ok mozda skoro iskorenjene danas ali i dalje postoje i mogu da ostave strasne posledice. i postoje sezonske vakcine ili vakcine za neke bolesti tipa ovcije ili male boginje koje redom sva deca preleze i kraj price :confused: taj autizam se mislim bas vezuje za vakcinu protiv malih boginja u americi, ali koliko sam shvatila nije toliko u samoj vakcini prolem vec sto se daje jako rano i u kombinaciji sa jos nekoliko drugih vakcina sto naravno osetljivom imuno sistemu tesko da moze da prija.
Influenca je virus koji menja oblik konstantno. Samim tim ako se vakcinises protiv "zastarelog" virusa - nemas nista od toga.
Ali ima toga jos, nije samo influenca.
Kazem ti...nama su kod male preporucili tri neobavezne vakcine (svaka po 100 EUR otprilike)...razmisljali smo se i onda smo bili u fazonu "neka joj daju to, bolje vise nego manje zastite", i na kraju nas jos debili napali u bolnici, kao "vi je 100& niste dodatno vakcinisali", pa kad su videli da jesmo kao "jeb*ga, ipak ta vakcina ne pokriva sve". :roll:
moja keva je paljevina klasicna za vakcine i celog zivota me jurila da se vakcinisem pred sezonu gripa ovoga ili onoga. a ja nikad nisam htela jer u najgorem slucaju dobijem grip odlezim kod kuce missim ne zivim u nekim uslovima gde ne mogu da se lecim ili ne mogu da priustim to sebi...na kraju krajeva, i tako daleko od toga da sam svake sezone imala bolestine jer nisam. ja sam od kad sam mogla sama da odlucujem uvek birala da ne uzimam vakcine. i danas kad hoce na tebi da eksperimentisu nove vakcine (a uvek imaju da mi preporuce nesto "nezaobilazno") raspitam se o cemu se radi, zahvalim,napravim svoju pretragu na temu i ne uzmem je. naravno cena prava sitnica ko i uvek :mrgreen: medjutim nije cak ni to razlog, vec jer necu da na meni testiraju nove vakcine pod izgovorom da se to mora sada jer je tako superiska i obavezno :confused: fala lepo, testirajte na drugima.

moja keva je paljevina klasicna za vakcine i celog zivota me jurila da se vakcinisem pred sezonu gripa ovoga ili onoga. a ja nikad nisam htela jer u najgorem slucaju dobijem grip odlezim kod kuce missim ne zivim u nekim uslovima gde ne mogu da se lecim ili ne mogu da priustim to sebi...na kraju krajeva, i tako daleko od toga da sam svake sezone imala bolestine jer nisam. ja sam od kad sam mogla sama da odlucujem uvek birala da ne uzimam vakcine. i danas kad hoce na tebi da eksperimentisu nove vakcine (a uvek imaju da mi preporuce nesto "nezaobilazno") raspitam se o cemu se radi, zahvalim,napravim svoju pretragu na temu i ne uzmem je. naravno cena prava sitnica ko i uvek :mrgreen: medjutim nije cak ni to razlog, vec jer necu da na meni testiraju nove vakcine pod izgovorom da se to mora sada jer je tako superiska i obavezno :confused: fala lepo, testirajte na drugima.

Pa ljudi su prilicno glupi. Da podsetim samo koju kintu su uzeli pametni na ovcama dizuci paniku oko svinjskog i pticijeg gripa...."morate se vakcinisati, umrecete ako ne kupite bar 300 maski za lice" itd.
Dokle god je ovaca - bice i sisanja. Klasika.

Poslednja izmena:
e pa sad valjda ima na netu ali koliko se secam soja i kinoa imaju svih 9 esencijalnih aminokiselina to su valjda one koje telo ne moze samo da sintetise...meni je mnogo interesantnije da se medju ljudima koji jedu meso mnogo cesce desava nedostatak b12 nego medju veganima i vegetarijancima mozda zato sto oni o tome vode racuna

Objasnili smo na temi "Vegetarijanski kutak" iz kog razloga mesojedi koji preko mesa unose enormne kolicine vitamina B12 pate od nedostatka istog, za razliku od vegana i vegetarijanaca koji nemaju tih problema.

Заје*авати се са дететом, односно његовом исхраном у том узрасту је превише неодговорно. Чуј, беба вегетеријанац. Сад јој треба да уноси све намирнице, па нека само одлучује кад буде довољно порасло како ће се хранити. Одлуку за вакцину не би' ни да коментаришем х)

Ti koji tako hrane bebe su bolesnici, i postoji masa primera gde bebe od godinu i po imaju kilazu kao da imaju 6 meseci, sjebe im se celokupni sistem, postanu alergicne na neke stvari. Ti ljudi su bolesni. Kada se malo bice razvija, treba mu meso. Ne samo meso, naravno, ali sto raznovrsnija ishrana, koja ukljucuje i meso. Matori konji neka rade sta hoce.

Nemam pojma o organskom i neorganskom, ali zam da je kiša pre tri dana napravila takve fleke na crnoj saksiji da to ne može da se očisti.

Kakve li je tek posledice ostavila na biljke?

pa valjda crne fleke i svakakve stete.
a jel ti poznato da smo mi, ljudi, biljke insekti i zene oni koji su preziveli od svakakvih bolestina?

mi svi na ovoj planeti smo bre holokaust survajversi bre!

Ti koji tako hrane bebe su bolesnici, i postoji masa primera gde bebe od godinu i po imaju kilazu kao da imaju 6 meseci, sjebe im se celokupni sistem, postanu alergicne na neke stvari. Ti ljudi su bolesni. Kada se malo bice razvija, treba mu meso. Ne samo meso, naravno, ali sto raznovrsnija ishrana, koja ukljucuje i meso. Matori konji neka rade sta hoce.

:pivce:

Tako je.

Vakcinisala sam dete po pozivu, i sada kada razmislim tada nisam ni mislila treba li to ipak ili ne. Kao ovčica- poziv, ideš... Na one koje nisu obavezne nisam ni pomislila. Nisam panicar, izbegavam lekare kada god mogu i prvo probam prirodno lečenje, po receptima baka. Mislim, zašto bih skidala temperaturu bebi cepicima ako mogu rednim krompirom u čarapi i sl.?
A sto se hrane tiče... Uvek sam pre za zdravo, domaće... Najviše bih volela da imam baštu i sve svoje. Još kada bih živela na moru... na meso ne bih ni pomislila. Ne mislim da se ukidanjem istog detetu nešto posebno uskraćuje. Ali nisam ni za striktno i ekstremno. Svako insistiranje je preterivanje. Moramo se i čeličiti. Lepo je dete naučiti da izabere zdravije i navici ga na te ukuse. Ali će uvek biti i situacija gde se ne pazi, treba li onda njemu spakovati štapiće šargarepe dok drugi jedu nezdravo? I to je neka vrsta nezdravog uticaja, preterano odvajanje od većine, teže uklapanje i prilagođavanje. Mislim da bi tom detetu jedan čips ( koji inače ne podrzavam) napravio karambol jer organizam nije navikao. Dakle, kod kuće što više voća, salata, "na kašiku",... i sticanje zdravih navika. Ali poneki izlet sa picom ili sladoledom nije smak sveta :)

Ko sto vec rekoh, ko god misli da je vakcina stetna nek ne vakcinise ni sebe ni decu molim vas.

Sto pre pocrkate od neke sprecive bolesti to bolje za ostatak ljudske vrste

Problem je u tome sto oni tako ne uticu samo na svoje, i zdravlje svoje dece, nego na zdravlje svih.

Ova nesrecna voditeljka i nas drugar Kamael nisu tamo neki obicni vegetarijanci, posto vidim da se ovde na temi uporedjuju ovi sto jedu meso sa vegetarijancima, pa to su kao dve legitimne opcije, dva izbora. Obicni vegetarijanci su obicni ljudi sa nekakvim ok stavovima. Ovo su nenormalni clanovi posebnog kvazi-naucno-vegansko-antivakcionalnog pokret, jedne posebne sekte bolesnih ljudi. Obavezno procitati ovo:

http://ateisti.com/organizovana-sekta-sladane-velkov/

To nisu tamo neki obicni vegetarijanci koji jedu i kuvano povrce, ovo su likovi koji zagovaraju raw veganstvo, a jesti nekuvano je potpuna, ali potpuna bolest

http://balkankomuna.com/uncategorized/cinjenica-ili-fikcija-sirovo-povrce-je-zdravije-od-kuvanog/

Back