Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po ovoj vrucini:dash: sam pravila dzem od kajsija..uspeo mi je fenomenalno..ustvari ne znam ni zasto sam ga pravila ..cisto da vidim da li umem i..umem..a i volim ga..:D vanilice sa dzemom od kajsija ..su mi nezamenljive..:heart:

Piletina sa prsutom: red na tanke snicle isecenog belog pileceg mesa, namazanog maslinovim uljem i posuto sa jaaaako malo vegete, odozgo prsuta (ili pecenica ili neka mesnata slanina), pa pokriveno folijom se pece jedno 25 min, na 220. Pa onda skines foliju, preko toga kiselu pavlaku i rendani kackavalj, pa vratis u rernu da se zapece. Jako do bola, ali strasno ukusno ali se brzo sprema pa eto...to je danas na stolu

He,he..ja sam danas opet Boraniju.:heart:.ali salatu ..nisam mogla nista drugo od vrucine..Super je ..Hani oces recept..:))
Hoćemo svi recept :P

Ja postim od ponedeljka;: i nekako ni ne jedem skoro:confused: Dal' se pogodilo zbog ove vrućine, ili mi je to nešto podsvesno ne'am pojma:lol:

Juče - isekla luk, bukovače, šampinjone, papriku, tikvice; poređala u podmazan pleh, posolila, izgnječila belog luka i posula bosiljkom; prekrila folijom i u rernu na jedno pola sata. Onda otklopila, narendala biljnog sira i vratila još malo.
U svakom slučaju, prijatno sam se iznenadila;)

piletina u soja sosu i brokoli salata mmmm

R E C E P T ! ! !

A evo ja cu:
400 gr makarona(dobrih)
200 gr.sampinjona ili bukovace proprziti na ulju(ili iz tegle ne prziti)
3 jaja
1 pavlaka
200 gr sunke naseckati i napraviti fil
U vatrostalnu posudu izruciti makarone(kuvane) i u to izruciti fil.Odozgo moze rendan sir a moze i kasnije u tanjiru.Zapeci na 200C.
Prijatno!

izvinjavam se :)
piletina: prazilik i paprika (iseceni na tanke reznjeve) se malo proprze,doda se piletina,takodje iseckana na reznjeve,kad je skoro gotovo doda se soja sos
Brokoli:najvaznije je da bude blansiran,znaci ne onako cmiljavo skuvan,izvaditi iz te vode,dodati sirce,so,mirodjiju,i izgnjecene masline( kroz onu presu)
varijacije:ko ne voli soja sos u piletinu malo moze da se doda tako izgnjecena maslina i jedan cen belog luka na kraju pa jos malo isprziti
super je jer je jaaako brzo sve gotovo pa ne mora da se cami uz sporet na ovu vrucinu

Hoćemo svi recept :P

Ja postim od ponedeljka;: i nekako ni ne jedem skoro:confused: Dal' se pogodilo zbog ove vrućine, ili mi je to nešto podsvesno ne'am pojma:lol:

Juče - isekla luk, bukovače, šampinjone, papriku, tikvice; poređala u podmazan pleh, posolila, izgnječila belog luka i posula bosiljkom; prekrila folijom i u rernu na jedno pola sata. Onda otklopila, narendala biljnog sira i vratila još malo.
U svakom slučaju, prijatno sam se iznenadila;)

Uh, ja bih tu i malo mirodjije i bez biljnog sira...u stvari, bez sira

mirabel pravim tvoju piletinu,za sutra
a kucku cekamo za salatu?
meni najgori onaj povrcni dan :roll: ne mogu kuvano na pari ,ne mogu samo zeleno
je l se pecurke racunaju u povrce?

ne...u proteine. Ja sam odustala od dijete, za sad, malo vise vodim racuna, ne jedem posle 8...i glodjem svoju pesnicu do spavanja.
Sutra cu lignje punjene sa pirincem (pirinac se krcka sa pilecom/govedjom/pecurke supom u kocki) , paradajzom, ruzmarinom, parmezanom pa tras u rernu. danas sam jela breskve

mirabel pravim tvoju piletinu,za sutra
a kucku cekamo za salatu?
meni najgori onaj povrcni dan :roll: ne mogu kuvano na pari ,ne mogu samo zeleno
je l se pecurke racunaju u povrce?

Za tebe Hani monumentalno pisem recopis:

500 gr. boranije( ja sam pravila od pola kile ) , one zute puterice ili one zute dugacke koja nema koncice..,3 sargarepe,malena glavica crnog luka i 1 cenic belog luka,sirce jabukovo ili balzamiko i malo ulja.i seckanog persuna:D
.Ocisti se sve..isecka na komadice i skuva i slanoj vodi..Ocedi..Crni luk i beli luk sitno iseckati i u ciniji dodati barenoj boraniji i sargarepi..posoliti po ukusu,dodati ulja po ukusu i sirceta..izmesati i posuti sa seckanim listicima persuna....i jedes koliko hoces..ja obicno bez ikakvog dodatka ..jer volim boraniju ali ovako napravljena je dobra kao prilog uz neko meso..

I ja sam na "onoj" dijeti vec tri meseca, zavrsavam u nedelju. Jedva cekam, vec sam snimila par recepata sa foruma koje cu da isprobam.

Danas mi je proteinski dan, pa cu tunjevinu iz konzerve sa kecapom za veceru. Za povrcni dan u poslednje vreme obicno veceram salatu od rotkvica i sargarepa (izrendam ih, posolim i dodam sirce i malo maslinovog ulja). Tu salatu obozavam, jedem je cesto i kad nisam na dijeti.

Sto se recepata tice, ja nemam svesku vec nekoliko foldera na kompu sa Word fajlovima...

I ja kopipejstujem recepte na word :lol:

Salata od pasulja i tunjevine:
Pasulj iz konzerve se ocedi, doda se tunjevina oceđena od ulja; praziluk ili mladi luk iseckan i posoljen, masline isečene na krugove. Začini se po želji - masl. ulje, limunov sok, peršun :)

Ako ne bude previše vruće, piletinu u kari sosu.
Pileće belo iseckati na tanje kocke, pečurke tanko, 2 osrednja paradajza, 1 glavicu crnog i malo belog luka sitno iseckati. Ko voli može i jedna mala šargarepa i jedna paprika.
Piletinu na kratko propržiti na maslinovom ulju, izvaditi a na to ulje propržiti luk, pečurke i ostalo povrće da malo omekša, vratiti piletinu dodati kari po ukusu.
Skuvati pirinač kao prilog.
Ko voli dok dinsta povrće može da doda i soja sos.
Uz to dobro rashlađeno belo vino.
Ako bude vruće kao i juče pašteta, sir, paradajz i suhomesnato.

Skuvala sam svoju prvu riblju čorbu u životu :) jela sam je tri dana; polednja dva čak 'ladnu iz frižidera. Mnogo je dobra bila:worth:

E, ljudi, samo da znate otišle mi 4 kg za nedelju dana :super:
Ne pitajte kako, nisam uopšte bila gladna :???: Živela sam na čorbicama, supicama i svežem voću i povrću i strava se osećam :cool:
I na pivu :whistling:

Evo sta sam ja htela da napravim sinoc pa sam zaspala :confused:. To ce da bude danas.
Svinjske snicle marinirati u soja sosu, malo ulja (moze od susama) i krupno secenom belom luku i ispeci na teflonu (mislim da je bolje sa nekom govedinom koja moze da ostane krvava ali necemo preterivati). Na istom tiganju ispeci portobelo pecurke (one velike braon a moze i neke druge, samo ne sampiljoni nego neke divljije). Dok se to pece, na drugom tiganju na maslinovom ulju isprziti krupno secenu glavicu luka, krupno secenu zelenu papriku, malo mladog luka i sitno seckan beli luk (doda se na kraju da ne pregori). Dodati kasicicu braon secera, sveze mleven crni biber, cili i zacine po zelji, malo proprziti, dodati soja sos i kasicicu gustina. Najbolji zacin ikad meni su mlevene crne pecurke zvane Petrovo Uvo koje ima kod nas (tj vas) na pijaci pa ko to nadje staviti i to.
Skuvati tanke rezance (noodles, angel hair ili bilo koje tanke, kuvaju se jako kratko, 5 min) i umuljati u ovo povrce sa soja-sosom.
Svinjske snicle i pecurke iseci na trake i poredjati preko rezanaca. Odozgo posuti seckanim mladim lukom.

U, lepo, lagano. Samo bi mimi's dad podneo zahtev za razvod, dosadila sam mu sa soja sosom, karijem, raznim uljima i ostalim stvarima. Ja sam ranije nešto slično spremala, samo sa piletinom u startu isečenom na trake, bez pečuraka i u jednom tiganju koji je glumeo vok. Možda bi bilo interesantno tako marinirano meso uvaljati u susam ili prezlu pa zapeći u rerni umesto da se prži. Oni šporetići sa dve ringle su zakon što se toga tiče. (Mada i to zavisi od broja članova porodice i apetita svakog od njih.)

Sto bi podneo zahtev za razvod? Moj muz ovo obozava.
Zanimljivo je kad se udas za nekog ko je odrastao na potpuno drugacijoj kuhinji. Kad sam prvi put pravila palacinke, skroz se odusevio :lol:. Nase glupe, obicne palacinke su se proslavile toliko da nisam mogla da isteram ljude iz kuce danima!
On meni pravi paelju (spanac covek, sta ce drugo) a ja njemu prebranac i baklavu :D.

Ma ovaj moj ne voli experimentisanje a ja sam se jedno vreme bila primila malo na Italiju, pa onda na Aziju... Pa još kad smo u Turskoj na letovanju pokupili stomačni virus pa mu se zgadio šiš kebab onako sočno žut od karija, ne smem ni trunčicu da stavim u nešto što će se pržiti u kući. I ne voli boraniju ali zato obožava musaku, onu klasičnu od krompira. A šta to beše paelja?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back