- Poruka
- 94.220
Htedoh da filozofiram, ali sam nesposoban. Zato sam došao ovde da pitam vas:
Šta mislite da je postojalo pre nego što je stvoren univerzum?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stvar je vrlo prosta. Ne postoji skup svih skupova u matematici, tj ne postoji krajnji najveci skup. To ti je kao beskonacan niz babuski.osnovni problem najvećeg broja ljudi je da ne mogu da prevazidju koncept početka i kraja
shvatam, ali ne mogu da shvatimStvar je vrlo prosta. Ne postoji skup svih skupova u matematici, tj ne postoji krajnji najveci skup. To ti je kao beskonacan niz babuski.
Mi takodje ne mozemo da zamislimo nistavilo, uvek je nestaviloshvatam, ali ne mogu da shvatim
jer nemam taj koncept u glavi
nemam referencu
skup realnih brojeva?Stvar je vrlo prosta. Ne postoji skup svih skupova u matematici, tj ne postoji krajnji najveci skup. To ti je kao beskonacan niz babuski.
Вероватно крстарица и пдф сваштара?Htedoh da filozofiram, ali sam nesposoban. Zato sam došao ovde da pitam vas:
"Pre" je vremenska odrednica, i nema nikakvog smisla ukoliko ne postoji vreme kao takvo.Htedoh da filozofiram, ali sam nesposoban. Zato sam došao ovde da pitam vas:
ne vidim problem u samom pitanju. sve što postoji nalazi se u našem univerzumu. postavio je čovek pitanje, da li je postojalo nešto pre ovog fizičkog sveta, pre no što je stvoren univerzum / nastao. legitimno pitanje."Pre" je vremenska odrednica, i nema nikakvog smisla ukoliko ne postoji vreme kao takvo.
To pitanje je isto kao da pitaš "zašto je voz brži po šinama nego danju?"
Ovo je legitimno filozovsko pitanje koje se često provlači kroz filozofske krugove."Pre" je vremenska odrednica, i nema nikakvog smisla ukoliko ne postoji vreme kao takvo.
To pitanje je isto kao da pitaš "zašto je voz brži po šinama nego danju?"
Odrednica "pre" nema smisla u netemporalnom kontekstu. Isto kao ni odrednica "posle".ne vidim problem u samom pitanju. sve što postoji nalazi se u našem univerzumu. postavio je čovek pitanje, da li je postojalo nešto pre ovog fizičkog sveta, pre no što je stvoren univerzum / nastao. legitimno pitanje.
jesi li ti svestan da svugde u svetu ljudi govore o ovome upravo na način koji je predstavljen u uvodnom postu? Šta se kačiš za neku gramatiku? Potpuno je...Odrednica "pre" nema smisla u netemporalnom kontekstu. Isto kao ni odrednica "posle".
Obe ove odrednice vezane su za strelu vremena, i ako nema strele vremena, nema ni odrednica "pre i posle". Znači pitanje "šta je bilo pre nego što je nastalo vreme" nema smisla, jer nema vremena koje bi odrednicu učinilo uopšte smislenom.
Nije to gramatika, već elementarna epistemologija, osnova filozofije.jesi li ti svestan da svugde u svetu ljudi govore o ovome upravo na način koji je predstavljen u uvodnom postu? Šta se kačiš za neku gramatiku? Potpuno je...
hmm, da da. Svi ovi naučnici koji postavljaju pitanja tog tipa, o postanku univerzuma, oni su po tebi isti kao mitaNije to gramatika, već elementarna epistemologija, osnova filozofije.
Ne možeš da pričaš o takvim stvarima ako ne znaš barem bazične osnove onoga o čemu govoriš. To je kao kad bi neko pitao da mu se objasni "kako radi nuklearna elektrana", ali nikad nije čuo za atome niti želi da nauči.
To što ljudi pitaju takvo pitanje a ne razumeju uopšte koncept vremena nije problem filozofije, već problem ljudi koji vole jednostavne odgovore na teška pitanja.
Pitanja o postanku univerzuma mogu biti vrlo pametna i vrlo glupa. Naučnici, u principu, pitaju pametna pitanja.hmm, da da. Svi ovi naučnici koji postavljaju pitanja tog tipa, o postanku univerzuma, oni su po tebi isti kao mita![]()
u pitanju gore ne pominje se vreme, već samo univerzum.Pitanja o postanku univerzuma mogu biti vrlo pametna i vrlo glupa. Naučnici, u principu, pitaju pametna pitanja.
Pitanje "šta je bilo pre postanka univerzuma i vremena" je mnogo glupo pitanje.
Verujem da se svako na ovoj planeti bar jednom upitao po ovom pitanju.Pitanja o postanku univerzuma mogu biti vrlo pametna i vrlo glupa. Naučnici, u principu, pitaju pametna pitanja.
Pitanje "šta je bilo pre postanka univerzuma i vremena" je mnogo glupo pitanje.
Nije prebrojiv, izmedju dva realna broja postoji beskonacno mnogo realnih brojevaskup realnih brojeva?
Ako ne postoji najveca i najmanja babuska onda ne postoje ni ove ostale. Uzmimo neku stvar, na pr. kompjuter, ako on nema svoj pocetak (nastanak u kineskoj fabrici), nema ni svoj kraj (elektronski otpad) onda znaci da taj kompjuter nije ni postojaoStvar je vrlo prosta. Ne postoji skup svih skupova u matematici, tj ne postoji krajnji najveci skup. To ti je kao beskonacan niz babuski.
Samo sto univerzum nije kompjuter, posto kompjuter ima pocetak i kraj i ogranicen jeAko ne postoji najveca i najmanja babuska onda ne postoje ni ove ostale. Uzmimo neku stvar, na pr. kompjuter, ako on nema svoj pocetak (nastanak u kineskoj fabrici), nema ni svoj kraj (elektronski otpad) onda znaci da taj kompjuter nije ni postojao![]()