STA MISLITE O OBAVEZNOJ PRETPLATI ZA RTS?

• Začetnik teme Začetnik teme stevo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
fosilvaso:
A šta će vam više vojska, pogotovo ona koja još zaudara na tiletovu JNA i ako više nemate namere ratovati?
Osim toga, situacija je takva: Ili harač raji, ili krediti u inostranstvu....Da imate RH političare, bili biste već dužni 60 milijardi eurića....
hahaha cuj vaske sta se duga tice on je ustvari jednak i u hrvatskoj i srbiji kada uzmes koliko danas vredi jedna glava na panju u zagrebu u beogradu
biti duzan u srbiji petnaestak milijardica je danas veci dug od tridesetak u hrvatskoj ako opet uzmes po glavi :D:D:D

Pretplata za RTS je namet kao i svaki drugi. Da je to politika drzave da se javni servis kao npr. RAI ili BBC finansira iz budzeta drzave, to bi bilo razumljivo. Ovako kada kasa pocne da se prazni...daj RTS...daj taksu na mobilne tel....mozda bude ponovnog reotkupa stanova. Za ovo poslednje treba zahvaliti socijastima sto su omogucili da ljudi dodju po jeftinim cenama do vlasnistva. Mogu samo da pretpostavim sta bi demokrate posle 5. oktobra uradile da stanovi nisu bili otkupljeni.
Problem u RTS je vece prirode. Ima jako puno zaposlenih koji nemaju veze sa poslom koji treba da rade. Ima policajaca, dousnika, rodjackih veza, ljubavnica...Znam dobro sta govorim. Drugi je problem sto RTS iz naknade koji ce dobiti od takse nece ni dinara odvojiti za proizvodnju domacih kulturno umetnickih projekata i igranih i dokumentarnih filmova, sto su Zakonom obavezni. Za vreme SM to je bilo striktno postovano, posle njega ne.

marlon:
Pretplata za RTS je namet kao i svaki drugi. Da je to politika drzave da se javni servis kao npr. RAI ili BBC finansira iz budzeta drzave, to bi bilo razumljivo. Ovako kada kasa pocne da se prazni...daj RTS...daj taksu na mobilne tel....mozda bude ponovnog reotkupa stanova. Za ovo poslednje treba zahvaliti socijastima sto su omogucili da ljudi dodju po jeftinim cenama do vlasnistva. Mogu samo da pretpostavim sta bi demokrate posle 5. oktobra uradile da stanovi nisu bili otkupljeni.
Problem u RTS je vece prirode. Ima jako puno zaposlenih koji nemaju veze sa poslom koji treba da rade. Ima policajaca, dousnika, rodjackih veza, ljubavnica...Znam dobro sta govorim. Drugi je problem sto RTS iz naknade koji ce dobiti od takse nece ni dinara odvojiti za proizvodnju domacih kulturno umetnickih projekata i igranih i dokumentarnih filmova, sto su Zakonom obavezni. Za vreme SM to je bilo striktno postovano, posle njega ne.
za RAI pretplata postoji ali nije ovako kurvanjski sklepana unutar struje nego dobijes racun kao i svaki drugi ali im zato i uspesnost naplate nije bas na najboljem nivou ali zato malo malo pa se na nekom bedniku slome kola pa rikne na sudu za njih desetak

veKsla:
za RAI pretplata postoji ali nije ovako kurvanjski sklepana unutar struje nego dobijes racun kao i svaki drugi ali im zato i uspesnost naplate nije bas na najboljem nivou ali zato malo malo pa se na nekom bedniku slome kola pa rikne na sudu za njih desetak

Sklepana je u okviru struje da bi lakse moglo da se manipulise sa novcem. Pretplate treba da bude i sa tim novcem da se No.1 nacionalni medij oporavi i da postane servis svakog gradjanina ove zemlje, a ne po potrebi ove ili one stranke. Sve je to stvar dugorocnog planiranja a to je kod nas mislena imenica kod politicara koji drze poluge vlasti u zemlji.

Upravo je pretplata, a ne finansiranje iz budzeta, jedna mera protiv uplitanja politike u programsku i informativnu shemu.
naravno ne ocekujem da ce za mesec dana trs da funkcionise kao bbc, trebace 10-ak godina.
Za ove dousnike i ljubavnice ne znam zaista, moguce je da ih ima, tek rts ima 8000 zaposlenih, a ta brojka mora da se prepolovi.
U moraju da postoje odbori u kojima ce gradjani ne samo da kontrolisu ako im se koriste pare, nego i koji program hoce da gledaju.(naravno kic ni tada ne moze da prodje)
to sve danas postoji u bbc-u, koji treba da nam bude uzor, slozicemo se nadam se.
P.S. nego vidite li sto pink stvara strategiju sa nacionalnim dnevnikom?

RTS nikad ne moze biti kao BBC i to se zna. BBC je svoj ugled i reputaciju stekao na ogromnom broju dramskih epizoda i serija, kao i vrhunskim kulturno umetnickim programima. To RTS nikada nece dostici. RTS mora da bude sto objektivniji servis svakog stanovnika zemlje u kojoj zivimo. Znaci informacije vezane za sve politicka desavanja kao i sve politicke opcije moraju biti predstavljena u onoj meri kako to dolikuje. Direktor te kuce mora biti covek stranacki neobojen. Kod nas je sve suprotno od toga. Samo finansiranje nema veze sa ciljem ostvarivanja tog zadatka. Treba samo stvoriti maehanizme koji ce omoguciti pravu kontrolu tog servisa i pola posla je zavrseno.

marlon:
RTS nikad ne moze biti kao BBC i to se zna. BBC je svoj ugled i reputaciju stekao na ogromnom broju dramskih epizoda i serija, kao i vrhunskim kulturno umetnickim programima. To RTS nikada nece dostici. RTS mora da bude sto objektivniji servis svakog stanovnika zemlje u kojoj zivimo. Znaci informacije vezane za sve politicka desavanja kao i sve politicke opcije moraju biti predstavljena u onoj meri kako to dolikuje. Direktor te kuce mora biti covek stranacki neobojen. Kod nas je sve suprotno od toga. Samo finansiranje nema veze sa ciljem ostvarivanja tog zadatka. Treba samo stvoriti maehanizme koji ce omoguciti pravu kontrolu tog servisa i pola posla je zavrseno.
sta se pravis blesav jel ti cujes sta te pitam:D

Ma gde ce on kod nas smrtnika...Mi smo ti brate negde na mestu one karike koja nedostaje kao onda kad smo razglabali o Darwinu. Niti ljudi niti majmuni. E vidis kad si tako tretiran onda ti ne gine samo jedno: il zooloski vrt ili vrt uzivanja. Pa sad ti izaberi sta ti je lepse :p :p :p :evil: :evil: :evil: :x :x :wink: jeb*m ti ove smajlije sad krenuli i kod mene. Cime sih skinuo? :-| :-| :idea:

marlon:
Ma gde ce on kod nas smrtnika...Mi smo ti brate negde na mestu one karike koja nedostaje kao onda kad smo razglabali o Darwinu. Niti ljudi niti majmuni. E vidis kad si tako tretiran onda ti ne gine samo jedno: il zooloski vrt ili vrt uzivanja. Pa sad ti izaberi sta ti je lepse :p :p :p :evil: :evil: :evil: :x :x :wink: jeb*m ti ove smajlije sad krenuli i kod mene. Cime sih skinuo? :-| :-| :idea:

irovto rozorp :D eto tako se skidaju kapiras:oops:

veKsla:
irovto rozorp :D eto tako se skidaju kapiras:oops:

Znaci sektasi krenuli da ubacuju. Prvi put sam cuo za njih kad sam davno slusao Beatles i pesmu "Day in life". E sad tu imas deo na kraju kad je pustis unazad da vidis sta pricaju da ne verujes.... :x :x :x :x :x :roll: :roll: :roll: :idea: :confused: Sad cu ja to da sredim malo etiola za bubasvabe i eremita ima lek za buba ruse, ima da begaju :wink: :wink: :wink:

Back