Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
inace, bokica je sinoc napravila onu slanu tortu i jutros kiflice sa eurokremom
pa cu pola toga da nosim kod njega
a pola cu da ostavim kod mene u stanu da se nadje ako neko naleti
kao sto rekoh, nisam kuvala nikakve sarme i mesa spremala

jedno krajnje tupavo pitanje: da li u rusku ide senf i idu li barena jaja??

tara, pitanje ti uopšte nije tupavo. Koliko domaćica, toliko vrsta ruske salate. Meni je najlepšta ona koju moja mama pravi, jer sam na nju navikla, a i ide najviše kvalitetnih sastojaka od svih koje sam jela. Senf ne ide, senf se stavlja kad sama praviš majonez. Barena jaja idu... moja mama stavlja pileće belo meso, neku dobru šunku, odnosno pršutu, znači suvu, tipa suvi vrat ili kraški vrat, ili ko ima domaći pršut, kažem najkvalitetnije. Onda zelen iz supe: šargarepa, peršun, paštrnak (paškanat), bareni krompir, barena jaja, kiseli krastavčići.....
Moja kuma uzme kesu one smrznute mešavine za rusku salatu i doda još 2-3 krompira. Pa ti sad vidi kako ti se više svidja....

..hmm..jedno tupavp pitanjce..
..dukatova pavlaka za kuvanje moze da se umuti za tortu, samo treba da se zasladi, jel da? :think:

..izguglaTo.. :roll:
..pavlaka za kuvanje je sa 20%mm, a za shlag sa 35%mm..
..obe mogu da se mute, ali ova od 20% se muti mnogo duze a i hoce da pada..
..ona za shlag, ako nije zasladjena, nece pokvariti ruchak, ali ova druga moze da
zezne tortu..
..'fala agata, bila si u pravCu.. :)

..@tema:
..sinoc ruska i jedna torta, jutros prebranac i plecka i rolnice i korpice
i druga torta (osim shlaga :roll: ),
josh pogacha i to je to.. :)

tara, pitanje ti uopšte nije tupavo. Koliko domaćica, toliko vrsta ruske salate. Meni je najlepšta ona koju moja mama pravi, jer sam na nju navikla, a i ide najviše kvalitetnih sastojaka od svih koje sam jela. Senf ne ide, senf se stavlja kad sama praviš majonez. Barena jaja idu... moja mama stavlja pileće belo meso, neku dobru šunku, odnosno pršutu, znači suvu, tipa suvi vrat ili kraški vrat, ili ko ima domaći pršut, kažem najkvalitetnije. Onda zelen iz supe: šargarepa, peršun, paštrnak (paškanat), bareni krompir, barena jaja, kiseli krastavčići.....
Moja kuma uzme kesu one smrznute mešavine za rusku salatu i doda još 2-3 krompira. Pa ti sad vidi kako ti se više svidja....

hvala bi
e imam još jedno pitanje
pravim rolate slane i prvi sa spanaćem sa odradila sve kako treba
ali pravim još jedan sa ajvarom i tek kasno skontam da se i kod njega jaja mute odvojeno (prvo žumanca pa belanca), dakle ja već umutila i sad ne znam da li je to mnogo bitno i hoće li pokvariti tewsto za rolat??

sve dobra domaćice verovatno već završavaju .... a ja još uvek razmišljam da li da uopšte počinjem baklave (ima da ih nosim tople na doček) i pitu s pečurkama ili da lepo na tenane potopim noge u lavor, pa ih sredim, pa malo odremam, pa se okupam i namestim frizuru....

Ze docek NG nisam nista spremala, bucu sama kod kuce veceras, pa je i malo besmisleno :confused: Cekam Badnje vece i Bozic da se bacim na kuvanje.

Danas, rucak/veceru ce biti supa, podvarak sa pecenim mesom od svinjskog vrata, a za "docek"veceras mini sendvici, slana torta i kao dezert ferrero rocher kuglice :lol:

Od koga je, dobro je...a za koga je, jos bolje je :D

....ja sam definitivno najgora....

....nista ne spremam...ispeci cu malo mesa sa krompirom da bude negde oko
22h..gotovo...sto se slatkisa tice kupila malo sitnih kolaca i dosta...posto sam
sama ove godine nece biti ni sarme, ni ruske, ni torte...svejedno ce doci cekala
je ja ili ne...a da pravim, prezderavam se nesto ne mislim da je pametno..a sutra
sam pozvana na rucak...

Dobro jutro, ja sam potpuno neorganizovana i nemam ništa isplanirano što se tiče novogišnje trpeze. Idemo na doček kod kumova, lepo bi bilo da se nešto ponese i priloži, mada je kuma rekla ne treba ništa.
Napraviću neke baklavice sa čokoladom, iako sam super recept od koleginice negde zaturila, pa ću po nekim drugim receptima i sećanju. Ma ne mogu da omanem. Da l je 300 ili 350 g oraha....
Pa sam mislila i pitu od pečuraka i praziluka, ali pošto mi je promrzao luk na terasi, moram da ga iskoristim, pa će biti luk umesto praziluka. Jer dok je smrznut može da se iskoristi, ali kad se odledi odmah će da trune.
A promrzao mi je i krompir... a od njega ne znam šta ću.. Žao mi da to sve bacim, da ne pokušam da spasem, ima jedno 4-5 kg.
Mama je skuvala sarme i za mene, pa će imati šta da se jede.....
Nešto mi prošlo vreme u obavljanju nekih drugih poslova pa se nisam organizovala za ovo, šta da radim. Ne mogu da se kloniram pa da sve stignem.

Meni krastavcici :lol:
Sad cekam da se odlede da zavrsim rusku. z:mrgreen:
Dragi doneo podvarak z:D
Za dezert Sunday mini baklavice , mljac su. :bob:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back