Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
probaj jako je ukusno...ako si nekada pila mojito recimo da podseca ukus samo bez alkohola naravno :lol:

u sustini u limunadu dodati svezu sitno seckanu mentu - jako osvezava i daje puniji ukus i meni se bas bas svidja...mislim da je to mozda neki arapski recept jer sam linunadu na taj nacin probala u andaluziji gde to bas puno piju i nigde vise...
jadan cuko ostace gladan:)

pa nece svo sad idem u ideu da dokupim valjda nece primetiti da sam mu jela mrkvice za njega namenjene, :lol:

Sudeći po broju postova, žene najviše kuvaju i drže dijetu.

Pitam se pitam: da li žene drže dijetu zato što se ubucile kuvajući ili kuvaju dijetalno da bi držale dijetu?

I još se nešto pitam: koliki je greh pojesti slaninicu i bela luka pred spavanje? Da li je to definitivan poraz dijete i gubitak karaktera ili samo trenutak ljudske slabosti?

Mnogo dobro i lako: pileci bataci! Iseckas glavicu crnog luka, pa to tepsiji onako samo pospes, preko toga ruzmarin. Onda, batake operes, poredjas po tepsiji, posolis, pobiberis, moze i malo vegete, pa ondak tresnes krompirice izmedju, prelijes sa maslinovim uljem, ali ne da pliva, samo po batacima malo, roknes casu piva preko svega toga i peces u rerni - pola sata na jednoj strani, pola sata na drugoj, prelivas pomalo u medjuvremenu onim saftom. Recept kaze i da 5 min. pred kraj stavis mrvljeni stari hleb na batake i da ostavis da se i to zapece, ali mene to uvek mrzi. Mnogo je dobro!

Mnogo dobro i lako: pileci bataci! Iseckas glavicu crnog luka, pa to tepsiji onako samo pospes, preko toga ruzmarin. Onda, batake operes, poredjas po tepsiji, posolis, pobiberis, moze i malo vegete, pa ondak tresnes krompirice izmedju, prelijes sa maslinovim uljem, ali ne da pliva, samo po batacima malo, roknes casu piva preko svega toga i peces u rerni - pola sata na jednoj strani, pola sata na drugoj, prelivas pomalo u medjuvremenu onim saftom. Recept kaze i da 5 min. pred kraj stavis mrvljeni stari hleb na batake i da ostavis da se i to zapece, ali mene to uvek mrzi. Mnogo je dobro!
i meni deluje bas dobro,mmm narucujem da mi se sutra kupe bataci i pivce(1 casa za batake ostatak mora da se popije:lol:)

I šta ti Bog dao...:rotf:
dobra je bila :ok:nisam se nadala od tako dijetalnog recepta

Ja boraniju pravim na malo drugaciji nacin: izdinstam svinjetinu i luk, dodam boraniju, seckani paradajz, sok od paradajza, zacine (aleva paprika, so, biber) malo vode, poklopim i kad je gotovo (ne sme da se prekuva, inace je odvratno), zalijem sircetom i seckanim belim lukom.
Nije dijetalno. :D

Sufle od pechuraka
obariti 7 - 8jaja, naseckati na kolutove i poloziti na pleh
izdinstati pechurke sa shunkom, vegeta i ostale zachine po zelji
taj sos staviti preko jaja i na kraju rendani kachkavalj :)
pola sata pripreme

Evo, za veceru imamo Oradu, Brancina i Cipola kojih na zalost nema na fotografiji :arrow: (click za uvecanje) Cipoli se trenutno pripremaju tako da mi je bez veze da uslikam i to.
Inace, ribe su jutros ulovljenje i poklonjene (lijepo je kad covjek ima prijatelje). Na svakoj od njih vidite prostrelnu ranu jer su lovljene puskom (onim trozupcem). Orada i Brancin spadaju u vrlo kvalitetnu ribu.

Ja više volim rečne bele varijante. Sveža pastrmka ispečena na usijanoj kamenoj ploči, nožem i viljuškom se odvaja od kostiju. Mada nemam ništa ni protiv dobro spremljenih oslića i lososa, skušu i tunu volim samo iz konzerve.

Ja danas nisam smela ništa da spremam, mama je spremila supu sa griz-knedlama i musaku od tikvica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back