Mali_Oglasi:
Ja pricam o ozivljavanju te tradicije... Vidis da me ne slusas sta kucam... Oziveti nesto sto je kumunizam unistio... To je za mene kao vracanje crkvenih kalendara, svetaca... Ja nisam znao, na zalost nista o tome, do devedesetih... Vratiti sve sto je bilo pre kumunizma... Dedovinu(imovinu), Praznike pa i monarhiju... Oziveti i vaskrsnuti nesto sto nam je oduzeto i ubijeno...
Тако волим да причам....кроз дискусију а не кроз вређање...е сад да размислим...
Поштујем твој став, и ово је добар аргумент, требало ми је да размислим, али ја ипак мислим другачије, видиш ја лично сматрам да кад би увели монархију, људи не би имали изграђен однос према томе, као кад дете оде у цркву па не зна како да се понаша, па трчка лево-десно....само што су овде то одрасли људи, дете можеш научити, а ово би све било на нивоу неких обичаја који би постојали само за телевизију(типа ''краљ подигао заставу на том-и-том месту''), то би постала свакодневница која ником не значи ништа, и на крају би то народ прихватио као тему ''за уз кафу''... сваки смисао традиције би био изгубљен...
Слажем се да је(да тако кажем) ''стање наше традиције'' лоше, и да је комунизам ту доста одговоран(као и кад су марта Албанци попалили цркве на косову), и слажем се да је то изузетно лоше по нас саме, то је моје мишљење, неко не мисли тако и то је ОК, али ту је потребно нешто ''дубље'' и ''јаче'' од краљевине. Да данас успоставимо монархију, људи не би имали однос према њој, и кад немају однос Србија не би ''спремно''(тј. онако како би да смо одувек били краљевина) дочекала краља, једноставно људи не знају како да се поставе у односу на краља, јер га нису(ове генерације) ни имали, све би се то изврнуло у нешто друго, пошло би контра правцем, краљевска породица би била једноставно предмет трачарења таблоида, било би ''јел си читала принц купио нова кола'' исл. јер људи у недостатку схватања и разумевања како треба да изграде правилан однос према монархији, добили би однос(који познају и који им је познат) какав имају према глумцима, певачима исл. и то не би била традиција, то би било ругање традицији. То је велики ризик који носи повраћај краља, како да се схвати како да се понаша према истом....а по мени то би све нанело већи ''ударац традицији'' него што би је поправило.... тако да морам и даље остати при свом ставу да ово не би помогло традицији...