Šta mislite o nekadašnjim ORA /omladinskim radnim akcijama /

ovih dana sam slucajno u krugu prijatelja zatekao diskusiju o iskustvima sa ORA.iznenadio sam se koliko su ljudi poneli toliko lepih uspomena sa ORA,koliko su im te drage uspomene jos sveze u pamcenju.svakako sam i ja ucesnik nekih ORA,i takodjer sam podelio svoja iskustva sa prijateljima.
znam da ce kod mnogih od vas ova tema izazvati raznorazne reakcije,al bih voleo da se u diskusiju ukljuce ljudi koji su zapravo bili ucesnici ORA.bilo bi lepo da iznesu svoja misljenja---dal su ORA bili promasaj,ili nesto drugo ...????
Za većinu omladinaca i omladinki,ORA su prava stvar.Ovako ne znaju nizašta osim za gudru i alkohol.

mislis da bi ih neko naterao da ustanu u 4.30,da im dan bude ispunjen sto radom sto zabavom,leganje u 10.00,i tako 30 dana.....mislis li da danasnja omladina ima energije za tako nesto ????
Političari su donošenjem loših zakona od dece napravili debile.Kad bi se vratili stari propisi,ne bi visili celu noć po kafićima jer istih ne bi bilo a ostali objekti bi posle 24 00 trebali da budu zatvoreni.Sada bi bila potrebna diktatura da se život vrati u normalu.

Jab i te kompjuktere zabranio

To, znas, ono samo sjedi pred onijem staklovizorom i stisce one neke tipke... ono nesto tamo puca i svjetluca ko vatromet na olimp'jadi u rajvosa, yebe sebe ti... I tako stalno sjedi, i ja mkazem, ajd napolje ba, treba bascu okopat, a ono nece, jednako u oni staklovizor gleda... i kaze meni 'LOL'.

Ja ne znam dokle to tako i ocel neko sta preduzimat sprocu tije pojava, al ja mislim das ne moze to tako... zamog vakta nije bilo tih kompjuktora i racunala itog, i jab to zabranio. I tacka.

:per:.. Ja sam ko balavac išo na tri Radne akcije batoo...Šabac `82, Kopaonik `83, Zagreb `84...
Samo lepe uspomene me vežu za njih. Jeste se ustajalo rano, i crnčilo na trasi, ali je zaebancije bilo za desetku. Kamo lepe sreće da se takve akcije i danas održavaju.:gace:

Ja sam na akciji prvi put poljubio jednu slovenku koja je bila starija od mene 5 - 6 godina.

ovih dana sam slucajno u krugu prijatelja zatekao diskusiju o iskustvima sa ORA.iznenadio sam se koliko su ljudi poneli toliko lepih uspomena sa ORA,koliko su im te drage uspomene jos sveze u pamcenju.svakako sam i ja ucesnik nekih ORA,i takodjer sam podelio svoja iskustva sa prijateljima.
znam da ce kod mnogih od vas ova tema izazvati raznorazne reakcije,al bih voleo da se u diskusiju ukljuce ljudi koji su zapravo bili ucesnici ORA.bilo bi lepo da iznesu svoja misljenja---dal su ORA bili promasaj,ili nesto drugo ...????

Pa da se ukljucim kao ucesnik tri savezne ORA i dve republicke.Nikad nista bolje nije smisljeno i osmisljeno kao nacin sticanja nekih navika i postovanja nekih pravih vrednosti,pocevsi od casnog i postenog rada,pa preko solidarnosti i empatije,do prijateljstva i tolerancije prema drugima i drugacijima.Moze da misli ko sta hoce,onaj ko nije doziveo to iskustvo ,ne moze ni znati sta je ono sve dobrog ,pa ponekad i loseg moglo doneti.A ni ono lose,nije bilo zgoreg iskusiti,jer i to je zivot.

Pa da se ukljucim kao ucesnik tri savezne ORA i dve republicke.Nikad nista bolje nije smisljeno i osmisljeno kao nacin sticanja nekih navuka i postovanja nekih pravih vrednosti,pocevsi od casnog i postenog rada,pa preko solidarnosti i empatije,do prijateljstva i tolerancije prema drugima i drugacijima.Moze da misli ko sta hoce,onaj ko nije doziveo to iskustvo ,ne moze ni znati sta je ono sve dobro ,pa ponekad i loseg moglo doneti.A ni ono lose,nije bilo zgoreg iskusiti,jer i to je zivot.

Jes ba, i zahvaljujuci tijem vrijednostima i empatji i tolerancji i radu i svemu tom nasa Juga jaca nego ikad prije!

Back