Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo je prepisani recept, ja jos nisam pravila. meni se cini da je 250g slatke pavlake malo, a 750g sira previse. ja bih to fifti-fifti, 500g jednog i drugog i definitivno cu jedan fil preko cele podloge, nego kasiku po kasiku

ja ga isećem na komadine onako da mi bude jedan komad za 2 ili 3 zalogaja
ne barim i ne sipam vodu, mada možeš malo vode, šta znam
ali ako ga dobro pokriješ folijom on se kuva u sopstvenom nečemu (kao u tele šopu) i u masnoći od pileta
a pouljim vatrostalnu posudu malo, mora se =)

meni se već danima ništa ne sprema, jedem samo gluposti i to mora negde da prestane
tako da ću danas ili nešto od brokole, salatu ili zapečenu ili nešto
ili kinesku supicu od jaja i paradajza
ili oba
=)

uu kvinsi, ja spremam ovaj čiz kejk u najskorijem periodu
joj, kako beše recept za kinesku supicu od jaja i paradjza, to bih mogla isto uz batake, da me ze zgreje, a ne radi pretraga još uvek kako treba

pa uzmeš 0,75 vode i dve kocke i skuvaš supu
i onda naseckaš 2 paradajza i kuvaš i njih malo u supi
i onda u jednoj činiji viljuškom malkice razbiješ 2 jaja i polako ih sipaš u skupu koju vrtiš viljuškom u jednom smeru
i sačekaš još par sekundi da se jaja skuvaju i to ti je to
možeš da serviraš sa malo vlašca, ali nikako peršuna, postane gadno
meni je to baš kompletan obrok, ima supu, povrće i jaja =D

ovo je prepisani recept, ja jos nisam pravila. meni se cini da je 250g slatke pavlake malo, a 750g sira previse. ja bih to fifti-fifti, 500g jednog i drugog i definitivno cu jedan fil preko cele podloge, nego kasiku po kasiku

Ja mislim da je to ok, posto kad sam pravila Cheesecake po receptima gde ide pola pola uvek mi je taj deo leteo na sve strane, tj. nije bio kompaktan pa kad se sece bude uzas. OndaK sam sama smanjila slatku pavlaku i povecala sir i sve je ok. :|

Ja mislim da je to ok, posto kad sam pravila Cheesecake po receptima gde ide pola pola uvek mi je taj deo leteo na sve strane, tj. nije bio kompaktan pa kad se sece bude uzas. OndaK sam sama smanjila slatku pavlaku i povecala sir i sve je ok. :|

mislim da to u ovom slucaju nema veze, jer zelatin povezuje sir i pavlaku. u receptu za ciz koji ja pravim, zelatin ide samo u gornji, vocni sloj, ne u sir i pavlaku.

Danas bez mesa..Krompir sa tikvicama,srvenim lukom,sargarepom i komadici bundeve...
Ovako:U tepsiju staviti kasiku masti..doooobruuu...i rastopiti na ringli...kad je vrela poredjati kromprir isecen na kolutove,i naliti sa soljom vode u kojoj je rastopljena kocka za supu...neka se tu na ringli krcka jedno 7-8 minuta uz cesto protresanje tepsije...
Rernu ukljuciti na 220.Preko krompira poredjati povrce takodje iseceno...ja sargarepu na ploskice,tikvice na kolutove i luk takodje..Prekriti folijom i 45 minuta tako u rernu.
Uz to cemo jesti mladi sir i rotkvice(ja ne volim) ali cu zato otvoriti teglu ajvara-premijerno.

Ja za danas spremam pileću supicu, sa mnogo povrća i knedlama, pa onda čušpajz ( ili kako se već naziva, n'umem da prelomim jezik i izgovorim, te ne znam ni kako se izgovara :rumenko: ) od šargarepe, a uz to ću da ispečem i krmenadle.
Ako ugrabim malo vremena, a nikad to ne znam unapred hoću li stići ili neću, ovo moje dete je potpuno nepredvidivo, ispeći ću najobičniji rolat i nafilovati ga cipiripi-kremom :)
E, od mene za danas dosta :D

Inače, sinoć smo imali večeru...iiiih :D Moj muž pravio tortilje, tj nadev za iste. Uh, ala ga je napravio, napapali smo se kao prasići, jedva sam uspela da raskrčim sto posle, oči mi se same sklapale :rumenko: I sudove sam ostavila, nisam imala snage da ih spustim u mašinu :rumenko: Jutros sam prvo to obavila :mrgreen: Ali, večerica je bila... mmm...:D

posto nisam dala doprinos na temu pavlaka:lol:
http://www.dukat.hr/hr/proizvodi/dukat/brzo--fino/vrhnje-za-kuhanje
ja koristim ovu neutralnu za kuvanje, znaci to je ona nezasladjena. imlekova je meni ocajna, probala sam nekoliko puta da je umutim za kolace, ali nisam uspela, bila je puna grudvica i onako bas bljak:confused:
za torte i kolace koristim onu roze Hole i plavu dolcelu

...je li ova hrvatska pavlaka za kuvanje isto sto i imlekova slatka pavlaka - moze li se i imlekova kuvati... letos sam jela bas ukusno belo meso spremljeno sa njom (belo meso se tanko isece, uvalja u gustu supu od pecuraka, prelije sa 1/2l te pavlake za kuvanje i ispece u rerni)...bas je ukusno a dukatovu ne bih ako moze imlekova

...je li ova hrvatska pavlaka za kuvanje isto sto i imlekova slatka pavlaka - moze li se i imlekova kuvati... letos sam jela bas ukusno belo meso spremljeno sa njom (belo meso se tanko isece, uvalja u gustu supu od pecuraka, prelije sa 1/2l te pavlake za kuvanje i ispece u rerni)...bas je ukusno a dukatovu ne bih ako moze imlekova

Nisam sigurna, pitaj Mirku...

Koliko ja znam IMLEK ne proizvodi neutralnu pavlaku za kuvanje...Ima slatku onu u plavom brik pakovanju ali se po meni bolje uslagira Meggle u takodje plavom pakovanju...Od neutralnih za sosove,testenine itd koristim Campina cream culinaire.To je savrsena pavlaka dakle NEUTRALNA.
SAmo kod nas se slatka od 36 % masnoce prodaje kao neutralna za kuvanje...pa probajte carbonare sa njom...bice slatke.

Koliko ja znam IMLEK ne proizvodi neutralnu pavlaku za kuvanje...Ima slatku onu u plavom brik pakovanju ali se po meni bolje uslagira Meggle u takodje plavom pakovanju...Od neutralnih za sosove,testenine itd koristim Campina cream culinaire.To je savrsena pavlaka dakle NEUTRALNA.
SAmo kod nas se slatka od 36 % masnoce prodaje kao neutralna za kuvanje...pa probajte carbonare sa njom...bice slatke.

kako bre sad?
imlekova slatka pavlaka je neutralna, nije zaslađena, ja sam lično sa njom pravila hranu 200 miliona puta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back