Sta mislite o ''hriscanima'' koji nikada nisu procitali bibliju, zato sto ih mrzi ?

Mnogi ce prilaziti k meni i govoriti Gospode , Gospode, a ja cu im reci: Odlazite ,ne poznajem vas.
-govorio je Isus Hristos.

Mnogi citaju bibliju,odlicno je poznaju ali je naopako tumace i izvrcu joj smisao.

Drugi je pak ne citaju nego je nose u srcu i dusom se svojom po njoj vladaju.

Pa sad vi vidite koga ce Hristos poznati

Poslednja izmena:
Mnogi ce prilaziti k meni i govoriti Gospode , Gospode, a ja cu im reci: Odlazite ,ne poznajem vas.
-govorio je Isus Hristos.

Mnogi citaju bibliju,odlicno je poznaju ali je naopako tumace i izvrcu joj smisao.

Drugi je pak ne citaju nego je nose u srcu i dusom se svojom po njoj vladaju.

Pa sad vi vidite koga ce Hristos poznati

Bog ce priznati sledece:
Jedan Bog, Jedna Vera, Jedno Krstenje, koje je u ime Isusa Hrista, jer je Isus poslao apostole da odnesu Jevandjelje svetu.
Moras citati, jer i sam Isus je rekao da se manemo ljudske filozofije i da pismo svaki dan Istrazujemo.Teska je to borba izmedju tela i Duse.
Bog jedino sto trazi je Milost.

Bog ce priznati sledece:
Jedan Bog, Jedna Vera, Jedno Krstenje, koje je u ime Isusa Hrista, jer je Isus poslao apostole da odnesu Jevandjelje svetu.
Moras citati, jer i sam Isus je rekao da se manemo ljudske filozofije i da pismo svaki dan Istrazujemo.Teska je to borba izmedju tela i Duse.

ako si je istrazio celu bibliju reci mi ono osnovno a to bi trebao da znas i bez velikog udubljivanja i istrazivanja..koja je centralna tema biblije..u dve reci sastavi...kratko ali slatko..to moze i naslov da bude umesto biblije..:D

Bog ce priznati sledece:

Vekovima je bivalo nepismenih i siromasnih koji nisu imali pristupa knjizi ali rec Bozju nosahu u srcu i nadjose spas.

Nije ti garancija citanje biblije ako je naopako tumacis. To te samo jos vise moze odaljiti od Boga.
Shvati rec njegovu doslovno jer je On taj koji govori istinu i nikad ne laze.

ako si je istrazio celu bibliju reci mi ono osnovno a to bi trebao da znas i bez velikog udubljivanja i istrazivanja..koja je centralna tema biblije..u dve reci sastavi...kratko ali slatko..to moze i naslov da bude umesto biblije..:D

Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dusom svojom, svim umom svojim.

Ljubi bliznjega svoga kao sebe sama.

To je sto se tice zapovesti.

Sto se tice poente: pokajanje i milost (spasenje).

Da jesu postideli bi se sebe. Mada ja kada sam pročitao bibliju prestao sam da budem vernik. U totalnoj je suprotnosti sa ljudskom prirodom. Mnogo se od vernika traži, a da ništa od toga nije dokazano. I ono što mi se posedno ne sviđa jesu stalne pretnje. Ako uradiš ovo grešnik si, ode ti u jezerče ili kazanče.

tvoja volja je u suprotnosti sa ljudskom prirodom..tu je problem..tvoj...i ides u kazance nego sta.:p

Broj jedan:
Postuj Boga i Bliznjega svoga;
Broj Dva: Veruj u zivot u Bozijemu carstvu;

Vekovima je bivalo nepismenih i siromasnih koji nisu imali pristupa knjizi ali rec Bozju nosahu u srcu i nadjose spas.

Nije ti garancija citanje biblije ako je naopako tumacis. To te samo jos vise moze odaljiti od Boga.
Shvati rec njegovu doslovno jer je On taj koji govori istinu i nikad ne laze.

Logicno je sve do 16-tog veka da osim svestenstva, narod nije mogao da cita, jer oni nisu dozvoljavali niti stampali Boziju rec.
Bog govori kroz Proroke u Starom zavetu,a kroz Isusa i Apostole u Novom zavetu.Isus je cesto govorio kroz asocijacije i u Trecem licu.
Razlog zasti imamo danas toliko denominacija, i jeste kako ljudi tumace Boziju rec.Toliko "sarenilo"je jedino u hriscanstvu.Problem je sto danas Bog radi sa pojedincima,a crkve su prazne, tj. Boziji duh ih je napustio.

Kazu za sebe da su hriscani, kazu da odlicno poznaju hriscanstvo, ali nisu citali bibliju, kao nemaju vremena, a ustvari ih mrzi.
Informisu se iz filmova i dnevne stampe o hriscanstvu, a kazu biblija uopste nije bitna ?
Da li se oni mogu nazvati hriscanima ?:think:
Sta li to moraju znati da bi bili hriscani? Suludo je traziti od nepismenog da procita Bibliju. Takvim je dovoljno da veruju da postoji Sedmo nebo i car Carstva Nebeskog.

Kazu za sebe da su hriscani, kazu da odlicno poznaju hriscanstvo, ali nisu citali bibliju, kao nemaju vremena, a ustvari ih mrzi.
Informisu se iz filmova i dnevne stampe o hriscanstvu, a kazu biblija uopste nije bitna ?
Da li se oni mogu nazvati hriscanima ?:think:

da li su pre hrišćani oni koji žive u skladu sa etikom koju je Hrist predložio ili oni koji se samo klanjaju nekoj bilo kojoj hriščanskoj crkvi i njenim ritualima?

neko može da milion puta pročita biblijsku priču i da je uvek pogrešno shvati...
a neko drugi da čuje kratku prepričanu verziju i da izvuće pravu pouku...
sve je individualno...
može čoek biti vladika i ne razumeti osnove onoga što je Hrist učio, a može biti i nevernik i odlično razumeti i primenjivati...
jedno je formalno hrišćanstvo, drugo je živeti u skladu sa etikom koju je Hrist predložio pri čemu se do takve etike može doći i bez hrišćanstva naprimer proučavanjem moderne psihologije (znači ne Frojd i slične zastarele teorije nego moderna psihologija)...

mislim da je za neintegrisane ličnosti čitanje starog zaveta može biti štetno čak opasno izlažući ih riziku da upadnu u neko fanatično crno belo shvatanje sveta......

Poslednja izmena:

Back