Шта мислите о лајф коучевима?

Mislim sve najgore, svaka budala na netu sad moze to da bude ako skupi grupu pratilaca.Onda prdi nesto i izmislja toplu vodu dok ga algoritam preoorucuje idu mu pregledi i kaolje mu kinta.A on samo treba da prdi i kopira vec nesto receno i izmislja toplu vodu...
Kao ubacujunesto svoje i bka bla ko neke seoske babe sole pamet i cesto oni koji se orime na to njihovo budu jos vise razocarani u sebe nego pre.80% njih predstavljaju i uce ljude da jure neke holivdske standarde zivota i standarde koje se predstavčjaju na drustveim mrezama i ako to ne dostizes ti si u problemu i moras kao da ih slusas.

More mrs bre tamo, bas cu da radim kako ja hocu itd prdonje...Nijedana individua bema isti put da bi slusala prdonje niti slican da bi to njihovo ordenje moglo da uspe kod nekog.Tu su karakteri, sredina, okolnisti i milon stvari koji uticu na coveka i nikad ne moze da se necije prdenje primi na nesto tako da bi uspelo i samo stvara kontra efekat.Toksicni ordezi prdonja nabijaju ljudima na nos kako sta i zasto!Ma kako da ne.

Preporucujem, gledajte poucan film o necemu, slusajte starije iz svoje okoline, citajte neku poucnu knjigu jos bolje neko da vam iz vase okoline ko cita preporuci koji je koliko toliko uspeo da se pokrene malo, posmatrajte prirodu i zivotinje mozda vise nesto zakljucite od toga nego id ove prdonje koje kopiraju citate i prde okolo.Pitajte stranca sa ulice za savet ako znate da he ima oroblem, pomocice vam vise nego bilo koji prdonja a verujte mi i id bilo kojeg blizeg prijatelja!Prijatelji mozda nam i zele dobro ali ne previse dobro tj ni slucajno da budete malo po njihovim merama nanekom nivou bolji, oni su srecni za vas dok god stizete tu neki nivo ko njih blizu, cim malo premaste onda pocinju da sabotiraju i da vam i ne zele bas dobro, zavide i utrkuju se pa i gore...To je nas balkanski mentalitet okoreli da slucajno ne bude bolji od mene a ispod i ko ja moze ako ne da bog da crko!

Lajfkoučing je ono što je nekad bio najbolji prijatelj, pa onda odemo u pivnicu pa onda ja obrnem turu i lajfkoučujem mu, pa on obrne turu pa lajfkoučuje meni, onda opet ja, pa on i tako dok nam ne bude muka od piva i priče. Dobra vremena:andjeo:

Inače, nije loše imati nekog, makar i plaćenog prijatelja kao neki oslonac u životu, samo istina je i da ima dosta samoproglašenih lajfkoučeva. Čovek treba da bira dok ne nađe.

Lajfkoučing je ono što je nekad bio najbolji prijatelj, pa onda odemo u pivnicu pa onda ja obrnem turu i lajfkoučujem mu, pa on obrne turu pa lajfkoučuje meni, onda opet ja, pa on i tako dok nam ne bude muka od piva i priče. Dobra vremena:andjeo:

Inače, nije loše imati nekog, makar i plaćenog prijatelja kao neki oslonac u životu, samo istina je i da ima dosta samoproglašenih lajfkoučeva. Čovek treba da bira dok ne nađe.

Takv tip druzenja i ljudi me uzasava, smucilo mi se od toga...Ne trazeni saveti i popuvanje mi je uzasno iritantno i bezim od takvih ljudi.Ako ja nisam nesto slicno pitao nemoj mi ni pirdeti o problemima pogotovu mojim.Nisam izasao medju ljude da si nabijam jos veci pritisak vec da se opustim, zezam, popijem koje pice, nasmejem, zabavim i cujem neke interesantne stvari, avanture i price, upoznam neku zenku osobu mozda.A ne da mi neko lajfkoucuje i daje savete koje nisam trazio...

Danas sve manje i izlazim jer je postalo nepodnosljivo.Svi samo lajfkoucuju i pricaju o profitu, moci i parama...Nula druzenje i zezanje, zabave!Treba mi posle cela nedelja od tog izlaska da se oporavim, vratim volju sebi i unormalim.Izbrisao sam fejs i instagram jer ne zelim isto da slusam.90% je slicno prdenje...

Poslednja izmena:
Поплава је лајф коучева у овим временима. Дају разне савете када да урадите ово када друга страна оно...Упућују на решавање проблема у мушко женским односима. Да ли мислите да то убија аутентичност? Видех и неку обуку за мушкарце, како да приђу девојци, дају охрабрења. Има ли ту учења манипулацијама и да ли су оне нужне?

Nemam lepo mišljenje o tim trenerima za život.

Takv tip druzenja i ljudi me uzasava, smucilo mi se od toga...Ne trazeni saveti i popuvanje mi je uzasno iritantno i bezim od takvih ljudi.Ako ja nisam nesto slicno pitao nemoj mi ni pirdeti o problemima pogotovu mojim.Nisam izasao medju ljude da si nabijam jos veci pritisak vec da se opustim, zezam, popijem koje pice, nasmejem, zabavim i cujem neke interesantne stvari, avanture i price, upoznam neku zenku osobu mozda.A ne da mi neko lajfkoucuje i daje savete koje nisam trazio...

Danas sve manje i izlazim jer je postalo nepodnosljivo.Svi samo lajfkoucuju i pricaju o profitu, moci i parama...Nula druzenje i zezanje, zabave!Treba mi posle cela nedelja od tog izlaska da se oporavim, vratim volju sebi i unormalim.Izbrisao sam fejs i instagram jer ne zelim isto da slusam.90% je slicno prdenje...
Ne znam, meni je to bilo ok. Niko, bar ne u mom društvu nije to uzimao za ozbiljno. Kad sam imao neke prave probleme u životu, ljudi su se uglavnom držali po strani. valjda su se bojali da se ne bih istresao na njima. Ovo su jednostavno pijane priče. Malo se razmrdaš, malo nasmeješ, porcija piva, pohovanog kačkavalja i pomrita i to je taman.

Ozbiljni razgovori su uglavnom bili za sasvim drugu atmosferu, a čoporativne izlaske sam ostavio iza sebe sa devetnaest godina.

Поплава је лајф коучева у овим временима. Дају разне савете када да урадите ово када друга страна оно...Упућују на решавање проблема у мушко женским односима. Да ли мислите да то убија аутентичност? Видех и неку обуку за мушкарце, како да приђу девојци, дају охрабрења. Има ли ту учења манипулацијама и да ли су оне нужне?
Dosadno im je

Ma daj. Čovek sa sela bi bio najbolji lajfkouč.
Ustaj u 4,rintaj do 12 pa kući, pa kadzađe sunce opet na njivu.

Можда и има добрих, али не мислим на ове који се баве мушко-женским односима.
Не пратим их, јер зашто бих пратио лајф коучеве за неку област, рецимо психологију и финансије, ако постоји гомила људи које можеш наћи на интернету, који су успешни у својим областима и имају образовање, диплому и искуство.

Лајфкоучеви у огромној већини немају званичну диплому из било које релевантне области. То је један од највећих проблема ове индустрије.

Не постоји званичан факултет за лајф коучинг. Међутим, постоје разни сертификати и курсеви, који могу трајати од неколико недеља до неколико месеци.
Проблем је што било ко може постати лајф коуч без формалне едукације, јер ова област није регулисана законом.

Sta mislim?
Prevaranti i mamipare.
Ne poatoje dva sta coveka
nemoguce je nauciti zivot iz knjige,
Jednacina koja ima previse nepoznatih.

Čitam vaše odgovore i razmišljam... Da li inspekcije koje obilaze privatne ordinacije i klinike, staračke domove, ponekad obiđu i ordinacije "trenera za život"?

Pošto važi stigma da je sramota ići kod psihijatra, neki ljudi odlaze u te ordinacije po pomoć.

Mislim da time još više ugrožavaju svoje mentalno zdravlje. Realno, svako od nas može da ide na kurs ili na "Akademiju" za trenere za život. I možemo da otvaramo ordinacije.

Ti treneri za život možda mogu da pomognu privatnim kompanijama pri zapošljavanju novih kadrova ili..ne mogu?

желе на туђем болу да живе.... дакле ..... лешинари

Čitam vaše odgovore i razmišljam... Da li inspekcije koje obilaze privatne ordinacije i klinike, staračke domove, ponekad obiđu i ordinacije "trenera za život"?

Pošto važi stigma da je sramota ići kod psihijatra, neki ljudi odlaze u te ordinacije po pomoć.

Mislim da time još više ugrožavaju svoje mentalno zdravlje. Realno, svako od nas može da ide na kurs ili na "Akademiju" za trenere za život. I možemo da otvaramo ordinacije.

Ti treneri za život možda mogu da pomognu privatnim kompanijama pri zapošljavanju novih kadrova ili..ne mogu?
Koje inspekcije? 🙂 Ne obilaze ni staračke domove, a kamoli ove.

Iskustvo je bez premca, Vežba. m
Manipulacijama se ne može smuvati pametna osoba, jer i ona ima iskustva.
Nemam baš neko pohvalno mišljenje o lajf-koučevima. Uglavnom ih posećuju i lajkuju neostvarene (zabunjene) osobe. I ono što najbolje rade je uteha,

Back