Šta mislite o ljudima koje stalno uzimaju neopravdano (lažno) bolovanje?

To sta radi ministarstvo radnicima u zdravstvu odavno je kriminalno i po ljudskim i po pravnim kriterijumima..

Ogranicavanje broja uputa...npr , nebuloza koja trazi od lekara da gazi hipokrata direktno
Da zaebava bolesnika, direktno
Da ga obmanjuje i spinuje i dovodi u kriticno zdravstveno stanje dok ne postane urgentno...
Nista od preventive to je samo za one koji su bliski lekarima opste prakse i specijalnim timovima..

Da ne navodim dalje..
Retko koji medicinar u Srbiji trenutno nije postao zamorce i radi svog mira pristaje da bude ku.rvaja nevidjena prema direktoru ustanove i politicarima, retko koji ...
A to je prvi korak, pa posle ide korupcija, pa ide i mito itd ited..

Ja licno znam vrlo malo ljudi koji se sheckaju , tj da im je poslovna kontrola tako mala da mogu da stalno vise na bolovanju..
Cak i kad su polutani , tj seljaci koji razmisljaju sta ce da rade i kad...
To se najvise odnosi na polutane..
Ali to se resava drugacije ne tako sto bijes gradjane pacijente po usima, zar ne?
Resava se tamo gde je i problem, posaljes mu agenta koji proveri 20 ljudi dnevno , i svi se useru..
Dovoljno je da bude 20 takvih zaposlenih , i nestace polutana u takvom obliku...
Bolovanje da bi obavio licnu obavezu , deciju obavezu i slicno se koristi , to su dan dva tri..
Ali to je krivica i poslovne politike koja ne dozvoljava vise od odredjenog broja slobodnih dana...
Ili uzimanje godisnjeg odmora u vidu dan dva..

Sve to se zna u praksi , ja znam, dobro ja znam i lekare, pa znam iz oba ugla...ali znaju i lekari to , neki cak i bolje od mene, samo ja imam menadzerski pogled na taj problem...

Da li neko moze da trazi bolovanje a da je samo nesposoban taj dan..
NE
Ali onda treba da postoji slobodan dan institucionalno ,
Izabere ja sam nesposoban ili sam sposoban ali necu danas da radim i kraj..
Da ga ne pitam da li je zbog deteta i zabavista, ma necu da mi daje opravdanja uopste, ima godisnju kvotu pa nek ili menja posao ili godisnje se uklopi u broj slobodnih dana.,
A ne da ja planiram da mi radno osoblje bude stalno zdravo stalno bez problema i umesto 20 zaposlenih imam tacno 12...e al sam ispao pametan, ebo sam im kevu , ne smeju ni da imaju slobodan dan...bas sam pametan i povecao prihode mom preduzecu , jel da..
Ali to je na mnogo mesta i krivicno...prekrsajno je sigurno..
Nije ni ljudski..

Lekar opšte prakse za duže bolovanje mora da piše komisiji mejl i da obrazloži predlog i podnese lab. rezultate na uvid - isto mejlom.
Komisija rešava u roku 24 sata.

I još imaju pojačane kontrole.
-------------------------------------
Znači lekar O.P. sebi komplimuje život ako daje lažno bolovanje,... pa i oni to izbe

Možda niste upućeni,.. teško sada lekar opšte prakse daje bolovanja, ( i kada nije lažno) .. do 10 dana i to teško,.. imaju oni kontrolu nad njima za to.
lekar specijalista još nekako, ali to onda nije lažno.
Vrlo lako i komisija daje bolovanja, i to preko veze, maticni lekar ima "svog coveka" kome treba dati bolovanje pa tako usluga za uslugu. "Gospođetina" je totalno pravila budalama ostale jer je skoro svaki dan postavljala stori-je na soc. mrežama na kaficu, na plažu, u depilacionom salonu itd. a, na posao ne ide cjelo ljeto.

Ćao. Novi sam na forumu, a ovom temom me je inspirisala osoba koja znam kada je prethodni put bila na posao uzimala u godinu i 4 duža bolovanja, a realno i pouzdano znam da nije imala apsolutno nikakve zdravstvene smetnje. Dakle, mlada osoba u 33-34 godine izostajala je više od 6 mjeseca sa posla (ukljućujući i godišnji), a za svo to vrijeme aktivno izlazila, stalno kacila slike na druš. mrežama lepo obućena, pije piće, ljetom koktelcici ovo ono, u buticima isprobava garderobu, a sve to vrijeme na bolovanju. A, poslodavci i kad su svikavali sastanke o lažnom bolovanju, (a bilo je i to u toj firmi sa preko 600 zaposlenih) ta osoba nije nikad imala probleme, a neko recimo koji je uzeo tjedan dana bolovanja, a vidjeli da zloupotrebljava bolovanje, njega na sastancima javno pokazivali prstom. Ćak mi je i koleginica rekla, (i u to sam se lićno uvjerio) da iako ona vec recimo na bolovanju 3 nedelje one nju upisavaju na
spisku kao da ide na posao, ne u grafu "sickness" (njena bolovanja su isla najcesce 7-8 nedjelja, 4 puta u godini). Dakle, tu je bilo i zaštite od strane nekih "većih ljudi" u firmi. Šta mislite o ovom tipu ljudima, koji još na ovo i se ismevaju na poštene ljude koje kao su "glupe" pa crnče na posao. Bilo je i takvih komentara na javnim fb objava od strane konkretno ove osobe. I dali bi tu vi nekako reagovali jer znam da je i bilo pokušaja nekih da prijave ali ne znam šta se desilo.
Ta ima neki psihički problem,...plaćaju je da ne dolazi na posao.😁
Niko joj ne može zabraniti da visi na društvenim mrežama, jer to nije zloupotreba bolovanja.😁

Ta ima neki psihički problem,...plaćaju je da ne dolazi na posao.😁
Niko joj ne može zabraniti da visi na društvenim mrežama, jer to nije zloupotreba bolovanja.😁
Zloupotreba je da dokazuješ svakodnevno da si zdrav za svakakvih aktivnosti i kačiš slike, snimke sa zabave, a samo da si "bolestan" za posao koji i nije tako fiz. zahtevan.

Zloupotreba je da dokazuješ svakodnevno da si zdrav za svakakvih aktivnosti i kačiš slike, snimke sa zabave, a samo da si "bolestan" za posao koji i nije tako fiz. zahtevan.
Ja tebe savršeno razumem.
Ali,...razumem i nju.😁
Nemamo svi istu sliku i percepciju sveta. Neko misli da je rad stvorio čoveka, dok drugi misle da nas takva vrsta rada samo izrabljuje. Pa tako ovi drugi traže način da sebe zaštite.
Ne verujem da je upereno lično protiv tebe ili bilo koga drugog.

Back