Sad nije,ali kod nas ce biti tako,jer sad je marketing za gejmere bukuno,zvanicno je potvrdjeno da 1.5 biliona korisnika racunara igra video igre (bilo to 1 sat nedeljeno ili 40 sati nedeljno),i kako bi ostali najjaci na marketu i ujedno skrenuli ljudima paznju izlaska ps5-ce izbacili novu rtx seriju koja je skoro tri put jaca od prosle generacije sto je izuzetno neverovatno,dostigli su standard koji jos niko nije uspeo,a to je da teras 95% na 4k rezoluciji preko 60 i mnogo vise (navodno kazu da su uspeli 8k 60fps ali nisam bas siguran da li bi zahtevnije igrice mogli to da urade).I opet kad sagledas u Madjarskoj su delovi jeftiniji (ako ti garancija iz Madjarske ne predstavlja problem.)
I nije bas narokala cene,ali zar nije preko 35 hiljada razlike izmedju graficke koju prodaje tamo preko neko i nas prodavac malo prevelika? Hajde da je 20 hiljada vise pa dobro mozes razumeti.Jer opet govorim oni narucuju to na 100 i 1000 komada i naravno da ce dobiti jos povoljnije jer se radi o velikim narudzbinama.
Razlika izmedju SRB i HUN po delu iznosi od 30 do 100 evra.Ako hoces da sklopis ceo racunar i ako si iz Vojvodine blizu Madjarske,to je mnogo bolja opcija.Garancija mozda bude problem nekom ali nije to ko pre kod starih racunara da ti nesto izgori ili pokvari tek tako,toliko inzenjerstva su uradili na delovima za racunare da je to neverovatno (na primer kad bi pre starije procesore overklokovao,il biti izgorela maticna ili procesor) a danas se samo ugasi kao osigurac.Te garancije danas za delove za racunare po meni vise sluze ako nedo bog dobijes bas neku sa defektom pa da budes baksuz.I kad sve to sagledas ti mozes ustedeti 300-400 evra za ceo racunar sto nije malo.Znam licno coveka koji mi je sastavljao racunar 2016-te u Sabcu (kupuje delove iz madjarske i dovozi ih vamo) i jos uvek sve radi bez ikakvog problema 24/7.Covek ima 3000 pozitivnih ocena na kp sajtu.
U celoj ovoj prici sam shvatio da sam dzaba sve ovo pisao i da sl put kad skupim pare lepo sipam pun rezervoar i za Madjarsku kod aqua shop-a