MisterXp
Zainteresovan član
- Poruka
- 447
Najverovatnije znajuci nase 25-35% vise.Koje je vase misljenje?Nisam pratio 2000 seriju kada je izasla cena za Ameriku i stigla na Balkan te ne znam otp koja je cenovna razlika.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Rtx 2080 na eponudi pogledaj cene,a kada je izasao kostao je u Americi 699 usd???naše cene su 13 posto više,ne preteruj i ne kenjaj
ma kojih 13 %? Razlika je bas ovakva kao sto linkpovi pokazuju-750-800 vs 1000-20-30% lagano...naše cene su 13 posto više,ne preteruj i ne kenjaj
Samo da nadovezem ako neko kaze shipping cost,to je iz msi radnje sa amazon prime (12 dolara mesecno) isporuka je free.ma kojih 13 %? Razlika je bas ovakva kao sto linkpovi pokazuju-750-800 vs 1000-20-30% lagano...
a carina i pdv?Samo da nadovezem ako neko kaze shipping cost,to je iz msi radnje sa amazon prime (12 dolara mesecno) isporuka je free.
Akcija ima, da. Al koliko vidim kad platis carinu i transport dodje ti nepovoljnije zbog garancije.cene u usa jesu povoljnije
imaju super akcije i usa je generalno trziste za sebe i kad tamo naletis na sajam ili klirens mozes izuzetno dobro da prodjes.
zato ne porucujem preno interneta da stigne meni nego za adresu dam rodbinu i kad dodju iz usa donesu![]()
Zašto se carini roba koja se ne proizvodi u Srbiji??? Koga štite, uvoznike? Zašto se troškovi transporta računaju za carinjenje robe???
I onda matorci kazu mislis da je tamo bolje? Pa jeste ako znas raditi nesto sto je trazeno.Ali opet na pocetak cele ove teme,cemu ta rokanja cena?Ipak se radi o necemu sto vece firme kod nas uzimaju na stotine ili hiljade komada?Hajde da je rtx 3080 kad dodje ovde 90 hiljada a tamo 699 ili tj 70 hiljada,al malo sutra,ovde ce biti preko 100 i vise hiljada.Zar je toliko isplativije otici u Madjarsku i uzeti delove koji ti trebaju ako radis full build racunara?nisi u pravu..troskovi transporta idu na carinjenje..nemaju veze sa carinjenjem
a ovo prvo ne razumem.
sva roba koja se uvozi se carini..postoje samo zemlje sa kojima drzava ima potpisan bezcarinski sporazum.
nekad su postojali fri sopovi na granicama gde je bio bezcarnski rezim i tamo se roba dosta povoljnije kupovala..toga vise kod nas nema.
A sta ce cariniti nego uvoznu robu? Mislim ono carina je na granici... i naplacuje carinu na robu koja se uvozi po definiciji.Zašto se carini roba koja se ne proizvodi u Srbiji??? Koga štite, uvoznike? Zašto se troškovi transporta računaju za carinjenje robe??? Ovo je tek čist bezobrazluk kakve veze imaju dodatni troškovi transporta sa konkretnom cenom određenog predmeta za carinjenje.Pre je radila fora da pise da ti salju kao poklon al su i to poceli da naplacuju jer oni sami odredjuju kolko taj poklon vredi.
A sta ce cariniti nego uvoznu robu? Mislim ono carina je na granici... i naplacuje carinu na robu koja se uvozi po definiciji.
Nvidija je vec narokala cene i pre svakog drugog rokanja cena. A i racune za struju uz to ;PI onda matorci kazu mislis da je tamo bolje? Pa jeste ako znas raditi nesto sto je trazeno.Ali opet na pocetak cele ove teme,cemu ta rokanja cena?Ipak se radi o necemu sto vece firme kod nas uzimaju na stotine ili hiljade komada?Hajde da je rtx 3080 kad dodje ovde 90 hiljada a tamo 699 ili tj 70 hiljada,al malo sutra,ovde ce biti preko 100 i vise hiljada.Zar je toliko isplativije otici u Madjarsku i uzeti delove koji ti trebaju ako radis full build racunara?
Nvidija je vec narokala cene i pre svakog drugog rokanja cena. A i racune za struju uz to ;P
Koliko vidim nije vise fazon da teras u 4krezoluciji na 60fps, jer ce te uvek upucati onaj koji vozi 1080 na 360fpsSad nije,ali kod nas ce biti tako,jer sad je marketing za gejmere bukuno,zvanicno je potvrdjeno da 1.5 biliona korisnika racunara igra video igre (bilo to 1 sat nedeljeno ili 40 sati nedeljno),i kako bi ostali najjaci na marketu i ujedno skrenuli ljudima paznju izlaska ps5-ce izbacili novu rtx seriju koja je skoro tri put jaca od prosle generacije sto je izuzetno neverovatno,dostigli su standard koji jos niko nije uspeo,a to je da teras 95% na 4k rezoluciji preko 60 i mnogo vise (navodno kazu da su uspeli 8k 60fps ali nisam bas siguran da li bi zahtevnije igrice mogli to da urade).I opet kad sagledas u Madjarskoj su delovi jeftiniji (ako ti garancija iz Madjarske ne predstavlja problem.)
I nije bas narokala cene,ali zar nije preko 35 hiljada razlike izmedju graficke koju prodaje tamo preko neko i nas prodavac malo prevelika? Hajde da je 20 hiljada vise pa dobro mozes razumeti.Jer opet govorim oni narucuju to na 100 i 1000 komada i naravno da ce dobiti jos povoljnije jer se radi o velikim narudzbinama.
Razlika izmedju SRB i HUN po delu iznosi od 30 do 100 evra.Ako hoces da sklopis ceo racunar i ako si iz Vojvodine blizu Madjarske,to je mnogo bolja opcija.Garancija mozda bude problem nekom ali nije to ko pre kod starih racunara da ti nesto izgori ili pokvari tek tako,toliko inzenjerstva su uradili na delovima za racunare da je to neverovatno (na primer kad bi pre starije procesore overklokovao,il biti izgorela maticna ili procesor) a danas se samo ugasi kao osigurac.Te garancije danas za delove za racunare po meni vise sluze ako nedo bog dobijes bas neku sa defektom pa da budes baksuz.I kad sve to sagledas ti mozes ustedeti 300-400 evra za ceo racunar sto nije malo.Znam licno coveka koji mi je sastavljao racunar 2016-te u Sabcu (kupuje delove iz madjarske i dovozi ih vamo) i jos uvek sve radi bez ikakvog problema 24/7.Covek ima 3000 pozitivnih ocena na kp sajtu.
U celoj ovoj prici sam shvatio da sam dzaba sve ovo pisao i da sl put kad skupim pare lepo sipam pun rezervoar i za Madjarsku kod aqua shop-a
Da! I ja sam jedno vreme mislio da se ne sme da carini roba koja se NE proizvodi u Srbiji! Ali onda imamo drugi problem: Tada se nikome NEĆE ni isplatiti započeti proizvodnju bilo čega u Srbiji!Da shvatio sam da sam napisao glupost,ali na pocetak cele ove teme i dalje ostaje pitanje koje sam napisao malo pre na odgovor tab305-e.
Carina ima za svrhu da se zastiti domaci proizvod...Da! I ja sam jedno vreme mislio da se ne sme da carini roba koja se NE proizvodi u Srbiji! Ali onda imamo drugi problem: Tada se nikome NEĆE ni isplatiti započeti proizvodnju bilo čega u Srbiji!
Nisi shvatio problem? Sve što mi je u zadnjih 20 godina palo na pamet da bih proizvodio, kinezi VEĆ jeftino PRODAJU..... Ne isplati mi se već ni radi cene repro materijala, a gde je ostalo.....Carina ima za svrhu da se zastiti domaci proizvod...